20:53 Moving on

Det vankas flytt här. Kom tillbaks från Köpenhamn för inte så länge sen, men börjar redan leta fram flyttlådorna igen. Jobb är fixat, nu skulle det bara kännas fint med en lägenhet också.

Och det viktigaste av allt - bebisen är här! Så jag har blivit faster till en liten kille. Väldigt söt. Jag vill rusa hem och pussa på det lilla livet. Men jag får hålla mig till jul.

Nu ska jag slänga bort Patrik från tvn och ratta in Paradise Hotel. Jag är lite patetisk, men jag gillar programmet.


12:49 Up and away!

Jag oroar mig för mycket. Det tar upp lite för mycket tid av mitt liv för tillfället. Därför ska jag göra ett försök att sluta oroa mig och försöka leva i nuet. Filosofiskt va? Som Patrik sa: Det ser ljust ut ute idag. Jag svarade: Aa, det speglar vår framtid.. Patrik: Vi har en filosof i soffan idag jaa.. Vi är lite töntiga. Men oh så bra. 

Ikväll blir det ett sprängt luftslott och supergod middag. Det kallar jag bra fredag! Imorn försvinner vi iväg på party, skulle jag tro. Jag är sugen i alla fall.

Och idag kan jag inte sluta le :)


16:07 It's a new girl in town

Dagar som denna får man tänkar på dagar som lördag och måndag.

I lördags var vi hos Anna och John, för att fira Annas födelsedag. Blev utsedd till grym hårstylist efter att ha fixat Idas lockar. Tyvärr höll det inte hela kvällen, trots extrema sprayduschar. Var i alla fall riktigt kul. Jag och Emma körde low-heels, eller snarare no-heels, den kvällen, för att byta upp oss till high-heels vid nästa utgång. Det blev Ritz till slut och jag gillar't helt enkelt. Försvann hemåt med P efter ett tag, med ett litet stopp vid hålet i väggen, där vi köpte mat. Jag köpte pommes och ketchup. Sen åt jag under tystnad medan vi gick hela vägen hem. Jag har en liten besatthet av pommes dränkta i ketchup..

I måndags var det jobbintervju i Uppsala, tro det eller ej. Man vet aldrig vart man hamnar. Hann med en fika med moster och man uppe i Uppsala. Väldigt trevligt, tack och bock för den mysiga fikan! Och så blev det köp av té, för det bästa jag vet i Uppsala är tébutiken under café Storken. Helt klart.

17:29 Fantastic

Hemmakväll. Lyx. Trixar med en tacopaj som blir kvällens middag. Funderade på bio, men när J&M bangade valde vi att titta på film hemma istället. Supernice. Ska boka biobiljetter till nästa helg istället, väntar bara på vilket datum söta paret Bodini och Gustavsson kommer och hälsar på :) P och jag har placerat oss på våra favoritplatser tills vår sammanstrålning lite senare ikväll. Han spelar TV-spel, jag bloggar. Och lyssnar på Robbie Williams nya platta Reality killed the video star. Jo, den är precis lika bra som hans skivor brukar vara. Nä, nu är det snart dags att sammanstråla hörrdeni. Vi ses ute imorn, först födelsedagsparty hos Anna och John. Ska bli riktigt kul! Jag har köpt X-iders vinter- och julcider. Recension kommer på söndag!


12:48 Happy times!

Satt och klottrade på min essä/uppsats. Kommit två sidor, den ska vara tre-fyra. Och den ska in imorn och det kändes lite omöjligt, eftersom jag verkligen gillar det jag skrivit hitills och inte vill skriva massa skit bara för att få den längre. Nåväl. I alla fall insåg jag att jag använt enkel radavstånd och det ska vara 1,5. Ändrade och tadaa! - den blev 3 sidor exakt! Underbart. Och jag har inte skrivit nån bra avslutning än, så det är det sista jag ska göra, sen är jag nöjd :)

Och den andra uppgiften som ska in till responsgruppen är skriven och skickad. Så jag är på ganska gott humör nu. Det ska firas med en promenad! Sen ska det slås in present till Anna som fyllt år - födelsedagsfest i helgen! Kul, kul, kul! :)

14:18 Ett år och fem månader

För så länge sen bestämde vi att det skulle vara vi. På rikigt.
Och tänka sig så bra det blev.
1 år och 5 månader and still going strong!



Jag..


..plus du..



.. blev vi.


11:53 Vaccinerad

Glömt att nämna - jag är numer vaccinerad. Smärta i överarmen, men det står jag helt klart ut med, för gud vad nöjd jag är att jag gjort det här. Jag rekommenderar alla andra att göra samma sak.

10:33 She's home!

Ringde ett konstigt nummer precis. Trodde det var något jobb, men när jag svarade så skrek Erika i andra änden. Så jäkla kul att höra hennes röst! Hon har varit i Nya Zeeland och Kanada i 1,5år, så har inte pratat på ett tag. Blev lite snabbuppdatering om hur livet ser ut. Jävlar vad saknad hon har varit och så sjukt skönt att höra hennes röst! :)

Är ledig idag för läraren var sjuk så det blir ingen föreläsning. Tar lite extra sovmorgon istället :)


23:03 Morgonmys

Imorn har jag och P sovmorgon samtidigt. Det händer i princip aldrig på vardagarna, men när det väl händer klassar vi oss lyckliga. Sist det hände ställde vi klockan tidigt för att kunna byta sängen mot soffan och slå på The Voice i bakgrunden, sen låg vi och mös i soffan med tända ljus resten av morgonen. Så himla bra. Det är så det ska vara.

Har hunnit ganska långt på min essä också. Rätt nöjd. Lite Carrie-inspirerad. Eller ganska mycket faktiskt.

21:28 Study

lyssnar på den nya husguden melissa horn. hennes stämma lyser upp höstmörkret, fan vad bra hon sjunger. försöker få hennes röst att stänga ute patriks tvspelsljud (pang pang pang). ska försöka studera lite nu är planen. nästa måndag beger jag mig uppåt landet för jag ska på jobbintervju, ja för det ska jag minsann. uppåt är trivsamt, även om jag skulle uppskatta neråt. eller kanske precis på stället där jag är just nu? men jag är glad, det är jag faktiskt. kanske får jag med sambon upp på måndag, kanske måste han skriva cuppsats. jag måste hitta mitt lyckoarmband tills dess. jag har det finaste armbandet i världen och på något sätt har jag lyckats bli av med det. under mina dåliga dagar i köpenhamn, jo det var ju en del, så var jag tvungen att ha armbandet. konstigt på något sätt, men jag intalade mig själv att det gav mig styrka. och nu är det borta. typiskt också.

jag har lyckats starta en diskussion på facebook om vaccinet.
jag tycker det är egoistiskt att välja att inte ta det. om man har möjligheten, varför väljer man då att säga nejtack? mycket märkligt, mycket mycket märkligt.


16:01 Usel planering!

Örebro tyckte de var smarta och bestämde sig för att bara ha ett enda ställe att ge vaccin på. Dessutom bestämde det att alla som inte ingick i riskgrupper fick börja ta det idag. Från klockan 14.00. Det resulterade i att när klockan var 15.00 gick en läkare ut i kön och meddelade att vaccinet inte räckte längre. Vi stod i en timme, och hann såhär långt (från en bra bit utanför bild, längs det mörkrosa strecket, fram till det rosa krysset):



Pratade med syrran innan och sa att jag trodde vi var framme för jag såg huset. Men oj så fel jag hade. Kön var tydligen oändlig. Det var bara att vända och gå hem igen. Imorn kommer vi tillbaks igen, för då ska det finnas nytt vaccin. Håll tummarna! Btw, bilden är tagen från NA.


09:39 Sprutan


Linkan hade gärna fått sticka sprutan i mig, för hon är världens bästa sjuksköterskestudent!

Ett himla tjat om denna spruta. Den nämns på varenda blogg. En del spelar "tuffa" och tycker inte de behöver ta vaccinet eftersom de ändå inte kommer smittas. Och om de mot förmodan skulle göra de så kommer de inte drabbas så hårt. Säkert tidningarna som blåst upp allt.

Bullshit.
Man ska ta den jäkla sprutan, för att rädda sitt eget liv och andras. För även om man skiter i om man själv får smittan så kan andra drabbas. Man kan möta människor som befinner sig i riskgruppen. Man kan döda. Just därför ska man ta sprutan.

Och att tidningarna blåst upp det hela? Säkert en del. Men att människor dött av smittan är ingen lögn.

Nu blev detta mer propaganda för att ta vaccinet, men det jag skulle komma till är att jag ska göra det. Men det kanske ni redan listat ut? Nästa vecka smäller det, om jag fattat det rätt.


23:26 Sömn

Igår la jag mig relativt tidigt för att jag skulle jobba idag. Somnade dock inte förrän ett av nån dum anledning. Och sen vaknade jag vid fyra när morgontidningen trillade in genom postfacket. Härligt. Så när jag kom hem idag la jag mig med världens sötaste på soffan och sov bort ett par timmar. Very nice.

Kvällen har spenderats hos Idilids tillsammans med Anna. Gillar't.

17:37 Garderobsrensning



Har gått igenom våra garderober idag. Det är sånt man kan göra när man borde plugga. Superb. I alla fall så har jag sorterat och vikt samtliga klädesplagg. Sjukt fint har det blivit. Och när man sorterar sådär kan man hitta små skatter som man inte trodde fanns. Exempelvis fann jag Patriks Filippa K-tröja som han använt sissådär 3-4 gånger i sitt liv. Bra köp. I alla fall så plockade jag på mig den, ett par leggings och knästrumpor och så var det helt plötsligt en kanonbra outfit för att mysa hemma en tisdagkväll tillsammans med två fina tjejer - Anna och Ida.

20:59 Tårar

Vi kikar på Fotbollsgalan. Hyllningen av Henke. Jag grät. Nu blir det hyllning av Lasse. Nu gråter jag igen. Herregud. Min pojkvän tycker jag är galen. Så nu ska han trycka i mig pepparkakor och kaffe, så jag blir lite lugn igen. Jag svimmade för övrigt när Adam Alsing påstod att Seger var forward. Förvirrad? Opåläst? Oinsatt i fotboll?.. Och nu skrattar jag - för vem visste att Carl-Philip var dvärg?..

Imorn ska jag ge Patrik en present. Tidningen Café. Det senaste numret. Bara för att jag vill läsa reportaget om Sofi Fahrman :)


10:53 Lycka

Livet är för kort för att tjura över småsaker. Jag är aldrig sur länge. Som igår, när jag blev grinig på P, så gick det över på några minuter. Så frågade jag varför han inte sa emot mig. Då sa han "Det går ändå över på några minuter, så det är bara att vänta ut dig". Och det stämmer faktiskt. Det jag skulle komma fram till är att jag har så fantastiska vänner, familj och sambo så det går inte att vara sur länge. Och varför skulle jag vara det? Jag tycker så mycket om de jag har i närheten av mig och man vet inte vart livet tar en. Det är helt enkelt för kort för att bråka över småsaker.

--

Dagen har bestått i en grymt frulle bestående av nybakade frallor, en croissant och en kiwi. Underbart. Så får det vara om man har skolarbete upp över öronen. Nu blir det föreläsning inom kort.

23:43 Home

Hemma efter en trevlig helg i Göteborg. Gårdagen var grymt nice. Inflyttningsferre hos Mary och Hanna, med avslut på Park Lane. Kul att träffa så mycket nytt folk. Idag har jag varit slutkörd. Halvsov på tåget, så gott det gick. När jag kom hem mådde jag fortfarande inte jättekanon, men det var bara hem, byta om och iväg till söndagsmiddag hos svärföräldrarna. Riktigt nice och där piggnade jag till lite. Nu har vi slappat framför en film och ska slänga oss i sängen och sova sova sova. I'll need it.

11:04 Hos Ståhl

Laddar just nu för en dag på stan medan Ståhl fixar frillan bakom mig :) Så nice att vara här. Blev hämtad med bil igår och tryckte in mig i baksätet med min gigantiska väska och två av Ståhls killkompisar. Blev lite "Hej, Sofie heter jag, kan du ha min väska i knät, tack!" och så ett jätteleende. De hade varit på Ullared innan så hela bilen var fullpackad. Lovely.

Nu bliré först Botaniska Trädgården, som jag aldrig sett. Jag är lite nybörjare på Göteborg om man säger så. Sen blir det shopping. Jag ska försöka hitta nya pjucks och lite annat smått och gott.

Tågresan var för övrigt perfekt. Jag gillar 1a klass.


14:08 Mot Sveriges framsida

Kommer strax bege mig mot Göteborg och fröken Ståhl. Inser att jag kommer ha tre väskor med mig. Den ena består av höga partypjucks, en bag-in-box och min minilaptop i ett glittrande paljettfodral. Glammigt. Snacka om partyweekend. Laddad till tänderna!


18:47 Snö

Är det bara jag som tycker att det är ofantligt mysigt med snö? Älskar när flingorna trillar ner från himlen. Det finns inget bättre.


21:48 Dansk

Försöker skriva tillbaka till Line, en tjej som jag jobbade med i Kph. Kul att skriva på danska igen, men gud vad man glömmer fort. Det är tur att jag går och pratar lite danska för mig själv ibland.. haha. Det har nu tagit mig 10 minuter att knåpa ihop fyra rader text. Och det blir inte lättare av att tänka vad Line sa första gången hon såg vad vi skrivit i journalerna: "Alltså.. är det en ordblind människa som skrivit detta eller?!". Nejdå, ni har bara fått tre nya, svenska audionomer här.


20:06 Distraherad

Jag har grymt lätt för att bli distraherad. Och grymt svårt för att hålla käften. På senaste tiden har det hänt lite för ofta. Exempel:

1) Jag träffade pojkvännens extjej för över ett år sen och vi hade ett talk, av en något udda karaktär (skylla på fylla?). Mitt i allt så inser jag att jag står och stirrar på hennes skor och upptäcker hur fantastiskt snygga de är. Sådana vill jag också ha. Så jag bara måste avbryta henne och säga det. Så det gör jag. Hon blev aningen chockad. Och nej, vi har inte direkt pratat sen dess.

2) Jag pratar i telefon med en flickvän till Ps kompis. Vi är mitt inne i något seriöst när jag inser att jag suttit och tänkt hur länge som helst på hur norrländsk hon låter. Det har inte P nämnt något om. Spännande. Så jag frågar såklart. Men det var hon ju inte, hon var Örebroare. Nästan samma sak.. Konstig stämning. Och ja, vi pratar med varandra nu, och jag tycker hon är urtrevlig trots att hon inte är norrländsk.

3) Jag träffade en extjej till ute för ett par dagar sedan, men inte till P denna gången. Pratade lite allmänt och denna gången lyckades jag hålla käften, trots att jag hade ett obsession i huvudet som egentligen bara ville komma ut.

Jag har svårt för sånt. Att hålla käften. Men tredje exemplet visar ju att jag är lite på god väg i alla fall. Eller?..



18:33 Study


Jag och Alexander
bild från onsdagens galej hos Lollo

Har ett examensarbete som ska in imorn. Är lite småstressad över det. Ska in med ett annat skolarbete imorn, men det känns inte lika viktigt. Men nu har jag i alla fall kastat ut Patrik ur lägenheten, satt på både mjukisbrallor och bra musik, så nu ska det nog gå att klottra ner lite bra rader kanske? Wish me luck!


13:28 Orkan


Galet laddad på Halloweenfesten med Pingvinen (Johan).

Skulle trilla upp vid åtta-tiden imorse hade jag planerat, för att sätta igång med pluggandet i tid. Men så låg Patrik kvar så söt i sängen och jag började snooza och snoozandet tog aldrig slut, så jag somnade om.. Och så ska man ju bara inte göra.. Jag vaknade slutligen halv 11 och gjorde ett ryck upp ur sängen. Handlade frallor och lite mat inför veckan på ICA. På vägen dit och hem höll jag på att blåsa bort för det råder orkan i Örebro, men inslag av extrem kyla. Sen storfrulle till något fashionprogram och nu har jag skrivit och skickat iväg en uppgift och håller på med examensarbetet för denna lilla kurs som ska in på onsdag. Och jag är nöjd hitills. Lite nervös för det är svårt att pricka in genren så där bra som man ska kunna, men det ska gå. Jag är på G. Det är en bra dag.


21:21 Riskfyllt

Vad riktigt kul på Halloweenfesten igår. Vi trillade hemåt framåt 1-tiden. Idag har vi tittat på SM-finalen och sen spelat Risk, vilket var riktigt kul faktiskt. Jag vann över Patrik, vilket alltid kan ses som positivt.





Bilderna är sega. Finns en del på facebook. Ska försöka få upp här också, men orkar inte idag. Lyckades klicka upp en på mig och Karlsson i alla fall. Och det är ju faktiskt det som är det viktiga ,)

RSS 2.0