One day off

P var tillbaks på jobbet idag, men jag är fortfarande ledig! Såg till att få lite gjort idag, så som att rulla köttbullar, göra soppa och potatisgratäng och ta en sväng på stan för att byta en julklapp som var för liten. Lyckades också haffa ett par nya jobbpjucks, något som är extremt tråkigt att köpa, men som mina arbetskamrater ständigt påpekar att jag behöver. Och jag kan förstå dem, mina nuvarandra trillar snart sönder i bitar.


Scholl! Fint ska det va´!


09 - Min tro

För ett par år sedan, under en utekväll, hängde jag med en kompis dåvarande flickvän, M. Jag såg hennes tatuering, ett kinesiskt tecken, på handleden och frågade vad den betydde. "Tro" sa hon, och jag drog genast slutsatsen att hon var kristen. Men riktigt så var inte fallet. Hon sa att den inte bara stod för den kristna tron, utan mer för tron på kärleken, på livet, på sig själv. Och det har gjort att jag omvärderat ordet tro.

Jag tror på kärleken, på att det finns någon för alla. Jag tror på livet, att det blir vad man gör det till, med några törnar på vägen. Jag tror på mig själv, att jag kan lyckas om jag vill, att jag kan nå stjärnorna om jag bara kämpar tillräckligt mycket.

Det är min tro.

Haircut

Testfotograferar med nya digitalkameran!

Oh, jag behöver en klippning och färgning, so bad. Men istället för att åka de där milen till Örebro får jag fixa frillan själv hemma inför nyår. Testar rosetter, pärlor och lockar. Stora lockarna fick tummen upp från P. Vad det blir på nyår? Det återstår att se!

08 - Ett ögonblick

Det var våren 2007. Tillsammans med ett par tjejer från samma klass gick jag in och placerade mig ganska högt upp i en föreläsningssal. Vi skulle påbörja en ny kurs, denna gång med sjuksköterskor och arbetsterapeuter. Vi snackade högt och ljudligt om allt och ingenting, men så öppnades dörren, och medan de andra pratade vidare blev jag helt tyst. När han kom in genom dörren och satte sig ett par rader fram visste jag redan då att det var han jag ville ha.

Bara ett ögonblick. Och ungefär så, med lite modifiering. Och ett år senare (ja, det dröjde bra länge efter det här ögonblicket..) var det vi. Och nu, snart tre år senare, är jag fortfarande lika nykär som den dagen då det blev vi.



Kärlek. My santa.


Back home

Har haft en fantastisk jul! Och vem kunde ana att tomten läser min blogg?

Gjutjärnsgrytan, med perfekt färg, från gjutjärnsgrytornas Rolls Royce - Le Creuset!

Vinkaraffen med träboll som jag trånat efter länge.

Den älskade jackan fick ett nytt hem hos mig och jag vågar knappt använda den för att den är så fin! Den vackra flingstjärnan kommer pryda fönstret nästa jul! Och från den här lilla önskelistan fick vi en skönsjungande radio (exakt den på bilden!) som kommer glädja oss i köket under matlagningen och frukostar, doftljus från Yankee Candle (från en liten tävling..) och sen köpte jag två par röda satinpåslakan på mellandagsrean. Och från denna önskelista gav jag och P varandra en systemkamera i julklapp (plus lite bidrag från Tomten), efter mycket sparande, och en vas fick vi och även Leila Lindholms kokbok One more slice (från samma tävling som ovan..). Visar bara ett urval ovanför, då en del ting finns på bilder på andra ställen i bloggen och för att det inte ska bli en alldeles för stor bildkavalkad!  

Varm om fötterna hela vintern, in deed!

Fabulös kamera, med pekskärm på baksidan och "självporträtt" på framsidan! Där tvåan är finns istället bild på det du fotograferar.


Plåster, anyone?

Dags att baka surdegsbröd?

Mycket annat fick ett nytt hem hos oss under julen, allt från vinkaraffer till gjutgärnsgrytor, från hemmagjorda pärlhalsband till fina kom-ihåg-klämmor, från spel till böcker, från tårtfat till sockerskålar och mjölkkannor, från pajformar till biobiljetter! Och tur hade jag, som vann en stor lyxtävling i SOLO och idag när vi kom hem låg flera paket och väntade. Som sagt: doftljus från Yankee Candle, UGG-tofflor, The City säsong 1 och 2, en parfym från Chanel, kokboken One more slice, sjukvårdskit från Dixie och det bästa av allt - en splirrans ny digitalkamera från Samsung! Med pekskärm! Och mer har vi att vänta..



Och så har jag fått en splirrans ny mobil också, med pekskärm OCH knappar från Nokia! Det var ju precis den som jag skrev om för ett tag sedan! Men det är en födelsedagspresent, så den är inte officiell ännu. Egentligen. Även P har haffat en ny mobil, en sådan där flashig HTC!

Och just det: ett fårskinn! Mysigt värre. Närodlat så att säga, från kusinens små ulliga får.

Kan man bli lyckligare? Vågar inte ens hoppas på något när jag fyller år om två veckor! Och julklappsutdelningen är inte över än..

07 - Min bästa vän

Jag har turen att ha flera bästa vänner. Och de är de bästa i världen.


Lina, min äldsta och bästa och allra finaste vän.


Herrman, Jullan, Mallan, jag och Idisss.


Idisss, Löfgren, Mallan och jag.


Min bästa vän och finaste kärlek.



Idisss och jag i världens bästa korridor,
på den tiden det begav sig.


06 - Min dag

Och eftersom jag inte kommer hinna skriva så mycket idag, så berättar vi om gårdagen istället. Bra deal.

09.30 Studsar upp ur sängen. Någorlunda.
10.00 Äter frukost, surfar och är med i sjuhelsikes många julkalendrar. "Onödigt", säger systern. "Bra deal", säger jag.
12.30 Försvinner iväg till en vårdcentral i vår närhet och får träffa Ragnhild. Yes. Hon var precis lika trevlig som namnet låter. Sen när slutade man hälsa på sina patienter?
15.30 Smiter upp på stan för fika med M. Hinner även med lite shopping, innan hemfärd.
18.00 Inväntar sambon och funderar på när det är dags att börja med middagen. Tittar på bra TV samtidigt.
20.30 Sambo ringer och meddelar att han är på väg hem från jobbet. Börjar klirra mat samtidigt som jag slänger ett öga på nya miniserien Morden i Sandhamn.
22.30 Goes to bed. Hostar mig igenom hela natten.

Första semesterdagen förflöt bra förbi.

05 - Vad är kärlek?


Han.
Han är kärlek för mig.


Christmasdress

Klänningen som ska användas vid julfirande i de värmländska skogarna.

I år ska vi fira jul hemma i Skåne, men redan tidigt i mellandagarna landar vi i Värmland för att fira jul även där. Därför begav jag mig på juloutfitsjakt igår. Letade överallt, men innerst inne vet jag att det alltid är på MQ jag hittar vad jag behöver. Hittade en hög med kläder och började testa. Först ut var en kofta, som jag i princip bestämde mig för, men sedan testade jag en klänning som jag testat ett par dagar tidigare. Och det ÄR roligare med en klänning istället för en kofta, för koftor har jag ett ton på lager. Så nu är samtliga juldagsoutfits bestämda, plus nyår! Lovely. Jag som alltid har klädpanik.

Sjukstuga

Extrem förkylning på gång. Har hostat mig igenom hela natten. P var sjuk förra veckan och är inte heller riktigt frisk ännu, så vi hostar ikapp. Skönt att ligga i en 1,20-säng och hosta på varandra. Väldigt mysigt. Har ägnat dagen åt att hosta(!), storstäda köket, tvätta allt som går att tvätta i hela lägenheten (minus mattor och gardiner..). Feels good!

Bärkrig

När jag hade fixat frukt och bär till efterrätten häromdagen så ställde jag in de frysta hallonen och blåbären i kylen igen. Jag tyckte det var onödigt att frysa dem, eftersom det kan vara gott att ha i en smoothie på morgonen, eller i filen, och då skulle det ju vara toppen om de redan var tinade.

P väckte mig på morgonen.
"Vet du vad som händer om man ställer in en pappförpackning med bär i kylen?"
"Nä?". Yrvaket och halvt vid medvetande.
"Det smälter. Och sen rinner det ut i hela kylskåpet" Sammanbitet.

Vaknade till liv och frågade om jag skulle städa. Men det hade han redan gjort. Mitt hjärta. Trots att det var mitt stora misstag som gjorde att kylen såg ut som en smärre massaker när han vaknade. Han är SÅ underbar. Jag är SÅ klantig.

Love of my life



You're the first, the last, my everything.
2,5 år


04 - Det här åt jag idag

Eller i förrgår. Men det var helt klart gott och värt att nämnas här. Det kallas Gino, vilket betyder att det är banan, kiwi, hallon och blåbär överströsslat med vit choklad. Och bilden är före det försvann in i ugnen.

03 - Mina föräldrar

Det finns inte ord för att beskriva de tu som satt en till livet. De två bästa i ens liv. Ovärderliga, underbara och alldeles, alldeles perfekta.

Half by half

Min hals är paj. Igen. Känns som om jag har en småförkylning hela tiden, som aldrig vill gå över. Det är sjukt irriterande och gör mig på uselt humör. Dessutom galet stressigt på jobbet. But you got to stay happy - fyra dagar kvar, sen går jag på 2-veckors semester! Det känns fint. Nu ska jag fixa klart lite lussebullar, sen blir det lussefika framför TV:n med best boyfriend ever. Och tidig kväll, väldigt tidig.

02 - Min första kärlek

M träffade jag när jag var 15 och vi pendlade till varandra med tåg, en snabb resa på mindre än tjugo minuter. Då kändes det som en evighet. Första gången vi skulle ses hemma hos honom följde en av mina dåvarande bästa kompisar E med. Vi satt på tåget, lite smånervösa. Jag kände inte honom så bra, vi hade bara träffats ett par gånger. Jag vände mig mot E och sa "Om han skulle visa sig vara en psykotisk mördare och döda oss, vill jag att du ska veta att jag älskar dig som kompis och är så glad att du följde med!".

Telefonräkningarna drog iväg rejält, eftersom vi pratade långt in på nätterna. Det kändes som om det aldrig skulle ta slut. Men som med de allra flesta första kärlekar gör, så gjorde även vårt det. En vårdag. Mina tårar rann, och jag trodde aldrig att de skulle ta slut. Men även tårarna tog slut. Kärlek blev vänskap och lång tid efteråt kunde jag ringa och bara prata strunt med honom. Idag är jag glad att just Mackan var min första kärlek.

You

Det är svårt att förklara hur det känns att ha en vän så nära. I snart 20 år har hon varit min allra bästaste bästa och imorn åker jag ett par timmars bussresa för att hänga med henne i helgen. Ska bli alldeles fenomenalt. Lika bra som Minnahs röst är ikväll! Och då brukar jag ändå favorisera Jay..



If you need me, call me
No matter where you are
No matter how far
Just call my name
I'll be there in a hurry
You don't have to worry
'Cause baby,
There ain't no mountain high enough
Ain't no valley low enough
Ain't no river wide enough
To keep me from getting to you
- Marvin Gaye


01 - Om mig


Bästa L & Jag, sleepoverparty i 5-6årsåldern? Nytt sleepoverparty i helgen, nu i 23-24års åldern!


Jag har alltid trott att Governor Andys låt gick "1987 - hon är alltid bäst!", när den egentligen går "19 till 7, hon är alltid bäst". Men eftersom det här inlägget ska handla om mig tycker jag vi kör på det jag trodde han sjöng istället för realiteten.

Vi tar det från början.. -87 kom jag till världen, ganska tidigt på året. Eftersom jag alltid älskat att vinna har jag alltid skrutit om att jag är äldst. T ex trackade jag Danijela, som fyller år i augusti, genom att lära mig att på bosniska säga "Du är inte 18!". Hade massa djur, bland annat en dvärghamster som hette Chip. Linas hette Albin. En gång tänkte vi att de skulle leka med varandra. Det ville inte Chip och Albin... Sen snurrade skolåren förbi ganska fort. Mötte sköna (och märkliga) människor på vägen. Blev kär för första, och andra gången. Flyttade hemifrån, in i en studentkorridor och började på universitet. Träffade fina, fina vänner, som kom att bli mina bästa. Bakade bullar i skurhinkar, bråkade som syskon, trillade på is, tårar föll, och skrattet ljöd, och visslingarna lät över hela Tybble när Sexy back, som bodde i korridoren ovanför, gick ut genom ytterdörren. Jag fick mitt drömjobb. Jag mötte the love of my life och blev sambo på prov. Sen blev vi sambo på riktigt, men det tog emot att flytta ifrån de finaste människorna jag vet, mina korridorstjejer. Fick ett till jobb. Flyttade till Köpenhamn. Blev sambo igen, men nu med Tove och Stina i en lägenhet med stora potential. Skrubbade, målade och flyttade in i en riktigt prinsesslägenhet med högt i tak och vita väggar. Men jag trivdes aldrig, det kändes aldrig som hemma. För hemma är där hjärtat är och mitt hjärta är redan delat och fanns i både Örebro och Skåne. Men inte i Köpenhamn. Flyttade tillbaks till Örebro och den ena delen av hjärtat. Flyttade sen igen, för nytt jobb, och där bor jag nu. Trivs med jobb. Trivs med kärleken. Trivs med allt, utom att Skåne och Örebro är så fasligt långt bort.

Det är jag. I korta drag. Eller som min bror skulle säga: "Var du tvungen att skriva en hel uppsats?".  Ja.

 


Gone

Häromdagen la den röda knappen på Ps telefon av, vilket betydde att när han pratade i telefon kunde han inte lägga på.. Ett par dagar senare la den gröna knappen av. Disaster. Nu kan han inte ringa till någon. Det enda han kan göra är att svara. Min telefon har också börjat kapitulera. Den stänger av sig själv då och då, gärna när man är mitt i ett samtal med någon. Kikar lite på mobiler för tillfället. Nokia X3 Touche and Type ligger bra till. Ser åtminstone fin ut på Elgigantens hemsida. En vit eller en svart. Får drömma vidare ett tag till..

För ca ett år sedan kapitulerade båda våra datorer, samtidigt. Hur lyckas man med det? Varför ska våra tekniska prylar säcka ihop vid precis samma tillfälle?.. Surt.


Elle

Stressat runt, med två jobb och plugg
Har inte hunnit med ett endaste dugg
Vill plocka med min fina bästis (examensklar om nån vecka!) på kalas
Och dricka ur champagneglas!

Surfar runt på en och annan webbsida
Hoppas att vi en vacker dag får glida
Fram på röda mattan på en underbar fest
Vi vill ju också vara gäst..

Upptäcker snart att drömmen kan bli sann!
Om jag bara två Elle-biljetter vann..
Nu håller jag tummar och en och annan tå
för att jag & Lina på den fina Elle-galan ska få gå!


- http://loreal.feber.se/

30

I do what everybody els do. Jag tänker slänga upp en 30-dagars. Det kommer inte att gå varje dag, men 30 gånger ska jag skriva om följande:

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

En del saker kommer jag skriva mer om, andra kortare. Let's get this party started!


Le!

Var hos tandläkaren igår. Hade målat upp ett skräckscenario innan, så var ganska skakis när jag gick in genom dörren. Det gick, trots borrandet, helt superb! Måste tacka Å för tipset om en bra tandläkare. Nu har jag bara ett besök kvar innan mina tänder är hela igen! Det besöket ligger i januari och är ingenting jag direkt längtar till, men jag känner mig betydligt lugnare nu.

Idag har min hals kapitulerat totalt. Stressade omkring på jobbet, framförallt förmiddagen kändes som ett smärre kaos. På väg hem handlade jag och tvingade mig själv att gå hela vägen, trots att huvudet började säga "nej, nej, nej, nu går inte det här mer!". Väl hemma intog jag sängen och sov från halv sex till åtta, då P väckte mig. Bah. Efter två panodil känner jag mig piggare. Försöker tvinga bort förkylningen ur kroppen. Kämpa, kämpa, kämpa!

Fin Nin

Engla bloggar om personliga presenter och tipsar om kaninen från MiniFolk. Jag var inte annat än nöjd med den jag gav i present till en av brorsönerna, på dopet.


Bild från Englas Showroom.


Eltons kanin på dopdagen!


Marc, Oh Marc

Så.. om ni har vägarna förbi Stockholm skulle jag gå över eld för en till Marc by Marc Jacobs-tröja. Ska nog leta fram min gamla kärlek och matcha den med svarta leggings imorn. Dubbla leggings blir det, nowadays.


Influensatider

Magsjuka huserar på jobbet, och jag gör allt för att inte bli sjuk. Preppar med C-vitamin, men äter inga pepparkorn. Har trots det börjar frysa lite på kvällskvisten och kan inte avgöra om det beror på en lite för kylig lägenhet eller en stundande sjukdom. Känner mig galet trött, men tror helgens bravader fortfarande sitter i.

Tog influensasprutan förra veckan, så egentligen borde jag vara fit for fight.

Slut som artist

Efter att ha varit barnvakt i ca 24 timmar är jag totalt slut som artist. Jag tror inte jag är ensam eftersom P ligger däckad i soffan, och att somna framför en spännande fotbollsmatch tillhör inte vanligheterna.




Pepparkakshjärtan och pepparkakstomtar har vi bakat och därefter 'målat' med rosa och vit kristyr. Vi har busat i snöhögar och ätit tacos med alla dess grönsaker. Och vi har byggt pussel och tittat på nån minut av julkalendern innan vi slocknade efter fyra pixi-böcker i sängen.

Och jag som trodde det skulle vara lätt som en plätt att vara barnvakt.. Trots sömnlösheten var det SÅ värt det. Nu längtar jag ännu mer hem till jul, till alla älskade syskonbarn!

 


Elsa

Att ha mål, drömmar. Att säga fel saker vid fel tillfällen, och träffa fel kille, som trots allt känns så rätt. Att inte riktigt veta vart man är på väg, fast man innerst inne vet vart man vill. Att leva livet och känna sig störst, bäst och vackrast. En känsla som kan vända på en sekund, till känslan att vara liten, bortkommen och obetydlig. Att lita på sina vänner, men ibland få ett iskallt uppvaknande att ens bästa vän kanske inte alls var den man trodde. Att älska livet och tro på sig själv, och vilja ha ett självförtroende som inte ens en kunglighet kan förstöra. Att vara tjejen från landsbygden, som inget hellre vill än att verka världsvan och lärd. Att utanpå vara en helt vanlig tjej, som inuti är helt unik.

Jag tror alla kan känna igen sig i en och annan del av Elsa Gustavsson. Jag har läst Elsas Mode och längtar tills jag får nya delen Elsas värld i min hand. Sofi Fahrman vet vad hon gör när hennes penna nuddar pappret.


RSS 2.0