Travel

Vi planerar just nu för 2011! Jag vet att en stor del av Ps hjärta är mitt, men en liten del tillhör även fotbollslaget Liverpool. Just därför kikar vi just nu på fotbollsresor, en liten weekend, i början av året. Sen vill vi såklart också trycka in en solsemester i slutet av nästa sommar, just för att vi inte hann med en sådan detta året, men det är något som får vänta ett litet tag till. Till fotbollsresan försöker vi locka med Ps trogna vän Andreas med flickvän Fia. Jag följer mest med för att jag vet hur omtyckt en sådan resa är för P, för shoppingen och för att spana på fotbollsspelarna - mest Torres, som är mycket snyggare i mörkt, kort hår än i det längre, blonda. Om det blir en resa återstår att se än så länge, men det är uppe för diskussion och just nu en liten lätt, ljus dröm i höstmörkret.

Stockholm

Nästa helg åker jag till Stockholm över dagen för att fika och shoppa med fina Anna! Hon flyttade dit för ett par veckor sen och jag är glad att hon kommit lite närmre mig! När det gäller shoppingen har jag mina begränsningar, men jag vet precis vilken tröja jag ska haffa på Zara och vilka skor jag ska söka efter. It's gonna be a good night.. eller "day" passar nog bättre in där!

Mina fina tjejer! Anna längst ut till vänster, sen Julia, Mallan, jag och Ida.

I helgen har jag för övrigt glidit runt i mina nya harembrallor. Jag lovade mig själv att aldrig köpa sådana, men efter ett par försök har jag insett att "damn vad fina de är på!". Inte alla dock, men dessa är jag lite extra kär i. Lite morotsmodell helt enkelt. Inte så bra bild, men vad gör man inte när man vill fota de nya skönheterna.




Something new

Mamma var här för ett tag sedan, och lånade vår lägenhet en sväng när vi var i Karlskoga. Som tack för lånet fick vi ett presentkort på Cervera, som var tänkt att användas till ett knivställ vi spanat in ett bra tag. Vi har haft ett litet, rangligt tidigare, som inte haft plats för övermånga knivar, men nu har vi ett stort, stabilt och snyggt som det är roligt att sätta fram. Det är detta från Anders Petter som nu pryder vårt kök. Vi har även ett kokboksställ i samma serie, som vi fått av Ps föräldrar. Jag är lite kär just i Eklövs-serien, för den funkar så bra in i vårt kök.


Fint kök kräver fina detaljer. Just därför är knivsstället på bilden ovan utbytt.

Nåt mer nytt som fått hamna i min ägo är ett årskort på Friskis! Imorn drar jag igång på riktigt, med ett styrkepass. Förstår inte riktigt det här med bokningarna, så har försökt ringa till receptionen hela helgen, utan resultat. Lite illa att de inte svarar, men får ta och fråga imorn om jag har förstått allt rätt.

Planen för helgen var Västerås, men Ps magsjuka satte stopp för all verksamhet utanför lägenheten. Vi har legat i varsin del av soffan hela helgen och kikat på filmer och ätit godis. Inget mer spännande än så, tyvärr.

 


Korr

Har jobbat hela helgen, hela dagen och snart hela kvällen. Jag älskar att ha två jobb, men samtidigt sliter det. Just nu korrläser jag mina egna texter, som går iväg ikväll, hoppas jag på. Små saker som ändras, petas och ord som flyttas hit och dit. Hojtar till Patrik "vilken låter bäst av de här två meningarna?" och rättar samma mening hundra gånger om. Jag vill att det ska vara perfekt.


Min fina anteckningsbok blir övertrakasserad med text, pilar och omskrivningar. Sen blir allt till en text i ett worddokument, innan det skickas vidare till redaktören. Damn, I love it.


Prio


bild

Jag svettas lite lätt när jag ser dessa pjucks. De är så otroligt fina. Å andra sidan är det inte sådana här skor jag tänker lägga pengar på i höst, jag har redan "utgångs"-skor så det räcker och blir över. I höst blir det nya stövlar som jag riktar in mig på, inte mycket mer i klädesväg. Om pengarna räcker till, vilket jag tror de ska göra, ska jag köpa ett medlemskort på Friskis också. Det rycker i kroppen, så mycket vill jag träna nu. Såhär har jag aldrig i mitt liv känt innan.

Nu studsar jag runt i lägenheten i mina splitternya Acne Flex-jeans till bra låtar på Spotify! Idag är en sån bra dag. En sån dag då jag älskar livet, älskar mitt jobb (gånger två) och är så kär i min fina kille att jag inte riktigt vet vart jag ska bli av! Fast så saknar jag min Skåne-familj så att det sticker i hjärtat, men jag får prata med dem i telefon så dämpar jag saknaden lite åtminstone.

Appropå telefon.. jag pratade med min söta brorson igår. Först trodde jag att han var jättehes. Men efter ett tag insåg jag att han försökte viska för att hans lillebror höll på att nattas. Tänk att jag har så fina syskonbarn. Helt underbara! Så älskvärda!

Nu ska jag jobba lite till! Adios!

Times like this

Jag är glad att jag hittat en kille, som precis som jag, älskar att ha hundra saker på gång och helgerna fullbokade. Men jag älskar också att han, precis som jag, uppskattar de helger då man har noll planerat. Denna helgen är sådan. Vi har noll planerat. Det känns som om helgen är jättelång och det känns bra. Jag har jobbat i princip hela dagen, med paus för lite korsordslösande. Och så har jag hunnit göra kokostoppar! Gud vad lätt och snabbt det gick att göra sådana!

Vi har bestämt oss för att se Sagan om ringen-triologin i helgen. Vi började igår. Jag däckade vid tio. Patrik väckte mig vid 11 och så gick vi och la oss i sängen istället. Galet vad trötta vi är efter denna veckan. Jag har haft full upp på jobbet, så det är inte så konstigt egentligen. Ikväll har vi tänkt se klart "Sagan om de två tornen" i alla fall. Wish us luck!


Kokostopparna in action, plus vår otroligt fina ugn


Hjärta Twitter

Kan man bli lyckligare än när den person man precis skriver om twittrar om precis den fakta man behöver i precis rätt ögonblick? Thank you, thank you, thank you!

Workinggirl



Jobbklädsel (leggings, Marc by Marc Jacobs-tröja, hårband) på, havregrynsgröt uppäten, håret i en toffs på huvudet, de gröna WESC-lurarna i öronen som spelar bra musik från Spotify - time to work, baby!

Favorit

För ett par år sedan skulle jag byta frisör, då jag inte hittat någon ultimat sen jag kom till Örebro. Jag beställde tid på en frisörsalong i innerstan som var väldigt poppis. "Ta vem som helst" sa jag när hon frågade vilken frisör jag önskade. Och så kom jag dit.. Och en kille ropar upp mig! En kille! Jag blev livrädd. Jag hade klippt mig hos en kille EN gång tidigare. Det slutade med randigt hår och massor av tårar. Men jag hade tur nu. Denna killen visste vad han gjorde! Och sen den dagen har jag inte låtit någon annan frisör sätta händerna i mitt hår. Om två-tre veckor ska jag dit igen, till världens bästa frisör - Henrik!

Torsdagslyx

Ska jobba hela helgen, så det blir all work, no play. Men det kommer bli långa sovmorgnar ändå, var så säker! Och P och jag ska mysa sent på kvällarna, då det är Sagan om Ringen-maraton på nån av de större kanalerna fredag-lördag-söndag. Lovely! Inleder helgen redan idag, genom att lyxa till det med ett glas rödvin till maten, som består av mammas hemmagjorda köttbullar, stuvade makaroner och riven morot. Nu väntar jag bara på att min matchhjälte ska komma hem, sen blir det soffan.

Och nu ligger några plagg uppe på Tradera, men jag har mycket kvar att sälja - länk!


Day by day

Igår var jag helt slut efter jobbet, trillade hem och tvingade P att fixa all mat själv för jag ville bara halvdäcka i soffan. Idag är det helt tvärtom - jag är hur pigg som helst! Tog en rask promenad hem från jobbet och det kändes som om hela världen log mot mig (minus en styck grinig sköterska, men det är en helt annan historia).

Nytt på jobbet? Det lutar åt att jag kommer börja lära mig APD inom nån form av framtid. Spännande! Är just nu lite nybörjare på bebismätningar, OAE-screening, men jobbar mig uppåt där. Galet utvecklande arbetsplats jag har, tycker att det är så kul just nu! :)


Lyxtisdag

Jag gillar tisdagar som avslutas bra. Tisdagen avslutades med middag på Villa Romana med mor och mostrar. Jag åt oxfilé, drack vin och avslutade med pannacotta! Kan det bli bättre? Tack för en alldeles underbar kväll!

Dessvärre var inte dagen lika rolig. En sjuk och apperatur som krånglade. Har aldrig varit så slut.. eller jo, nu ljög jag nog, men nästintill i alla fall. Ska klirra mat till kärleken nu, som snart kommer hem från fotbollen, dyngsur och trött skulle jag tro. Regnet vräker ner..

Men jag är lycklig ändå :)

Har precis beställt present till en liten prinsessa som fyller år i september. Alltid kul att fixa med födelsedagspresenter!

The start of something new



P

 

har varit tillbaks på jobbet i två veckor redan, men för min del lämnar jag semestern bakom mig från och med imorn och börjar jobba igen. Det har varit en alldeles underbar semester, och jag längtar redan till nästa sommar. Men nu väntar en höst som redan känns fylld av sköna händelser! Det bådar gott det här..

--

Jag har varit och hälsar på tjejerna i Örebro i helgen. Lunchade med Ida, Sandra och Alexander och dinerade med Ida och Malin. Vilka tjejer jag har! Det har varit en så skön helg, med bara massa snack och ingen verkstad alls. Skönt sätt att avsluta semestern på, in deed.

Work, work

Har semester från jobbet, men jobbar ändå med mitt egna företag, dvs. som frilansskribent. Sen har jag, och min fina mamma som är här på besök, städat hela lägenheten. Toppen! Nu ska jag bara ta en snabbdusch innan jag ska jobba det sista innan P kommer hem från sitt jobb. Och sen vaknas helg! Wuhu!


Ett urval av alla de tidningar jag har haft jobb med i. Börjar bli lite överfullt med tidningar nu i hyllan.
Jäklar vad lycklig jag blir av det!


Frontar Julia med mitt Ashley Greene-jobb!


Semester

Lyssnar på Lisa Ekdahl, lusläser Infiltratören och kikar igenom tidningar. Underbart! Laddar energi inför hösten.

Ska fylla på energi från vänner och familj också. Imorn är en dejt inbokad med MH, på tisdag skall det blir långpromenad med Lina och helgen spenderas i Örebro med tjejgänget. Fina, fantastiska, alldeles underbara. Blir faktiskt en sväng till Köpenhamn på onsdag för en himla massa karusellåkande.

Jag har världens finaste familj, en älskad sambo och vänner som är toppen! Jag är kär i livet!

ZzZzZzz

Sömnig? Utan tvekan.

Vaknade av min mobils ringsignal runt fyra inatt. P. Svarade yrvaket och insåg ganska snart att det var varken Ps röst eller någon av hans vänner. Han är nämligen ute och slår runt i Uppsalas nattliv, medan jag njuter av ledighet i Skåne. Personen som ringde hade fått hans mobil av en taxichaufför, då P råkat tappa mobilen i taxin. Osmart taxi som delar ut tappade mobiler till vem som helst, helt underbar kille som lyckades hitta mobilinnehavarens sambo (tack tack tack!).

Ringde Robban, som var en av killarna som P var ute med. Tydligen hade P gått hem tidigare, redan halv två, pga överförfriskning. Nu stod grabbarna grus i trapphuset, ringde på dörren och det var ingen som öppnade, eftersom min käre sambo sussade sött i sin säng. Efter x antal öl kan man inte väcka liv i honom. Det blev övernattning i trapphuset för vännerna, och en orolig natt för flickvännen som började fundera på om han var hemma eller ej.

Han var hemma, ringde imorse, och mobilen är nu också tillbakalämnad.

Själv ska jag ta mig en längre powernap, då jag fortfarande är trött efter att ha legat orolig från fyra till sex imorse. Sen lyckades jag somna en snabbis, innan jag vaknade halv åtta igen efter ett par mardrömmar om vad som kunde hänt. Bah. Jag har redan hintat om att euroflorist.se är ett bra sätt att gottgöra en orolig flickvän..


"Kaka? På en torsdag? Ja, tack!"

Nu är det ju förvisso tisdag, men kaka blir det ändå. Gjorde ett försök att sno ihop denna lilla godhet. Är förvånansvärt kär i den bloggen. Det är en tjej från Örebro som skriver en riktigt kanonbra matblogg, från fest till vardag, från kaka till bröd, från onyttigheter till sallad. Snor alltid idéer därifrån. Åter till kakan.. min ser inte riktigt ut som hennes, på bilden. Min ser mer ut som om något sprängts i en kladdkaka. Ett rejält bombnedslag. Nu ska vi proväta den tillsammans med Patriks försök till smoothie, som istället blev glass. Vi är så lyckade..

Regn

Jag trotsade regnet imorse, trots att det stod som spön i backen. Regnjackan skyddade hur bra som helst, men jag insåg ganska snart att jag behöver införskaffa ett par regnbyxor. Fick vrida ur mina leggings när jag bytte om i omklädningsrummet. När det gäller promenaderna är jag back in buisness igen och går till och från jobbet varje dag. Känns skönt med 80 minuters promenad varenda dag. Välbehövligt efter semestern, in deed. Jag har en semestervecka kvar, den startar nu på fredag. C'est great. Två arbetsdagar kvar.

Försöker få till en dejt med Kristin också. Hon flyttade till Uppsala något halvår innan mig. Innan dess bodde hon i korridoren under mig i Örebro. Nu har vi bott i samma stad i ett halvår och planerat att ses minst lika länge, men det blir bara inte av. Späckade scheman avbyter varandra. Kanske imorn funkar? We'll see.


Korridorsfest i Örebro!
Simon, Ida, Simons kompis, jag, Josefin, Stina, Kristin.


Festival

Minns ni filmen? Gud vad jag älskade filmen Festival med Ebba Hultqvist en gång i tiden. Ah well. I fyra dagar har jag festivalat nu, tröttheten sköljer över mig. De 500 bilderna beskriver dagarna ganska väl, men på något sätt kan de ändå inte beskriva det blöta, regnet som så tydligt visade att det var lerig festival på gång. De kan inte riktigt visa upp hur galen Grega var på sin spelning, så galen att vi lämnade spelningen innan den var slut. Ingen bild kan heller riktigt beskriva hur hes jag skrek mig på Kapten Röds spelning, hur mycket jag mös med min kärlek under Melissa Horns spelning eller hur lerig jag dansade mig under Teddybears. Men de gör ett försök, di där bilderna, det gör de faktiskt. Så titta och njut.


Outfitbild är ett måste, såväl hemma som på festival!


Finaste.


Första kvällen! Skriker av lycka när Governor Andy entrar Kapten Röds spelning!


Kramas med Kapten Röd - kramades även med Governor Andy, bild finns om så önskas.


Älskling.


Regnkappor på! Jimmy, Thörn, Mange och Patrik.


Full fokus under Iphone-tp i Ps föräldrars lägenhet. Här startade vi de flesta kvällar.


Regn och blåst var nu vår vardag.


Niklas, Pernilla, Patrik och jag lyssnade på Grega i Dalen i solskenet. Underbart.


Jag fick pommes! Godare än godast! Syns lyckan?


Jag vet inte riktigt, men nånstans, nångång var vi faktiskt trevliga mot varandra och kramades lite. Jag och den där Thörn.


Kärlek.
Du gör mig till den lyckligaste i världen.

RSS 2.0