Jkpg

Min bästa kompis flyttade till Jönköping för snart tre år sedan. Jag har hälsat på, kört inom och sagt hej, men inte varit så mycket bättre än så. Hon har hälsat på både i Örebro och Uppsala och jag har fått visa henne mina städer. Jag är bara så seg när jag ska ta tag i saker och ting, men nu är det gjort. Resan är bokad och jag åker till Jönköping i början på december. Ska bli underbart komma dit, snacka skit och få se stan! Gud vad jag har saknat henne!


L- min BFF


Masquerade

Efter tre års obligatoriska Halloweenfester i Tybblelokalen gjorde vi ett undantag detta året. Tänker tillbaks på tidigare år..


2007 var jag en humla, men minns Ernryds humoristiska kommentar "Är du bi?". 


2008 hade jag en extrem ångest innan och hittade absolut ingen bra maskeraddräkt alls, därför blev det en improviserad elak fé, med hårband, svart klänning och ett spö som försvann i dimman. Erik och Pelle hade som alltid lyckats med sina maskeradkostymer och var söta cheerleaders.


2009 körde jag på stort och köpte en halloweendräkt på nätet - det blev Mimmi Pigg!

Samtliga av våra årliga halloweenfester har varit alldeles fenomenala, roliga och jag har skrattat varje år så jag fått ont i magen och haft träningsvärk dagen därpå. Jag har tusentals bilder från dessa fester och det känns tomt att det inte blev något i år. Å andra sidan är det bara Mallan som bor kvar i korridoren av orginalgänget, så det är inte så konstigt att det inte blivit något just där i år, men vi får se till att ordna något nästa år, i en annan lokal. For sure. :)


Yesterday


Skinnjacka - Zara
Jeans - Acne Flex
Väska - Filippa K
Linne - Zoul
Kofta - Vero Moda
Flätat skärp - Sisters


Shop til you drop

Igår åkte jag in till stan för en fika med M. Blev varm choklad och gigantisk kanelbulle på Storken, innan vi gjorde stan. Hittade en klänning som fick följa med hem, och hittade en julstjärna på fot som ska stå i vardagsrummet. Kommer bli great. Längtar tills jag får börja plocka fram allt jul- och adventspynt!



Min nya kärlek.

Tonight

Laddar upp med ett glas rött, favoritgodiset och Dear John. Njuter av att vara själv när sambon är ute och tittar på fotboll med killgänget. Är redan fullbokade november ut, så när det finns en ledig kväll tar jag chansen direkt.

Wishful thinking



Om vi ändå är i gång med önsketänkandet skulle även följande ting få en kär plats i mitt hem; nån av de fina sjalarna från Vintage by Fé, satinspåslakan i valfri färg från Hemtex, handdukar från Marimekko (eller Lexington eller Gant), doftljus i doften frensh bourbon vanille från Voluspa, ansiktsmasken "Mudmask" från Make Up Store, ett vitt tårtfat från Jelly Bean eller kanske en liten fin radio till köket från Tivoli.

Bilder fr Vintage by Fé, Hemtex, Design Online, Gant, Bluebox, Make Up Store, Jelly BeanMiljögården.

 


Gröna Fingrar

Mamma & Pappa var här förra helgen och vi besökte IKEA och jag gick bananas över alla julsaker. En hel del fick följa med hem och jag kände ren och skär glädje. Något som fick följa med hem som jag är hemskt nöjd över är vårt lilla Bonsai-look-a-like-träd. Det passar alldeles utmärkt i sovrumsfönstret.



Och så fick vi även en vacker blomma från mina fina föräldrar - en kanonfin orkidé i mörkt lila!


Lycka


Spinning

Igår drog jobbtjejerna Å och A med mig på mitt första spinningpass. Om någon hade berättat för mig innan att det inte alls känns som en trivsam cykeltur i skogen, utan snarare som ren smärta, där man efteråt ser ut att ha duschat i sitt eget svett, då vet jag inte om jag skulle följt med. Men eftersom jag levde i tron om att spinning var en trevlig träningsform så följde jag gladeligen med dit. Jag kände smärta igår, jag känner smärta idag. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag vill utsätta mig för det igen, men det är väl lika bra att göra det kanske. Det känns att man har tränat, det gör det ju.

Sitter med fredagsvinet och slappnar av efter en sjuhelsikes förmiddag och en skön, givande planeringsdag på eftermiddagen. Inhandlade ett par flaskor vin idag och fyllde på vinstället, och kunde inte låta bli att köpa årets Blossa-glögg med smak av saffran. Kan inte bli annat än bra!

Something, something

Känner mig lite småsjuk. Som om någonting ligger och väntar på att bryta ut. Vill bara krypa ner under täcket med bra bok och choklad. Buhu.

A sweet little wish..



Julklappsönskningarna haglar! Jag önskar mig några stycken "fil-och-flingor-skålar" Origo från iittala, någon vas liknande den rosa från Kosta Boda, prickiga äggkoppar från Green Gate, böcker(Elsas värld, Två systrars söta), bidrag till en systemkamera, bordslampan Charleston från Mio, förstoring (ca 30*40) av nån fin bild av mig & P (förslagsvis den i kollaget), en Mulberry Alexa (and I keep on dreaming..) och en resa till New York!

Bild från iittala, Cervera, Elsas hem, Bokus, Elgiganten, Mio, Net-a-porter, Ving.

 


You've got mail!



Nä, men? E-post från självaste Hollywoodfrun Maria Montazami. Döm min chock imorse. Det visade sig dock inte vara en "Hej, vill du bli min vän?" utan snarare att jag vunnit en tävling. Av 1 562 tävlande vann jag och fyra till! Härligt! Och vinsten? Tassels!

 


Singel

Såg en ungkarl på ICA idag. Kikade ner i hans korg, då han stod framför mig i kassan, och såg följande:

- Fem färdigrätter
- Nio (ja, jag räknade) konservburkar med tonfisk
- En dubbeldusch

Med det i bakhuvudet listade jag ut ganska fort att killen var råsingel. Inte för att jag letar singelkillar på ICA, men ibland är det kul att observera.

Love Life

Helgen har varit fartfylld, men bra. Otroligt bra. I fredags avtackade vi först två fina tjejer på jobbet som valt att börja jobba någon annanstans. Sen mötte jag upp syster på stationen och så gick vi hem och åt tapas tillsammans med min kärlek. Skjutsade syster till Arlanda dagen därpå och efter att ha lyckats ratta bilen inne i Arlandalabyrinten kändes det som om jag bestigit Mount Everest. Så stolt var jag.

Lördagkväll åt vi trerätters tillsammans med Åsa*2, deras män plus Viggo. God mat, gott vin och mycket skratt sammanfattar den lördagkvällen ganska bra.

Idag har jag bunkrat upp med tusentals tidningar i alla dess former och nu ska jag slänga mig i soffan och läsa, äta polly och njuta av livet. Nästa helg kommer mamma och pappa och skämmer bort oss lite. Sånt gillas!

--

Något som inte gillas däremot är våldtäkterna i mitt forna Örebro. Det känns som det aldrig tar slut. Jag satte hjärtat i halsgropen när jag hörde att det varit ett våldtäktsförsök eller liknande vid Tybble, där jag bodde tidigare och fortfarande har kvar mina vänner. Och inatt hände det igen, denna gången fullbordat. Jag har aldrig gillat att gå hem från krogen själv, men om jag bott i Örebro nu hade jag knappt vågat gå ut överhuvudtaget. Det är sjukt..


Poesi

Och lite ironi.

Jag kikade in på Mallans blogg och hittade ett par rim jag gjorde om tjejerna i korren när vi bodde där allihop. Det var tänkt att vi skulle sätta upp ett litet rim om oss själva på vår dörr så att folk vid korridorsfester kunde gå runt och kika på vilka vi var. Snacka om att jag drog till med nödrim ett par gånger, men jisses vad kul det var att skriva. Och idag hade jag helt glömt det tills jag såg texterna på Mallans blogg. Det är kul att hitta gamla texter.


Anna HB

Lilla A pluggar juridik hela dan.
Hon är nog smartaste tjejen i stan.
Skön stil, skönt smil
och med en kropp som orkar springa Sthlm Maraton-mil!

Ida
Ida är hypokondriker all day long.
Från hennes dusch hörs inte sällan sång.
Hon syns på Kåren varje fredagskväll.
I ärlighetens namn är hon rätt snäll.

Sofie
Soffan är i korridoren minst.
På veckorevyn.com får hon alltid vinst.
Hon skriver för tidningar då och då.
I framtiden ska hon öron pilla på.

Sandra
Hela korridorens mamma blondin.
Sandra är alltid lika fin.
I framtiden ska hon sticka i människors hud.
Hennes röst är högre än alarmklockans ljud.

Anna G
Nyaste tillskottet i vår korridor.
Till idrottslärare hon snart pluggat i ett halvår.
Anna är i vår korridor Anna nummer tre.
Tidigare Annor är Herrman och HB.

Malin
Mallan tackar aldrig nej till fest.
På paintball är hon allra bäst.
Hon har även gått på kinkypartaj.
Men hon är vegetarian, så hon käkar inte haj.

Haircut



Borde inte vara uppe såhär sent, men var tvungen att slänga upp en bild från helgen. Har varit i Skåne och verkligen njutit av familjelivet, firat systers födelsedag etc. Bilden ovan är från festen. P blir tydligen glad över att han får låna Eltons kanin, doppresent från oss. Vem hade inte blivit glad över det? Och jag har världens finaste armband, hemmagjort av Ella.


It's over

Idag plockade jag undan våra vår- och sommarjackor. Hösten är här för att stanna. Löven har nästintill blåst av träden.

Träningen ligger inte på is, jag går verkligen till- och från jobbet varje dag, även om det är tungt ibland. Dock blir det inget friskis denna veckan, eftersom jag har fullspäckat schema. Imorn ska vi inviga tvättstugan.. Wish me luck.

Lips

Jag har aldrig varit en läppstiftstjej. Tills igår. Då haffade jag två nya läppstift från Make Up Store. Det ena använde jag till vansinne under kvällen. Underbart!




Väldigt röda Vamp..


.. och det mer nakna, oskuldsfulla Bare.

Bilder från MUS.


Lycka

Igår levde vi lyxliv i Stockholm. Åt vinlunch med Jullan, shoppade massor och blev inkvarterade i ett av elva designrum på vårt favorithotell. På kvällen begav vi oss mot Medborgarplatsen för att fira att Anna flyttat till Stockholm. När vi väntade på Jullan utanför tunnelbanan, så ställde vi oss precis utanför Lilla hotellbaren. Vem står då plötsligt en meter ifrån mig? JAY! Yeay! Idol-Jay! Jag stirrade tills P sa åt mig att jag inte fick titta mer för det började bli pinsamt. Och när han sagt det kom Olle! Idol-Olle! Så då stirrade jag ännu mer, jag kunde inte låta bli. Jag ville skrika "Jag lipade till din låt igår!" men hejdade mig i sista sekund, det skulle få mig att verka något desperat.. kanske?  Och när de sedan gick in på baren följde jag dem med blicken och de gick till ett stort bord - och vilka satt där? Weise, Linnéa och alla de andra deltagarna. Jag var i kändisspanarhimlen! Jullan kom efter ett tag, men förstod inte riktigt min entusiasm då hon inte tittat på Idol.

Kvällen artade sig bra. Vi hängde först hemma hos Anna, som har fått en topplägenhet väldigt centralt. Hur bra som helst! Senare drog vi vidare till Imperiet och drack drinkar. En del av festen fortsatte till Debaser, men vi var inget sugna på att dansa, bara drinkar. Hemskt nog längtade vi mer hem till sängen och morgonens hotellfrukost, så jag och P lämnade utestället kring två-tiden.

Idag märker jag att det var länge sen jag hade en utekväll. Huvudet har dunkat sen jag vaknade och jag mår inget bra alls. Hur hände detta?

ZzZzZzzz

Är på gränsen till att vinka hej till John Blund, men försöker tvinga mig uppe lite extra för att jag ska orka med morgondagens party hela natten. Anna firar nämligen sin flytt till Stockholm imorn med en stor fest! Och vad jag har längtat efter att parta med mina fina tjejer! Det var alldeles för länge sen vi drack vin ihop. Jag hade även hoppats på att ett par andra tjejer skulle komma, men den ena lyckades pricka in att bli gravid och den andra blev himlastormande sjuk. En rolig undanflykt, och en inte lika rolig. Ni ska veta att ni kommer vara saknade imorn.

Tittat på Idol ikväll. Jag börjar få en liten crush redan. Olle. Jag gillar hela honom. Och så älskar jag Jays röst, men när Olle sjöng Coldplay lipade jag.

Nej, nu är det time for bed. Har slitit på jobbet idag, var bara jag och min chef kvar på eftermiddagen. Det gick fint, men jag är slut. Helgen har sällan varit så efterlängtad som idag!

RSS 2.0