Lata dagar på balkongen

Köpte hem blåbärssnurror från bageriet igår, men vi fick vänta till runt niosnåret innan värmen inte var så pressande längre.

Supergoda, kommer ha svårt att gå förbi bageriet utan att köpa på mig ett par sådana här igen.



Mitt hjärta.


Frukostvanor



Min frukostbild blev publicerad på tidningen Your Lifes hemsida som 1 av de 6 bästa bilderna!
Många hade skickat in bilder i en förhoppning att vinna en årsförbrukning av Tropicanajuice.
Tyvärr vann jag inte, så jag får väl helt enkelt köpa min egen juice även i fortsättningen.. :)


Midsommar 2011



Förra midsommar såg det ut såhär och såhär. I år var värdarna Ida & Oskar och vi samlades i hans föräldrahem. Det var en fantastisk midsommar. Tack Ida, Oskar, Malin, Kent, Carin, Markus och Patrik för att ni gjorde hela dagen alldeles underbar! Och såklart till Oskars underbara föräldrar som lånade ut huset till oss, för både firande och övernattning.


Hela gänget minus Ida som fotograferar
Fr v. Malin, Kent, Patrik, jag, Oskar, Markus & Carin.


P och Oskar hittade en boll...


... och jag hittade en bebis! Såhär glad blir man då!


Crap

Igår var vi på Foo Fighterskonsert på Stadion i Stockhom. Fantastiskt bra. Men efteråt gick allt utför...

1. Skulle gå ut och ta en öl, men det var fullt på alla ställen. Gick och gick och gick, men hittade inget.
2. Bestämde oss för att äta istället, men det var minst lika fullt på alla McDonalds och Max. Dessutom kostade toaletterna 5;-. Adam skippade första stället, eftersom han inte hade en femma, men vid andra lyckades han tigga till sig en femkrona. Stoppar i den i myntinkastet, bara för att läsa "Gå till kassan innan du stoppar i 5:- så öppnar vi åt dig". Fan.
3. Eftersom alla matställen var upptagna gick vi till 7-11 för att köpa en baguette eller sallad. Kikade runt lite och började plocka på oss mat och godis, men Mange tyckte att vi skulle gå till Pressbyrån istället. Lämnade allt och gick till Pressbyrån, för att se att det var stängt... Gick tillbaks till 7-11, bara för att se att de stängde och låste dörren mitt framför näsan på oss.
4. Handlade halvkass mat på ett ställe bredvid centralen med överpriser.
5. Åt maten inne på T-Centralen, tills vi blev utkastade eftersom de stängde.
6. Började leta efter bussen som skulle gå från T-centralen (den sista bussen hem till Uppsala, som vi hade förköpta biljetter till), men hittade inte den eftersom det fanns 511 jävla busstationer på just T-Centralen. Missade alltså sista bussen hem.
7. Pendlade mellan hysteriska skrattanfall, ilska och panik. Tog slutligen taxi hem efter att vi förhandlat med olika taxibolag - för vi var ju i så himla bra förhandlingsläge.
8. Väl i Uppsala menade taxichauffören att han bara hade i uppdrag att köra till en destination i Uppsala. Därför fick samtliga gå från Uppsala C, vilket är en promenad på ca 20 minuter för oss i vanliga fall. Men med mitt skoskav tog det mycket längre tid än så... Aj.

Jävla skitkväll.

Yesterday



Igår när vi gick ut såg vi ut såhär!
Och ja, jag kunde inte motstå långkjolen från MQ. Den är fab!


Budget

När det gäller ekonomi har jag en enorm kontroll. Det är jag som betalar räkningarna, som lägger upp budget och fixar här hemma. Och som blir galen på P om det börjar sina på hans konto i slutet av månaden. Jag la precis upp en budget för juli månad, och det verkar väldigt bra. Trots att vi siktar på att boka en större resa i början på nästa år, och därför lägger undan pengar till det, verkar det som om jag kan spara ett par tusenlappar även denna månaden.

Juli kommer för övrigt bli en väldigt händelserik månad, med allt från Kolmårdenbesök med jobbtjejerna och Bakkenbesök med familjen till sköna stranddagar i Yngsjö och roadtrip till Göteborg. Längtar redan!


Jay Fu

Igår åt vi trerättersmiddag på Jay Fu, en av våra favoritrestauranger här i stan. Min middag såg ut som följer..

Tempura Fu - Tempurafriterade räkor och grönsaker med chili-garlicmajonäs och soja.
Supergott! Jag åt räkorna, sparrisen och någon form av blomkål, sedan petade jag över svamp och broccoli till Ps tallrik. Chili-garlicmajonäsen var lagom stark, lite så att det brände i munnen.

Tenderloin Surf and Turf - Grillad oxfilé och hummer med spenatfritter, hummersmör och potatispuré.
Minst lika gott som förra gången vi var där! Problematiskt att få ut köttet ur hummerskalet, men i övrigt var det perfekt. Älskar potatispurén och hummersmöret och den möra oxfilén.

American Pie - Rabarber, smördeg, vaniljgrädde, rostad mandel, kardemummaglass och sagogryn.
Lite svår att äta med gaffel och sked, men otroligt gott! Avgudade vaniljgrädden, som liknade pannacotta, och kardemummaglassen och pajen var alldeles fenomenal!

Hur bra som helst helt enkelt!

Ett blir två blir tre

Vår första, riktiga dejt - en picnic i Stadsparken någon gång i maj 2008, tillsammans med Ida, Sandra och Adrian.

Tiden går så himla fort! Idag firar jag och mitt hjärta tre år som par. För mig har alltid tre år varit en evighet, men nu känns det som om vi precis träffas. Nykära, men samtidigt så säkra i varandra eftersom vi känner varandra utan och innan, men vi lyckas fortfarande överaska och upptäcka nya sidor hos varandra. Vi startade dagen med att köpa frallor, croissant & dagens tidning på vårt ICA här bredvid, och mös sedan framför en film. Underbara lördag, underbara treårsdag!

Weekend

Ljusglimtar från helgen...


I lördags döptes en av mina bästa vänners son. Superlugn hela dopet, sedan däckade han totalt efteråt. Vilken guldklimp han är! Tack för att vi fick vara med på denna fina dag!


Lördagkväll begav sig P, hans pappa och hans systers sambo ut och fiskade, medan jag, hans mamma och syster försvann över till grannen för att kika på ett 2-veckor-gammalt föl. SÅ söt!


05.15 ringde klockan på söndagmorgon, och då åkte vi ner till Motala för att heja fram Pernilla (i gul-svart) och Niklas (i röd-svart) på Halv-Vättern-Runt - 15 mil(!).


Vi åkte runt en sväng och åt vid Ödeshög/Vida Vättern, medan cyklisterna svischade förbi i en väldans fart.

Sedan tog det ca 4 timmar att ta sig hem på grund av bilköer i Stockholm (...) men nu är vi hemma efter en fantastisk helg! :)


This or That

Den här (till vänster, fast som långkjol ist för långklänning) gööörsnygga kjolen från MQ (249 pix på rean!) eller go crazy på iittala-outleten med Malin om en vecka? Värt att tänka på ett par timmar till...

Att älska bilder, att älska sig själv


Oktober 2007 - jag hade tvingat min kära Lövgren att bjuda hem P på fest. Jag tyckte han var drygare än Yes, men nånting fanns där trots att det dröjde ett par månader till innan vi fann varandra på riktigt.



September 2008 - Jag, Lollo Kling och Sandra, på förfest innan It's Så 08. Hade fantastiskt roligt hela kvällen minns jag!



Augusti 2006 - inledningen på ett par fantastiska års korridorsboende. Första festen i korridoren, tillsammans med fina vänner. Här Theddan, jag och Ida. Av oklar anledning var det bara vi tre som gick ut den kvällen. Vi hamnade på Klaras (och redan där insåg jag att Klaras inte alls var något för mig...). Vi gick hem ganska fort igen... Vattenpipan var en ständig följeslagare och ja, jäklar, vad jag saknar korridorslivet ibland och är så himla glad att jag fick uppleva det med de bästa, finaste människorna.


pimimim goes South Park

Mallan hade avbildat mig som en South Park-karaktär! Se där, se där! Hennes kommentar till bilden är som följer:

Jag ville ha en penna i hennes högra hand, men det fanns inte så jag fick improvisera. Designerväska under armen.


Men söta. Jag är så glad att du gjorde mig till en seriefigur! Penna, desginerflaska och ett glas bubbel - det är ju jag upp i dagen!


Damn you

Jag har en förkylning som vägrar ge med sig. Jag har hostat sönder kroppen sedan förra onsdagen. Idag kom jag hem från jobbet med frossa, trots att utetemperaturen visade över 30 grader och innetemperaturen lyste med sina 25. Själv kröp jag ner under täcket och skakade. Två panodil senare är jag lite mer tillbaks på banan, men inte helt. Pendlar lite upp och ner, ibland är jag bättre. Märkligt. Hoppas på bättre imorn!


RSS 2.0