Sommar

Idag kastade jag av mig jackan, för solen strålade och det var riktigt varmt. Sommar? Nja, kanske inte än, men nära inpå. Flexade ut tidigare från jobbet för att hämta bilen som varit inne på en verkstad för att byta vindruta. Vi har haft en spricka genom hela framrutan sen december i princip. Tänk vad ett litet stenskott kan ställa till med.

Nu ska jag röja i lägenheten. Imorn trillar folket in och vi ska fira valborg deluxe. De senaste åren har jag firat valborg i Örebro, och ärligt talat känns det väldigt tomt att inte göra det i år. Jag vill sitta i en solstol på Tärnvägen och dricka cider och lyssna på dunkadunka ikväll! Remember the good times. Ibland vill jag fortsätta vara student i evighet.


Storhandling med finaste Löfgren inför valborg 2008.


På Tärn med Johannes och Sara


I korren med Patrik, Aki och Kalle-Glassgubben.




Back to the 80's

Spelar Aqua Spotify i lurarna samtidigt som jag låter fingrarna spela över tangentbordet för att få en grund till jobbet jag just nu håller på med. Har hunnit en sväng på IKEA idag också. Har fortfarande inte hittat några utemöbler som känns great. Eller jo, vi fann en liten grupp på IKEA, men med tanke på att vi köpt dator denna månaden låg de fina möblerna inte på långa vägar i vår prisklass. Nu blir det Hey there Delilah, som av någon konstig anledning för tankarna till Crisp. Ah well. Nu - all work, no play!


Something new

Knapprar på vår nya dator! Den är alldeles underbar, snabb och har ett skönt Windows 7, där vi upptäcker nya finesser hela tiden! Nu ska jag slita mig från datorn, ta en dusch och sen mysa med jordgubbar framför en film tillsammans med best boyfriend ever!

På fredag kommer Lina! Vem kan längta mer? Var evigheter sen vi hade en hel helg ihop!

Förkylning 2.0

Har varit totaldäckad hela veckan av en förkylning plus feber. Hemma från jobbet tisdag-onsdag. Idag har jag inhandlat några paket panodil, hostmedicin och nässpray. Vi mår inte riktigt bra här hemma..


22

Tjugotvå månader. Ett år och tio månader. Så länge har vi varit kära. Det firar vi med jordgubbar, grädde och choklad ikväll!

Dröm





Här är den lilla skatten. Helt färsk från Filippa K. Min nya kärlek. Lite mindre än min gamla, kanske kan jag hitta saker i denna. Har sniffat på den hela dagen. Tvingat P att sniffa på den. Den doftar alldeles, alldeles.. underbart.


NK


Syster och jag gjorde Stockholm i helgen.
Och jag fann en dröm.


Love it

Avslutade ett jobb i förrgår, startade ett nytt idag. Det flyter på bra. Jag älskar att låta fingrarna dansa över tangenterna, se texten bilda sig, hitta den röda tråden. Jag finner en hatkärlek i ångesten innan inlämning, att ångra att man skrev si och inte så, att älska det man skrivit, men vilja att alla andra ska göra det också. Och så lättnaden när man får veta att det faktiskt var bra. Jättebra, till och med. Sådant gör min dag. Nej, inte bara dag, hela min vecka. Lycka.

Mina syskonbarn. Det är också lycka. På en helt annan nivå. Mycket, mycket högre. En av dem fyller fyra idag. Vill vara hemma och grattiskrama. I mängder.

Sommartider

Eller kanske inte riktigt än. Men solen har stekt lite extra idag och jag fick för mig att åka till Plantagen och inhandla växter, krukor och blomjord, både vanlig och orkidé. Balkongen fick följande upplyft, dock lite fattigt än så länge:



Utöver funderade min mor på hur stor balkongen faktiskt var, därav nästkommande bild:



Ignorera jorden. Jag planterade utomhus idag..

Tiger


Denna klänningen..


.. i denna kjols sommarfärg. Bilderna är lånade från Tiger of Sweden webbshop.

Pillade lite på en Tiger-klänning inne på Åhléns idag. Tur man ska till Sthlm även nästa helg så man hinner fundera lite på inköpen.

It's a hard work, work

Jobbar for the moment. Klipper och klistrar och redigerar. Korrläser. Försöker få allt att stämma. Försöker finna den röda tråden. Försöker hitta en klatchig rubrik. Ska börja leta bilder alldeles strax, när allt är färdigt, klappat och klart. Åh. Denna ångest inför att skicka in ett jobb. Den är svår, men alldeles underbar.

Stockholm

Igår åt vi middag hos M&M. Fantastiskt gott, med plankstek och därefter mjölkchokladpannacotta. Avslutade med ett par spel, vilket var riktigt roligt. Underbar kväll helt enkelt, i mycket trevligt sällskap!

Idag tog jag bussen in till Stockholm för att träffa Anna. Tog en flera timmar lång fika på Wayne's för att sen bege oss ut på en mindre shoppingrunda. En helt fantastisk söndag och jag ser redan fram mot när vi ses nästa gång.

Sammanfattningsvis: en riktig toppenhelg!


One in, one out

Igår tyckte jag att jag behövde unna mig något efter en tuff vecka på jobbet så jag slank inom MQ och haffade en jeansskjorta. Har kikat på massor utav sådana tidigare, men inte funnit någon som suttit sådär perfekt eller haft den självklara denimfärgen. Den som jag hittade nu har jag kikat lite på tidigare och verkligen velat ha. Och det fanns bara en kvar nu och självfallet i min storlek. Som hittad! Från Levis kommer den och den slank snabbt ner i påsen.

 


När jag vårstädade idag och började lägga undan alla vinterskor insåg jag att mina svarta stövlar som jag köpte 2008 har sett sina bästa dagar. Det var med stor sorg som jag pillade lite på hålet i dem och insåg att de inte kommer klara en vinter till. Patrik fick gå ut och slänga dem. Jag vägrade nästan ge dem till honom. Jag gillar inte att skiljas från saker jag tycker om. Jag är bra på att slänga saker jag slutat använda, eller inte använder så ofta, men saker jag tycker om och "använt sönder" har jag extremt svårt att säga adjö till.

 

 

 

 

 

 

 


Vår!



Bytte ut vinterjacka mot vårjacka häromdagen. Underbart! Och idag blir det vårstädning och framplockning av vår/sommarkläder. Och jobb. En himla massa jobb! Fram tills kvällen då vi ska hem till M&M och käka middag. Trevligt värre!



Hittade ett par ljusstakar på ICA Maxi, tro det eller ej, häromdagen som jag direkt insåg skulle passa utmärkt i vårt sovrumsfönster. Finfint! Billiga var de också, de små liven.

What would you do?

Jag har haft en sjukt stressig dag på jobbet. Massa att göra, underbemannade och häpp! - så la samtliga datorer av. Trots det lyckades jag bara jobba över fem minuter. Och vad gör jag för att varva ner när jag kommer hem? Tar ett glas vin, en chokladbit och börjar jobba med en artikel för tidningen. Mitt sätt att relaxa.

Letar just nu bilder och vill ha fakta om en kändis kärleksliv grundat på bra källor. Perezhilton.com? Tror inte den går in under säker källa. Damn.

I love you just the way you are

Vi var nästan helt ensamma i backen igår. Solen sken så att inte ens skidbrillorna räckte till. Svischade fort ner för den blå backen på mina skidor, när världens finaste åkte förbi på sin bräda. Stannade upp för en sekund och log mot varandra innan vi kastade oss ut för nästa stup (om man kan kalla blå backe för stup..).Vilken lycka att känna att man älskar någon mer för varje sekund, trots att man varit tillsammans i evigheter. Vilken lycka att få känna att han är min, han den där som är så satans snygg på sin snowboard. Fan vad bra det känns!


Från första dejten..


.. till första nyår ihop.

Kärlek


Magiskt

Minns ni örhänget jag saknade? Det har återfunnits! Dock på ett något mystiskt ställe. På golvet i stugan i Kläppen, där vi aldrig tidigare varit.. Om det legat och skräpat i väskan? Otänkbart eftersom det är en helt ny, oanvänd väska vi hade med upp dit. Jag är i alla fall väldigt, väldigt lycklig över att det är tillbaks!

Det som göms i snö, kommer fram i tö..

Slagna Hjältar

Hemkomna efter en långhelg i skidbacken, i en stuga som liknar Gaddaröd alldeles på pricken. Gammalt, mysigt, hemtrevligt. Precis som vi gillar det.

Helgen startade med att vi bilade fem timmar upp till Kläppen, från solsken till snöblandat regn. GPSen gjorde att vi hittade fram, om än på något mystiska vägar, genom torp och grusschakt. Sprang direkt till uthyrningen för att finna helgens åk. Fick på mig ett par vita pjäxor som matchade mina vita brallor alldeles utmärkt. Pernilla fick med snörning, men vi fick i alla fall likadana skidor. Vi började svischa ner för backen nästan på direkten. Efter ett par åk blev jag upplurad av kär sambo i röd backe. Jag och röd backe går inte ihop. Därav började jag gå ner för backen istället för att åka. Extra sakta bara för att jäklas. Ner kom jag, om än väldigt långsamt. Kvällen slutade med två matcher TP, som slutade med en vinst för tjejerna och en för killarna.

Dagen därpå blev det skidåkning hela dagen, samt en himla massa påskmat och ägg. Skidåkningen gick bra, tills jag och Pernilla blev upplurade i en blå, ganska brant backe. Lätt? My ass. Jag började åka. Och föll. Liggandes mitt i backen tittade jag upp för att se hur det gick för Pernilla och fick se henne falla precis som jag och komma glidandes mot mig. Hennes skida gled ännu längre..  Det blev inte den backen något mer. I övrigt gick det bättre och bättre och även vädret blev bättre, dock molnigt. Kvällen avslutades med RISK, där Pernilla och Niklas vann.

Under söndagen sken solen, så vi begav oss ut ganska fort i backen. Benen värkte redan från början, men fallen var inte lika många som föregående dagar. Jag blev riktigt hajj på en blå, lite brant backe. Jag blev dock förskräckt över alla kids som kastar sig huvudstupa ut för de svarta backarna. Riskfyllt. Kvällen avslutades med kortspelet Hollywood, där jag förlorade stort, och därefter två parti TP, där killarna vann båda gångerna.

Idag har vi städat stugan och sen begett oss hemåt. Hann med en storhandling här hemma innan vi kastade på oss mjukisbyxor och andades ut. Nu myser P med TV-spel och jag med en apelsinmer. Ska strax slänga mig i soffan och läsa Postcardkillers av Liza Marklund och okänd amerikansk författare, som jag fick låna av Ps mor.

Bilder uteblir eftersom vi glömde båda kamerorna hemma.

Let's go ski!

Förhandlingar pågår. Följande dialog utspelades nyligen:

- Handlar du smördeg på vägen hem?
- Om du plockar ner skidjackor och byxor från vinden?
- Deal.
- Glöm inte min snowboard och bootsen.
- Om du går ut med soporna.
- Då tar jag ner snowboarden och bootsen själv..

I vårt hem gör vi ingenting gratis.

Underbara barn

Systerdotter ringde.

- Jag har fått påskägg!
- Jaså, har du fått påskägg! Var det mycket godis i?
- Ja. Fråga vad det var för godis!


Barn är söta. När man pratar med dem får man inte ställa egna frågor. De ger både frågan och svaret. Underbart!


RSS 2.0