New York

Lite New York-bilder jag hittade.

Vi såg Whoopi ganska nära vårt hotell. Inte bara på bild utan även på riktigt. Coolt.

Promenad över Brooklyn Bridge.

Times Square möjligtvis?

Vårt hotellrum.

Bildsortering


Långhårig och, tro det eller ej, blond.

Bildsortering


Jag & Ernst.
Det är en lång historia. Men jag och Löfgren snackade med honom en stund, efter en ganska trevlig kväll på Babar.

Bildsortering


Går igenom bilder på datorn. Raderar och sorterar. Så nu kommer jag säkert slänga upp en stor mängd bilder här. Vi börjar med denna (ja, just nu går jag igenom egobilderna) som är från en fest i theds korridor där vi har haft en himla massa kul :)

Merry Xmas

Julen rullade förbi snabbt, med barn som var lite skrajja för tomten och barn som sa "du är snäll, tomten.. får jag mer paket nu?". Kul har vi haft, och fina paket har vi fått. Just nu sitter jag i Jenny Hellström-tröjan från Patrik och finaste armbandet från samma kille. Märks det att jag saknar honom?.. Något enormt faktiskt.

Under juldagarna har vi blivit med TV också. Och skaffat ny skärm till datorn, skrivare etc etc etc. Känns som om jag kommer ha en hel massa med mig tillbaks till Örebrew faktiskt. Men kul är det, och fint kommer vi att få det.

Jag orkar inte räkna upp alla julklappar, men jag är mycket nöjd med allihop. Lyckan är total! Och bättre blir det, för iväg beger vi oss om bara nån dag. Spanien, hur efterlängtat är inte det? Hela familjen på semester ihop för första gången på nio år tror jag. I alla fall på lång-semester. Fantastiskt.

Och en liten sak till. Jag ska ha födelsedagsfest på något vänster när jag kommer tillbaks. Problemet är att få ihop det. Det kommer inte att bli alla samtidigt utan jag ska lite snyggt dela upp mina gäng, så att några kommer en helg och några andra en annan. Det är ju svårt att få in alla i lägenheten, med tanke på sittplatser och sådant. Så bara så ni vet, om det är några som får en inbjudan och andra inte, så är ni antagligen i det andra gänget :)


Partykarma på minus


Min partykarma is bad, really really bad. Under hösten som gått har jag mest koncentrerat mig på praktik och flytten. Ärligt talat så har det tagit en himla massa tid. Och så har jag ju en pojkvän också, som jag också vill träffa då och då. Men nu när det mesta av det är över, och "bara" c-uppsatsen stundar, så ska jag ta tag i mitt liv. Jag ska höja min partykarma till skyarna och ni ska se mig på uteställen allt oftare. Eller ja, jag ska i allafall ge det ett ärligt försök. För jag har varit sämst denna hösten, jag vet jag vet. Och jag har fått klagomål och de har varit jävligt välformulerade och väldigt, väldigt träffande. Så, tjejer, jag lovar och svär, och detta är helt klart ett av mina största och ärligaste nyårslöften, att jag ska hänga med er på utekvällar framöver. Så ofta jag kan. Och det SKA bli ofta.

Work

Ikväll ska jag söka jobb. Om ett halvår går jag ut på arbetsmarknaden. Alldeles lagom till finanskrisen, det är ju helt fantastiskt.. Eller kanske inte. Nåja. Det börjar i alla fall bli dags att lägga beslag på jobben.

Patrik ringde precis och sa att jag hade fått paket. Tvingade honom att slita upp paketet. Och det var mina dermalogica produkter som hade kommit, som jag vann i Ebba von Sydows blogg. Kanonbra ju!

Och i juli/augusti nästa år befinner jag mig här!

Home

Så har jag då landat i Skåne. Eller det gjorde jag för två dagar sedan redan, men jag är lite seg. Detta känns fortfarande som "hemma" för mig, även om Tybble också känns som hemma. Det som framförallt känns som hemma, och som faktiskt är hemma nu, är min och Patriks lägenhet. Det är hemma så det tjuter om det. Det är en riktigt fin känsla. Okej, dags att lägga det sentimentala åt sidan.

Hunnit med en powerwalk med Lina idag, plus hjälpt mamma att städa en himla massa. Dessutom har de gjort om rummet som tidigare varit mitt (lila väggar, vita vanliga garderober och mycket tjejigt) till ett modernt och fint sovrum till dem (stilrent, beiga/kaffe latte-färgade väggar, mörka skjutgarderober med lite spegelfönster typ..). Därför var det dags för mig att börja sortera allt som tidigare funnits i mitt skrivbord. Jag hittade fem dagböcker och tusentals foton. Och en hel massa annat. Bland annat hittade jag ett par superfina grillbestick som jag skulle ha "när jag flyttade hemifrån". De ska med upp till nya lägenheten nu. Och så har vi fått en mixer också! Gud, julafton har ju redan börjat!..

Och så ska Sara fixa mina naglar! Det ska bli hur nice som helst. Får se hur länge jag orkar ha det innan jag tröttnar, men jag vill verkligen få mina egna naglar att växa ut nu, och då är det kanonbra att börja med tippar. I alla fall för min del. Så det blir fransk manikyr för hela slanten. När det blir är dock oklart, jag vill inte fixa det innan Spanien och om jag hinner det på tiden mellan Spanien och Örebro är very very very tveksamt. Nåväl.. snart blir det!

Ledsen för dålig uppdatering, men jag har så mycket att hinna med. Imorn ska jag träffa lille Viktor, och bilderna jag sett förtäljer att han är en söt liten krabat :)

Today

Snoozade. Sms från mamma om "skalvet". Förstod noll. Ringde. Jordskalv i Skåne? Galet. Somna om. Vakna och surade över att vi bara hade äckliga pålägg hemma. Drog till skolan och gjorde grupparbete. Köpte gott pålägg. Hem och käka frallor. Snart dusch. Sen in till stan och fika med Ida och fönstershoppa. Sen hem igen och sen till Hagmarks.

Skönt att alla hemma mår bra efter jordskalvet.


Go Get It

Observera
Mitt lilla korridorsrum ligger ute nu på ÖBO. Skynda fynda! Ni kan inte missa denna chansen att få flytta in hos världens bästa korridor. Lite skit i hörnen, men världens mysigaste. Det finns inga så bra människor som de människorna i just min korridor. Och ja, även om jag flyttar så kommer korridoren alltid vara min. Min min min. Kärlek till er.

Dolph

Är det nån mer än jag som tycker att Dolph är lite, lite snygg i MQ-reklamen? Han är ju strax över 50-strecket, men checka utseendet. Det är inte illa, inte illa alls. Nu ska jag snart klirra lite pytt-i-panna, samtidigt som jag har Faddergalan i bakgrunden. Perfekt "sjuk-lördag" faktiskt..


Dolph, som du även kan hitta på youtube om du söker på Dolph plus MQ.

Things We Need

Det finns två saker P och jag behöver till lägenheten.

1) Vattenkanna. Jag har tröttnat på att vattna blommorna med ett vanligt glas eller petflaska. Det finns många fina vattenkannor.

2) Tidningsställ. Tidningar ligger jäkligt utspritt i vår lägenhet. Vore nice att få lite ordning på dem.

Det får bli i början på nästa år. Och att önska sig sådant i julklapp är svårt, för i mitt huvud vet jag precis hur jag vill att det ska se ut.. Well well.

--

Idag är jag sjuk för övrigt. Det var jag igår med. Riktigt trist, jag har sovit och legat under täcket mest hela dagen. Efter att ha knaprat lite panodil lyckades jag dock få lite ordning på stället som vi kallar vårt hem. Så nu ser det lite fixat ut här igen. Mysigt värre.


Bränd

I ordets rätta bemärkelse. Situation: Patrik och jag klirrar middag. Ugnstekt falukorv med potatismos, for the record. Min grej var potatisen. Fine. Skalandet gick bra och det mesta därefter. Tills det började koka över. Jag tänkte hälla av lite vatten - bad idea. Av någon anledning lyckas jag hälla lite av vattnet på magen. Så nu sitter jag här med brändskadad mage.. Nja, inte så farligt som det låter. Själv såg jag framför mig hur jag skulle vara brännskadad for life och behöva fixa ny hud och grejjer. Så farligt blev det inte. Men rött är det. Och man kan ana en och annan blåsa.. Aj aj.


Mjuka Paket

Okej, dags att sätta fart, people! Hade jag haft pengar hade jag klickat hem klänningen och kjolen nedan direkt, men pank som jag är väljer jag att önska mig det i julklapp istället. Massa saker på STYLEBYSTARS.COM har varit slut i min stl länge, men nu är de inne igen! XS och 34 är min stl och det är bara att klicka hem, slå in och lägga under granen! Skynda, skynda!

klänning

kjol

HÄR hittar du det.

Studentliv

Jo. Bloggen ska ju  handla om studentliv var det tänkt. Så jag slänger iväg ett inlägg om det. Om hur fattig jag känner mig just nu. Jag har 300kr kvar att leva på denna månaden. Thank god så är alla julklappar inhandlade. Och jag har lagt undan 500kr att tanka bilen för så att jag ska kunna ta mig hem till Skåne. Dessutom tankar P den ikväll, eftersom han har lånat den en del senaste tiden. Nå.. 300kr är inte mycket. Det bränner man lätt i mataffären. Eller på en tröja. Eller på ett underklädesset. Eller på en utekväll. Själv har jag inte varit ute sen Patrik och jag hade party här. Och det är ett bra tag sedan. Jag skulle nästan vilja säga att det är en månad sen.. Oj. I alla fall så kommer mina sista trehundra kronor att spenderas på en utekväll med mina tjejer på lördag. Det enda som ska betalas är egentligen att komma in på stället och sen ta sig hem (hej taxi, om jag inte lyckas få min kära pojkvän att hämta mig..). Vin finns redan hemma. Tre flaskor t o m, men jag klarar mig på en. Suck. Hur kan pengar försvinna så fort?

So What


bild från www.dose.ca
Pink är lite av min husgud. Hon är gigantiskt bra och alla hennes låtar blir på något magiskt sätt fantastiska. I alla fall. Hon och hennes ex Carey Hart var fantastiskt snygga ihop. Han medeverkar också i hennes nya video So what. Fint när han håller för hennes ögon när hon sjunger "I guess I just lost my husband, I don't know where he went".

"You weren't there
You never were
You wanted all
but that's not fair
I gave you life
I gave my all
You weren't there
You let me fall"

-
Pink So what -

List It

Snodde en lista av Malin.

Namn: Sofie
Piercingar: Nej.
Tatueringar: Nej.
Längd: 168cm.
Skostorlek: 38
Hårfärg: Brunt
Är du kär i någon: Ja.
Önskar du att du bodde någon annanstans: Nej, inte just nu.
Tänker du på självmord: Nej.
Tycker andra att du är attraktiv: Klart.
Vilket shampoo använder du: Catwalk Tigi Bedhead.
Vilken parfym använder du: Dior Pure Poison (som jag fick av P när han kom hem av england, lyckligt lottad, oh ja), Kenzoo Amour.
Vad är du rädd för: När jag var liten var jag rårädd för åska. Nu vet jag inte riktigt. Att gå hem själv när det är mörkt gillar jag inte.
Gillar du att tvätta: Gillar och gillar, det behövs ju imellanåt.
Gillar du Berg-och-Dalbana: Inte för höga.

SENASTE
Film du hyrde: Cup of love
Film du köpte: Factory Girl
Låten du lyssnade på: Teddybears Sthlm - Little stereo
Låten du hade på hjärnan: -
Låten du laddade ner: Jag laddar inte ner, jag youtube:ar.
Personen du ringde: Syrran.
TV program du tittade på: How I met your mother.
Personen du tänkte på: Syrran

FAVORIT
Mat: Potatisgratäng och lövbiff.
Låt: Alla jullåtar just nu.
Sak att göra: Mysa och party.
Sport: Ridning, simning.
Dryck: O'boy.
Kläder: DrDenim-jeans, HM-tisha och Zara-koftorna.
Film: Huset vid sjön, Babylonsjukan.
Bil: Fiestan.


SENASTE
Bok du läste: En om tre systrar i en sekt.
Personen du fick mail av: Elise uppdateringsmejl på resedagboken.
Personen du fick brev av: Telia?
Personen du fick sms av: Dajana.
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Gåsamiddagen för ett par veckor sen.


ÖVRIGT
Är du seriös: Jag kan om jag vill, det är sant.
Vad är du allergisk mot: Inget särskilt så.
Var har du ont: I min armbåge.
Använder du hårspray: Ja.
Kan du stå på händer: Nej, men Ida kan(!).
Favorit serie: Grey's anatomy.
Salt eller socker: Socker.
Gillar du ketchup: Ja.
Är du glad nu: Ja. (Jag är klar med pluggandet, Patrik har precis varit hemma en sväng och myst och lagat mat till mig och allt är toppen faktiskt).
Var du glad igår: Absolut.
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Ja. Efter att ha praktiserat tio veckor på USÖ är det svårt att svara nej på denna frågan.
Vad dansar du till: Nickelbacks Rockstar.
Stockholm är: shopping.
Göteborg är: stället där jag vill bo i framtiden.
Kan du sjunga: Allt går om man vill.
Mer värt än guld: svarar samma som Malin här, lycka.
Spaghetti eller makaroner: Det beror på vad man ska äta till.
Ett land jag helst vill besöka: Det finns så många. England möjligtvis, men även USA igen.
Ska bli skoj: Spanien under nyår.
Ska inte bli skoj: Att inte få vara nära Patrik i jul.
Sparar till: Resa, både till värmen och sedan en eventuell skidresa i februari med familjen karlsson.
Väntar på: Att ett paket på posten ska dyka upp, men det gör det aldrig..
Pålägg som gäller: Skinka, ost, leverpastej.
Dagens dryck: O'boy och festis.

Study


jag saknar kalle, my man.
Skulle börja plugga råtidigt imorse. Trodde jag ja.. Försökte starta datorn, men så funkar den inte. Hej och hå, så ovanligt att våra datorer kraschar då. Nåväl.. Jag skrev för hand i ett par timmar innan Patrik kom hem vid tolv. Lipade lite över att datorn inte funkade. Så startade Patrik den.. och då funkar den jäkeln! Irriterad blev jag och fick sitta och skriva av allt som jag skrivit för hand. Peuh. Men nu är det iaf inlämnat och korrigerat och klart. Så nu ska jag bara slappa i soffan resten av dagen. Typ.. Eller kanske dra till Tybble och städa. Så jäkla behövligt.


List It

Humör: Trött, men jävligt happy ändå. Trots att jag måste plugga. Gjort: Vaknat ett par gånger, innan jag gick till affären och köpte frallor, tidning och chirre. Hem, sen tillbaks till affären när jag insåg att jag glömt hämta filmen jag hyrt. Sen käka frulle, sova lite till, läsa lite bloggar och nu plugga. Planer: Plugga. Sen titta på film. I mängder. Ser på: Wallander ikväll. Eller den på trean, med SJP i huvudrollen. Och så en film som vi hyrt, Cup of Love. (Gissa vem som valde film..) Lyssnar på: Fotbollskommentatorer. Läser: Bloggar. Dricker: Apelsinmer, oboy. Äter: Godis för tillfället. Bästa: Mys med världens bästa pojkvän. Sockrigt och sött. Sämsta: Att jag är i stort behov av att fixa mina studier idag, men tänker tanken "Jag har ju morgondagen också på mig!".  Väder: Regn i mängder..

I Can See The Light

Eller ja, två lights, det är ju andra advent. Egentligen skulle dagen spenderas med städning.. Men jag har en pojkvän som är lite trött efter gårdagens party, och jag är inte helt hundra pigg heller, eftersom jag hängde med tjejerna igår. Så det har blivit en dag i sängen, med frallor, film, fotboll, godis (ja, jag började äta godis igen igår, men idag är sista dan jag gör det, sen blir det lång paus igen) och mys. Det har vart trevligt. Nu borde jag plugga lite granna, men jag skulle gärna vilja ha min laptop här. Istället sitter jag och sliter framför den stationära, när jag helst av allt vill ligga i sängen.. Byhy.

Imorn är första måndagen jag är ledig på tio veckor! And it feeeeels soooo gooood!

Hairspray

Jag fick ett ryck och beställde klipp- och färgtid nyss. Den 16december åker barret av och färgen fräschas upp. Mitt hår växer som ogräs just nu. Det är faktiskt riktigt långt. Ida sa t ex "Sådär långt har du aldrig haft innan, va?". Hon sa att det var fint också, det tycker jag med, men jag vill ändå fräscha upp det lite grann. Lite mer än topparna ska av iaf, sen får jag skydda färgen när vi är i Spanien i vinter. Sjukt att vi åker dit om tre veckor. Men it feels soooo good!

Jag har en effektiv dag. Jag har slängt ner överflödiga saker i vårt förråd (som Patrik påstår är överfullt, men som jag påstår har gigantiska möjligheter om man staplar lite grann..), tvättat/tvättar och städat badrummet (tråkigt deluxe, men måste göras).

Nu lyssnar jag på jullåtar och äter lussebullar. I eftermiddag ska jag plugga gigantiskt mycket, sen blir det nog mys med korritjejerna skulle jag tro. Mysigt.


Paket

Okej. Jag är helt galen när det gäller julklappar. That's it. Jag har skickat iväg åtskilliga tips till familjen (plus hintat Patrik var och varannan dag om "det här är fint, älskling, det önskar jag mig i julklapp"). Som ett exempel Hanky Panky-underkläder. Jag har t o m tipsat om var de finns att köpa. Och igår hittade jag dem på nätet också. Skickade direkt iväg ett mejl till hela tjocka familjen. Och hintade särskilt om att om man köper dem just där så får man en stjärnbox till på köpet! Tipsade även Patrik om detta. Jag är in love with stjärnboxar. Haha. I alla fall så väntar jag mig inte att få allt, absolut inte. Men det är bra att skicka långa önskelistor för då har man noll koll på vad som finns i paketeten sen. Dessutom fyller jag ju år tre veckor efter julafton.. Fab. Å andra sidan tror jag att jag kan glömma mulberry-väska, chanel-väska och mulberry-agenda. Jag tror inte att mina klappar blir SÅ dyra i år. Eller något annat år för den delen. Nåväl, jag blir glad ändå :)

Första minuset med att bli sambo: Jag kan inte snyfta till Idol och Bonde söker fru längre för Patrik tittar skeptiskt på mig och kallar mig tönt. Men va fan, det var faktiskt jävligt trist när den ena gay-killen åkte från bonden. Och när Kevin gick vidare till final, det var fint det. Då får man snyfta. Punkt.

Saknar


jag saknar palmies flashande på tybble årets varmaste dag.

jag saknar klaras-kvällarna, då alla har kul och har det bra och ida blir kärleksfull som alltid.

jag saknar klings söta miner.

jag saknar att spela kubb med malin och gänget hos rickard.

jag saknar nollningen.

jag saknar valborg.

jag saknar bunnys (!!!)

jag saknar mitt killgäng, här på väg till sittningen efter förfest i min korridor.


Mejl

Hur kan det vara så kul att läsa gamla mejl och minnas gamla tider?..

Mejlande mellan mig och Mh för ca 1,5år sen.
"haha, hade du roligt i Öre?"
"jag hade trevligt igår. var på björnstugan. hej född-1983-års-gräns. jag är född 1987. jag hoppade över staketet :P snygga killar. min snygging var upptagen. jag kör på singlar. i framtiden."

Palm angående att vi har Halloweenfest när han är i Vietnam
"vafan, det är ju som att ha fest i mitt vardagsrum när jag inte är där. Ungefär som crisp gör."

Nu ska jag fnissa vidare åt fler mejl.


Sockerfri

På söndag är det tre veckor sedan jag slutade äta godis! Det ni. Bara nån godisbit av artighetsätande har slunkit ner hos Patriks föräldrar förra helgen. Annars har det varit heltomt. Jag är skitstolt. Patrik kväver stoltheten direkt genom att säga att cookies och chokladpudding innehåller minst lika mycket socker som vanligt godis. Hm, kanske sant. Men GODIS äter jag i alla fall inte. Att jag sen överdoserar cookies och kan äta ett paket chokladpudding.. det hör fan inte hit.


Plus/Minus

+ Jag har fått mitt älskade abbonemang som gör att jag ringer gratis till alla teliamobiler. Tror jag i alla fall..

- En knapp på mobilen har trillat av. Innerfodret i min väska har gått sönder. Mina mockavantar har spruckit.

Typiskt att minus ska överväga plus. Men det finns fler plussaker kom jag på nu - Tove kommer hem idag(!!!).


Mys

Idag var sista dagen på praktiken. Tio veckor har runnit förbi snabbare än jag hunnit säga "VFU". Helt sjukt faktiskt. Riktigt tråkigt att säga hejdå till gänget på avdelningen. Nåja. Ikväll blir det sjukt lugnt. En del vin med världens bästa pojkvän, några tidningar på det (bl.a en som kan klassas till 30plus-kategorin.. ojdå), en bra film, glögg och lussebullebak. Helt jäkla fantastiskt faktiskt. Ja, sen ska jag plugga också, inte lika fantastiskt men det går det med. Precis vaknat efter att ha däckat i soffan med Patrik i 1,5timme.. Skönt att ta en powernap ibland. En lite längre sådan.. haha.

Shoes

Eller snarare "Boots". Jag fick tag på stövlarna idag! Galet nöjd är jag. Just nu luktar det impregnerinsspray i hela lägenheten, för dessa ska skyddas så mycket det bara går. Jag är makalöst kär.

Och en liten detalj till. Anledningen till att jag inte hänger på msn lika ofta som innan är för att det inte är installerat på den här datorn än. As you all know så har vi ju haft världens problem med våra datorer. Nu är iaf Patriks back in buisness och min står hemma i Skåne och bara väntar på att få användas. Så sakta men säkert återgår livet till det normala igen..

Organiserat

Jag har fixat och trixat igenom alla Patriks lådor, sen sorterat in både hans och mina papper och andra saker och ting så att de ligger sjukt organiserat. Problemet är att jag nu inte hittar ett skit. Hitills har jag slarvat bort en av Patriks böcker och de två sista frimärkena.. Typiskt.

Nåja. Sitter i sköna myskläder och springer fram och tillbaka och dukar plus rör i kalopsen (Ja, för tro det eller ej, jag har börjat laga riktig mat på äldre dar..). När Patrik jobbar kväll blir det sjukt sena middagar. Snacka om att vända på dygnet. Efter denna veckan är jag iaf klar med praktiken. Vemodigt att komma tillbaks till skolan, men skönt likaså. Tove kommer på fredag och hon har varit saknad som få!

Dags att röra i kalopsen igen! (1,5timme ska den sjuda. Jisses då!)


RSS 2.0