Bad Day

Tänk er en trumpen dålig-dag-Sofie.



Get the picture?

Tänk er att följande händer denna dålig-dag-Sofie:

1. Ska städa badrummet och ska ta bort toalettlocket helt. P klarade det förra gången, så jag trodde att det var för att han var stark och att locket satt fast hårt. Därför ställde jag mig och tog i allt vad jag kunde. Den satt inte fast så hårt. Den var ganska lätt. Och flög rakt upp i min underläpp. Hej fläskläpp.

2. Fläskläppen börjar darra. Bestämmer mig för att jobba en stund istället. Går till datorn. Skärmen lyser inte. Konstigt. Inser snart att en sladd åkt ut under tiden jag dammsugat och nu vet jag inte var den ska sitta. Får inte igång datorn, har en trasig underläpp. Stacka's.


05.30

I förkläde som P sytt till sin mamma i slöjden. Goding då!

Den okristliga tiden ringde klockan imorse. På min tjänstlediga dag! När jag får sova så länge jag vill, så länge jag jobbar som sjutton senare. Körde P till jobbet, lämnade bilen på service (ajaj-i-plånboken) och promenerade hem. Under promenaden piggnade jag till rejält i den friska luften med solskenet strålande i ansiktet. Nu har jag jobbat ett tag och har full energi!

Something New


Tre nya deckare.
Blir skakis bara jag tittar på dem.
Fantastiskt, för jag har ju så himla mycket tid att läsa.
Och träna.
Det är sånt jag ska börja göra när jag slutar jobba dubbelt.


pimimim goes wild

Igår köpte jag quinoa. Idag testade jag göra en lax med följande krydda. Morgondagen? Only God can tell. Kanske någonting med nedanstående krydda?


Easter

Hemma efter en kanonfin påskhelg, med riktigt långledigt. Vårtecken, strålande sol och god mat i alldeles för stora mängder har stått på schemat! Nu: back to work!

Försovning

Av någon dum anledning har jag försovit mig tre dagar i rad. I måndags var det endast en lätt försovning på ett par minuter, igår vaknade jag klockan sju då jag egentligen skulle gå upp, men imorse tog priset - då vaknade jag fem i halv åtta och skulle vara på jobbet åtta. Hur bra är det då att vara på jobbet nån minut i åtta? Jag var grym imorse. Jag har aldrig sett mig själv så snabb. Jag flög upp ur sängen och var ute ur huset tio minuter senare och lyckades precis haffa bussen. Thank god.

Jag har aldrig försovit mig tidigare, detta dåliga mönster måste brytas. Snarast. Gärna imorn, för då ska jag passa en buss..

Balkongvin och OBH-kampanj

Mös i solskenet på balkongen idag och intog årets första balkongmiddag. Underbart! Tog ett halvt glas vin var och njöt. Nu känns det verkligen att det är vår!

Sen kikade jag in på Campadre och fann fina kampanjer, bland annat från OBH Nordica och Prime Boots. Missa inte! Billiga priser, upp till 70% billigare än i affär! Bli medlem nu - här!

Nu - jobb, no play.


Coldplay

Coldplay dunkar i de neongröna WESC-lurarna, fingrarna smattrar mot tangenterna och jag tänker på Karin på jobbet som stirrade på mig häromdagen och hojtade "Akta så att det inte blir kortslutning!" eftersom jag skriver så snabbt. Hon skulle varit med på Frida Förlag. Ja, jäklar, vilket härligt ljud med tangentern som smattrar i varenda hörn. Jag skulle varit där imorn också, men eftersom jag har ännu en intervju då så stannar jag hemma eftersom det blir för mycket far och fläng annars. Planen är att hinna med en joggingtur på morgonen för att kickstarta dagen tidigt. Går det? I think so, yes. Sen blir det ännu mer smatter, hela dagen igenom. Jag älskar det här! Galet mycket.


Tisdagslyx

Efter jobbet mötte jag upp P på en fin restaurang i närheten och åt tvårättersmiddag. Man måste lyxa till det en vanlig tisdag ibland. Vi pratade, skrattade och jag inser gång på gång hur kär jag är i honom, den finaste. Nu är han iväg på fotbollsträning och jag jobbar för fullt med att leta bilder, skicka efter bilder och mejla chefred. Och skriva såklart, skriva skriva skriva. Idéerna sprudlar, deadline på fredag!


Att unna sig

I fredags dök det upp ett paket här hemma. Jag och P hade lagt en beställning från Nelly.com. Följande plagg finns nu i min ägo, samtliga bilder från Nelly.


Årets midsommarklänning? Otroligt fin!


Billiga, helt vanliga shorts från Rut mfl.


Vardagsklänning, som var urskön, men satt sådär.


Jumpsuit, som passar perfekt med jeansjacka och svarta skor om man ska ta en sväng på stan eller flipflops och bikini om man ska ner till stranden.

Idag fick jag ett ryck. Efter smärta i axel/arm/rygg (säkert på grund av dålig arbetsställning) så begav jag och P oss mot köpcentrat som ligger nära vår lägenhet för att tröstshoppa för min del. Jag inledde sakta, men säkert med ett par nya solglasögon från MQ och därefter blev det både ett somrigt linne från VeroModa och en vårjacka från HM. Jag kan helt enkelt inte få nog av vårjackor. Kikade på en från Bondelid först, men 1800:- kändes lite maffigt. Jag har så himla många vårjackor redan och skiftar mer än gärna mellan skinnjackan, jeansjackan, trenchen, blåbäret (min knallblå/turkos regnjacka från Didriksson) och nu även min beiga, somriga dröm.



Det var denna skönhet som fick följa med hem, bild från HM.


Nutte

Letar bilder så ögonen går i kors. Tog paus och gick igenom mina dagliga bloggar. Kom till en av mina bästa vänners, och fick se en bild på hennes son med mössan som han fick i present av oss. SÅ fin! Nu vill jag åka och hälsa på igen. Nutte då!

Färgfullt



Igår styrde vi upp någon form av poker- och drinkkväll här hemma. Det gick bra för mig till en början, innan jag fick storhetsvansinne och spelade bort varenda pinal, eller snarare varenda liten mark. Det är just därför jag inte spelar poker på nätet eller på andra sätt och vis, jag skulle ruinera mig själv...  Drinkarna vi gjorde var minst lika färgfulla som min pokerhand alternativt som mina marker. Vi startade med en grön och gick snart över till en ljust rosa innan vi avslutade med en mörkare rosa/lila. Frukt fylldes ständigt på, från lime till jordgubbar till blåbär.

Nu blir det all work, no play. Jag letar bilder i ny bildbank och skriver för fullt. Högerarmen värker och jag förstår den, den får inte mycket vila i dagens läge.

 

 

 


Möbler

Eller kanske en isfåtölj?

Jag är sugen på ett nytt vitrinskåp. Ett vitt, som jag fastnat för på IKEA. Sen vill vi ha en ny säng - 120cm funkade i början, efter tre år tycker vi det skulle vara skönt att ligga på något annat vis än att skeda. Köksbord är också prio, eftersom vi just nu har ett runt, lite slitet, med fyra stolar som är något fallfärdiga. Men även det har sin charm, så vi väntar lite med det. Högst upp på listan av saker vi ska köpa står dock inte en möbel, utan en resa. Idag har vi spanat, spanat och spanat. Och jag har hittat mitt drömresemål, nu ska jag bara få med P på det också... ;)



Jag vill bort från den här kylan ungefär precis nu.
Även om jag ser ganska lycklig ut på bilden, som är tagen i februari.


Sweets

Igår mös vi med tvårättersmiddag, tända ljus och rödvin i de nya iittala-glasen! Till efterrätt blev det chokladdoppade jordgubbar. Superb! Idag har vi röjt i lägenheten, eftersom vi numer har en rutin att städa varje helg. Så nu är det fint här igen! I övrigt är det egentid hela helgen. Igår smörjde jag på en ansiktsmask med choklad och idag var det fotbad och pedikyr som stod på schemat. Ikväll dyker ett gäng fina människor upp för poker- och drinkkväll. Trevligt värre!

Bad Day

Vaknade, duschade. Håret självtorkade inte efter duschen. Var redan sen, så plattångade utan att det var torrt. Dålig idé. Försökte lösa det hela med en fin fläta. Det blev inte så som jag tänkt mig. Damn. Stressade, i något blåsigt väder, mellan tåg, tunnelbana och tvärbana och hamnade slutligen på Frida Förlags redaktion.


Ny arbetsplats, timanställning.


Som sagt, ny arbetsplats lite då och då ett tag framöver.

Håret låg nu ner med noll volym. Började jobba. Jobbade ett par timmar, innan P messade att han skulle in på Närakuten för att kolla sin handled, som ev är bruten. Ville följa med som den stöttande flickvän jag är(?) , så drog tidigare från jobbet med min frilla med noll volym. Stressade nu iväg i någon form av orkan. Kommer till tåget, sätter mig på plats, nöjd med att jag hann till 15.49-tåget. Men så är vi tvungna att gå av, på grund av att centralen saknar ström. Därefter väntade jag på stationen (utomhus precis bredvid tåget, för om de skulle öppna tåget var vi över hundra personer som ville ha en plats) i två jäkla timmar. Ja, jag är något förkyld nu. Sen tog jag buss till Arlanda, där P fick hämta mig. Då hade jag missat hans besök på akuten och jag hade förlorat flera värdefulla jobbtimmar. Jag blir galen! Nåväl, har jobbat till nu, skickade precis in två jobb till chefred. Nu blir det sömn, värdefull sådan!

 

 

 

 

 


Fågelkvitter & tidningsGlitter!

Uppsala visade sig från sin bästa sida idag när jag slängde kameran över axeln och hade skrivblocket redo i handen för att göra en intervju. Solen sken, termometern visar över tio plus (15 just nu!) och jag hade skinnjacka för första gången i år! Nu fortsätter jag med renskrivning av intervjun och lite fixande inför morgondagen. Sen blir det mys med best boyfriend ever!


Strawberries and Babies

Laddat upp med jordgubbar ikväll, för det är lyxmåndag idag. Tittade igenom tv-programmen när följande monolog utspelar sig:

S: Pax för 'En unge i minuten' klockan nio!
P: Vad skulle du göra?
S: 'En unge i minuten'!
P: Oj..

Oj var rätta ordet.

Haircut



Jag har ett stort behov av att få bort luggen ur ansiktet, så idag gjorde jag en fläta som jag tuperade längst ner och sprayade för fullt, för jag saknar minisnoddar. Funkade bra, den håller hitintills!

Bokade tid hos min (&Mallans) älsklingsfrisör häromdagen. Han gör underverk, och nu är det dags att göra något av mitt hår. Jag har fortfarande inte bestämt om jag ska låta det växa ut igen eller om det får förbi page ett tag till. Det återstår att se...

Breakfast


Börjar ana en ny trend på bloggen...
Dagens frulle bestod av äggmackor, äppeljuice och björnbärskräm med mjölk.


Sleepingdisorder

Marodören.

Att sova själv är inte min grej, så när P är borta en hel helg har jag stora problem. Fredagen gick fint, lördagen började bra.. men så blev jag väckt av att telefonen ringde vid 2-tiden, och därefter var jag vaken till 5, eftersom jag inte kunde somna om. Blir nog en middagslur senare idag.

Flow

Ibland står det helt still. Inga idéer som sprudlar, inga små glödlampor som poppar upp bredvid skallen a la Uppfinnar-Jocke och mitt skrivblock ligger vitt bredvid mig, utan någon som helst entusiasm. Någon gång i mellanstadiet, runt 5:an tror jag, lärde jag mig göra mindmaps. Jag var grym på det, och är det fortfarande. Det är mitt sätt att få tankarna att flöda, att få igång tankeverksamheten och komma på nya idéer, och reda ut de gamla. Just det gjorde jag nyss. Och se där! Nu har jag en idé som jag tror blir riktigt bra. Jag har flowet helt enkelt. Då kör vi!

Drömmar

 


Gårdagens meddelande till P bestod mestadels av mms av den här typen. Resekataloger tar just nu över mitt sängbord och har puttat ner både korsordstidningar, Elle Mat&Vin och vanliga Elle på golvet. Okej, en och annan Glitter har också fått flytta på sig. Mitt sängbord är helt enkelt överbelamrat av tidningar. På Ps sida ser det inte likadant ut, där är det bara jag som har placerat en Elle Interiör, för syns skull...


Go Green!

 

Kryddväxter 2010.

Mina gröna fingrar kom fram idag. Har sått en himla massa frön av olika sorter och vi får helt enkelt se vad det blir av det. Förra året köpte vi färdiga plantor som vi satte och det blev himla bra, men det var inte så svårt heller. Frön är svårare...



 Balkongmöblerna har inte åkt fram än, men efter att ha sett denna bild från 2010 längtar jag.



Växten från 2010 hänger med än idag. Den har klarade en iskall vinter, thank god.
Den är hitills det enda gröna på vår balkong just nu.


Something Pink



I min annars ganska färglösa garderob, bestående av svarta, vita och beiga plagg, har det fått flytta in en färgklick. En rosa liten dröm.



En rosa top från Zara, för inte allt för många pix.


Detaljer som holkärmar och en kolsvart dragkedja bak i ryggen. Fantastiskt fint.


... undviker att tänka på Ps kommentar "Åh, fin, är det en träningströja?".


Breakfast



Bästa tiden på veckan måste nog ändå vara lördagmorgon. Jag älskar att sova ut, promenera till affären och köpa stor frulle plus morgontidningen och sen sitta i en evighet och bara äta och läsa i lugn och ro.

Idag blev det crossianter, o'boy, hårdkokt ägg och skinkmacka. Underbara lördag













Suck it up!


Idag ska denna nyhet testas här hemma. Tror den kommer bli smashing! Igår var vi, tjejerna på jobbet, hos A och blev bjussade på underbar middag och en efterrätt i form av Gino, varm frukt med smält vit choklad på toppen. Mycket snack blev det, innan R var söt och skjutsade mig hem. Kan bara sammanfattas som toppenkväll! Nu blir det fullt ös med Brittans nya album på högsta volym medan dammtrasan ska få jobba hårt!

Planering

Hör eg inte ihop med inlägget, men bjussar på en annorlunda "på-väg-till-puss"-bild från nyår!

Just nu planerar vi för fullt på tidningen. Nästa vecka ska jag jobba på redaktionen, vilket känns skönt. Blir mer bollande av alla sprudlande idéer då får jag för mig. Idag var en intervju inbokad, men intervjupersonen var tvungen att skjuta på intervjun till nästa vecka. Ingen fara för min del, jag är ute i god tid och känner mig inte särskilt stressad där. Råjobbar ändå idag för att slippa slita sena kvällar. Värst idag var när jag vaknade och startade datorn för att börja jobba och internet inte fungerade.. alls. Försökte med minilaptopen, startade om den dära svarta boxen (bredbandet?) och försökte slutligen surfa från mobilen, men ingenting fungerade! Inte ens mobilen. Tillslut kom allt igång igen, thank god. Nu är det all work, no play som gäller.

Something New

Jag vet hur jag kommer spendera min helg - jobb och trädgård, ibland var för sig, ibland i kombination.
Samtliga nya saker i samlingen från Plantagen.

RSS 2.0