Inte riktigt min dag..



det var mitt sista par hela jeans..
tur man flyttar till en grymt bra shoppingstad.
kommer bli ett par stycken nya jeans när lönen börjar trilla in.


Morgonhumör

P och jag är inte direkt kända för våra goda morgonhumör. Som imorse: P hittar inte sina mjukisbrallor. Vi har tre resväskor/ikeakassar fullproppade med kläder, men vi har sparat en del som vi ska ha de närmsta dagarna innan flytten. Det uppstår ett mindre kaos när mjukisbrallorna inte hittas, eftersom jag tydligen lovat att inte packa ner dem. Mjukisbrallor är ett heligt plagg i vårt hem. Jag pekade på olika ställen där de här mjukisbrallorna skulle kunna vara, men får bara surt mummel till svar om att "jag faktiskt har letat där redan". Utan mjukisbrallor placerar sig sen P framför tv-spelet för att lugna ner sig. Då går jag till första stället jag sa till P att leta på, stället där alla hans kläder som han ska använda fram till flytten ligger. Nämen! Titta! Ett par mjukisbrallor mitt i denna hög! Tänka sig vad man kan hitta om man bara lyfter på en tisha.. Tur att vi är så kära att vi ser förbi varandras morgonhumör och kan skratta åt det fem minuter efter (inte direkt, för då blir det risk för rockstjärnebråk...).


Uppdateringen kommer vara lite dålig idag på grund av att packning kommer ta stor del av vår tid. Har i alla fall hunnit skicka iväg viktiga mejl och beställa bredband. Nu ska vi ta tag i bombnedslaget.

Prickar och Rosetter



Lyckats snappa upp att prickar och rosetter är två av vårens stora trender? I did! När vi packade ner kläderna häromdagen lyckades jag hitta min fabulösa puffkjol med just prickar och rosett! Den åker på när vi besöker favvorestaurangen Wobbler på torsdagkväll när mor och far hälsar på.


closeup


Mys



Tappar upp lite vin ur boxen som blivit över från helgen och plockar fram skivad ananas, vindruvor, ost och kex. Perfekt tisdagkväll? Absolut. Det är precis vad vi behöver efter att ha slitit med flyttkartonger och med ett kök som ser ut som ett bombnedslag.

 

 

 


Relax

 


Pausade i flyttkaoset under förmiddagen och försvann till relaxavdelningen på Gustavsvik. Käkade gott, läste massor av tidningar, pratade om inredningen i nya lägenheten, badade bubbelbad och tävlingssimmade med resten av motionssimmarna, något som de dock var mindre medvetna om.. Fantastiskt skönt. Ibland behövs sådana pauser från verkligheten.


världens bästa


Blue Bag


Vi är mitt uppe i att plocka ner våra liv på minimal yta. Känns grymt konstigt och vi är lite småstressade. For till IKEA igår och köpte sex flyttlådor till, de är snart slut. Och vi som tyckte att vi "tog i rejält" när vi köpte "hela sex stycken lådor till". Ah well. Nu har jag tryckt ner min garderob i min resväska. Jeanssidan blev rejält blå.. Pausar lite snabbt innan vi fortsätter med allt småplock runtomkring. Hela skafferiet minus de sista dagarnas nödvändigheter är nedpackade. P tyckte inte om att jag köpte ett nytt smör idag, för att vårt gamla precis tagit slut, men jag måste verkligen ha smör på mackorna till frukost annars blir hela dagen fel.

 


Tuesday



Uppe med tuppen, har inte riktigt vänt på dygnet än, så piggheten känns långt bort. Käkar frulle framför datorn och ska snart försvinna iväg till badhuset och glida runt i tjocka badrockar på relaxavdelningen. Tror ni vi längtar eller? Underbart ska det bli.

Som ni vet har vi blivit beroende av tradera och blocket på senaste tiden. Idag ska vi samla in lite pengar till, eftersom en kille ville köpa lite kurslitteratur. Hur bra som helst. Våra plånböcker smilar som aldrig förr!


Inspiration

Gissa vart jag hittade inspiration till lördagens outfit?
Kanske i senaste SOLO där man kan sno stilen av Olivia Palermo?
Who knows?



Från en stjärna till en annan.



How to mend a broken couch

Vi sålde ju vår soffa som bekant här i helgen. Toppenbra tyckte vi! Innan vi sålde den så fräschade vi dock upp den lite, eftersom den var helt noppig. Hela söndagsförmiddagen satt jag och P, bakfulla som aldrig förr, med varsin kniv och skar bort noppor på vår soffa. Men titta så fint det blev! Som ny!

Före:



Efter:


My Love

Plockar ur kläder från garderoben ned i väskor inför flytten. P ropar från sin plats framför TV:n:

 - Älskling, ser du kassen längst ned i mellersta garderoben?
- Ja?
- Öppna inte den.

Tänk så spännade det är att få bo med P. Man vet aldrig vad man kan finna. Så, vad är det då i påsen? En present till mig? Ytterst otroligt. Ett hästhuvud? Märkligt nog mer troligt än föregående gissning. Gamla fotbollsskor som stinker värre än vårt avlopp i Köpenhamn? Ka-Ching! Korrekt svar!

Monday

den nya frillan, lite mörkare, lite bättre.

Sista veckan i Örebro är inledd. Frillan blev kanon och fikan med Alexandra mysig. Passade på att köpa ett nytt bodybutter från Body Shop nu när jag ändå var i stan. Har haft kokos innan, men körde på choklad nu. Om jag luktar choklad i fortsättningen behöver det alltså inte betyda att jag har ätit det. Kikade inom Alex och Niklas lägenhet också, eftersom jag inte sett den invändigt än. Riktigt fin, stilrent och precis som jag vill ha det.

Är i alla fall hemma nu och hittar en pojkvän bland massa flyttlådor. Han har skruvat isär bord och var mitt uppe i att snurra in glas i tidningspapper. Vi har väldigt roliga dagar framför oss. Redan imorgon tar vi en paus och försvinner till relaxavdelningen på Gustavsvik. Tänkte köra lite träning då också, och simma ett par längder. Gick fram och tillbaka från stan idag och eventuellt får det räcka för dagens träning. Nu suckar pojkvännen och vill att jag ska börja plocka ner mina badrumsprylar så att vi kommer igång ordentligt med packandet. Got to go!

Cut & Colour

Ska strax rusa in till stan och få frillan fixad av världens bästa frisör. Jag är verkligen nöjd varje gång jag går därifrån. Henrik kan sina grejjer.

Efter det blir det en snabb fika med Alex innan jag ska hem och packa inför flytten. Börjar känna stressen nu, men vi är rätt snabba när vi väl sätter igång, så det ska inte vara några större problem.


Pix



Robban fyllde 25!


Vi sjöng för Robban.
Johan, Maria, Felicia, Anna, Lollo Kling och Alex



Jullan, Anna, Tove, Alex, John och John


John, Niklas, Thed, Patrik, Felicia, Niklas


Tjejerna intog sängen
Maria, Felicia, Tove och Lollo Kling



Felicia, Niklas, Tove, Sofia, Robban, Thed, Niklas


Malin, Karlsson, Anna, Felicia och Niklas


Underbara, underbara vänner! :)


Last week

Det börjar pirra lite nu, för det är vår sista vecka i Örebro. På fredag går flyttlasset mot en ny stad, vilket känns väldigt märkligt. Örebro är ju vårt hem. Det är här vi har vårt liv. Vi kommer absolut komma tillbaka, om än bara för att hälsa på.

Idag hämtades soffan, så nu har vi endast två fåtöljer att hänga i. Det känns också väldigt konstigt, med tanke på att vi brukar halvligga i soffan på kvällarna. Nu är vi utan soffa i ca tre veckor. Ska bli extremt kul att inreda och fixa i den nya lägenheten och skönt när allt kommer på plats. Denna veckan är det bara packning som gäller, med små pauser som klipp&färg av håret och ett besök på relaxavdelningen med världens bästa pojkvän. Lovely.


Who's there?

P fíxade skrattfest igår. Jag hittade honom utanför toalettdörren, väldigt irriterad över att någon suttit där inne i över tio minuter. Han bankade på dörren, men ingen svarade innanför. Vi började fundera över om någon mådde dåligt eller om det rent av var två personer på toaletten.. Vi blandade in övriga tjugo personer på festen och alla började fundera på vem som saknades, samtidigt som toalettkön växte till fyra-fem personer. Tillslut skämtar Tove med "Hur du provat att känna på dörren?". Alla skrattar. Jullan trycker ner handtaget och voila! Toaletten var olåst!

Yesterday


Kjol från Rut m fl, top från Gina Tricot, halsband från Marc by Marc Jacobs, accessoarer Jullan&Maria.
Bild från
Louise


Utflyttningsfest

Det var fantastiskt kul igår. Vi blev väldigt många också, men trots att det var tight var det ändå mysigt. Vi fick vin, en korg med massa fina saker (vin, vodka, choklad, ost, kex och en himla massa frukt) och så fick jag en försenad födelsedagspresent med smink från Clinique. Efter att ha provat läppglanset/ceratet är jag helt fast, Anna kommer göra mig beroende.

Försvann vidare till stan runt midnatt och försökte hitta ett ställe med liten kö. Blev av med folk på vägen, vilket var synd, men lyckades tillslut komma in på Frimis. Dansade och drack drinkar och sen begav sig de stadgade paren (Alex&Niklas, Anna&John, jag&Patrik) till Elvis för att käka pizza.

Tack allihop för en fantastisk kväll, ni gjorde vår sista lördag i Örebro till den bästa! Vi kommer tillbaka och hälsar på snart!


Last night a DJ saved my life



Kvällens provisoriska DJ-bord


Yesterday

'
All black!


Tonight is the night..

My gawd! Tjejen har varit här och hämtat skrivbordet nu, vilket gjorde det lite tomt. Kan bara tänka mig hur det kommer se ut imorn när soffan försvinner. Nynnar på "Empty room" och ska strax sticka till affären och fixa lite tilltugg till kvällens party. Kommer bli en skön mix av folk, så jag riktigt längtar!


So Hot

bild från stureplan

På Fahrmans modevisning i tunnelbanan igår sågs Rebecca Simonsson i en grymt snygg outfit. Jag skulle ge vad som helst för den där bodyn! It´s fucking amazing.

Nu ska vi röja lägenheten. Later!

This is the day

Försvann hem till Anna och John igår och pimplade vin och åt choklad fram till strax efter tre. Galet trevligt, men tröttheten trycker på idag. Snart dags att ladda om för det börjar trilla in folk vid sju. Dessutom kommer tjejen som köpt datorbordet och hämtar det om nån halvtimme. Och så ska vi köpa chips, en jävla massa chips. Det blir nog bra det här.

Och Mammas pojkar-Tim har hittat sin kärlek på nätet! Då var lyckan gjord, jag känner på mig att detta blir en bra kväll!


Friday

Väntar på att P ska bli klar i badrummet så jag kan hoppa in i duschen. Om en liten stund försvinner vi bort mot Anna & John för att sippa lite vin och bara ha det trevligt, precis så som man ska spendera fredagkvällar. Kanske blir en sväng på stan också, men det återstår att se.


Kärlek



Igårkväll när vi tittade på 2012 i sängen tänkte jag återuppliva gamla minnen från vår första tid tillsammans. Vid ett tillfälle då hade vi nämligen vattenkrig i sängen. Så när P hade druckit klart igår och hivade över vattenflaskan till mig så vände jag på den och öste vatten på honom. Lyckan var kort, för P är aningen starkade än mig.. Så helt plötsligt var det min sida av sängen som var dyngsur och mitt hår som droppade vatten. To bad for me, som fick sova på handdukar inatt..

Nu blir det pasta och tomat/vitlöksås. Nää vi snålar inte alls nu när vi köpt ny soffa och har planer på att våldgästa IKEA och handla upp halva varuhuset. Inte alls.

To-Do-List


Kör en genomgång av hemmet idag och gör allt som vi skjutit upp i evigheter. Har bland annat vattnat alla blommor som är på gränsen till uttorkning, ringt elbolag för att fixa så vi har elektricitet när vi flyttar in i nya lyan för det är inte kul när något sådant saknas* och rengjort mina sminkborstar. Rengöring av sminkborstar är inte riktigt min kopp té, så jag googlade lite och fick fram att det bäst görs med sminkborstrengöring (vilket jag inte hade hemma) och nästbäst med lite sminkborttagning och vatten. Så jag gnuggade och slet och nu är de rengjorda och fina och saknar förhoppningsvis bakterier.

* När jag bodde med Tove och Stina i Köpenhamn lyckades killen vi hyrde av krångla till det med värmebolaget, så vi hade inte värme på ett par dagar. Att duscha i iskallt vatten är inte att rekommendera, speciellt inte en tidig morgon när man bara vill duscha hett, hett, hett. Tur det var sommar och stekhett utomhus, hade det varit vinter hade jag frysit till is.


Kulturjournalistik

Kikade precis in för att se om mitt betyg blivit registrerat på sista delkursen Kulturjournalistik. Det var det. Och jag fick en fantastisk överaskning som jag inte väntat mig - högsta betyg! Känns extremt skönt. Att jobba som frilansjournalist är en sak, för jag har aldrig haft bevis på att jag är bra annat än att det har gått bra på jobben. Nu har jag det på papper, genom betygen, att jag faktiskt kan det jag gör, och med marginal dessutom. Inte för att skryta, men.. fy fan vad jag är bra!


I Can Teach You How To Do It

Genom anywho kastades jag vidare till i can teach you how to do it och fann fantastiska behind-the-scenes-bilder från fester över hela världen. Tusentals inspirationsbilder, blandat med fantastiska och kärleksfulla som den ovan. Eller den heta nedan. Fab.


Ett liv kvar att leva


För ett tag sedan vann jag en bok i Ensamma-mamma-söker-Johannas blogg. Efter lite tricks med adresser hit och dit kom den äntligen hem till mig idag. Jag började läsa direkt, men tårarna började flöda och jag fick ta en paus efter två kapitel. Jag tror den kan vara fantastiskt bra, även om den griper tag om mitt hjärta och håller det i ett hjärngrepp så fort jag tittar på omslaget.

M står inte för McDonalds


Svårt att dölja vilket märke som är min favorit
Make Up Store ligger på delad första plats med Clinique
När det gäller mascara håller jag mig dock till MaxFactor False Lash Effect

Tips: Kika in på Lindas sminkblogg och se hur magisk Cover All Mix är - här.


2012

Vi satte oss framför filmen 2012 igår och väntade oss en kanonfilm, eftersom den blivit höjd till skyarna och extremt hyllad. Förväntningarna var höga. Vad får vi då se? Jo, en "pappa-har-bara-lite-ont-i-ryggen"-film*! Det var flera dåliga repliker i filmen, som när ett par står i en mataffär och mannen säger "Jag tycker vi börjar glida ifrån varandra, det känns som om det finns en spricka mellan oss". Och just då spricker jordytan och en spricka uppstår, bokstavligen, mellan dem. Eftersom han menade metaforiskt blev det hela väldigt.. weird och osannolikt. Det var flera patetiska scener, som när helikoptrar flög förbi med elefanter hängandes under sig. Det finns tusentals bättre domedagsfilmer, så även om denna hade enormt fina scener, så krävs det en bra historia för att allt ska hänga ihop. Och bättre repliker.

* Uttrycket "Pappa-har-bara-lite-ont-i-ryggen"-film myntades när jag och Ida tittade på en film med Harrison Ford där han först blev rejält slagen, sedan trillade ner för två våningar i ett hus och sen fick en stock över sig. Två sekunder senare rusade han mot sina barn utan att halta. När de kramade honom grimaserade han knappt. Därav "Pappa-har-bara-lite-ont-i-ryggen". Totalt overkligt alltså, Ford borde varit död vid det laget.

Today


Samma outfit, gammal bild
Tisha HM, kofta Vero Moda, jeans drDenim


Vitaminchock

Jag är en periodare när det gäller vitaminer, lite som andra är när det kommer till träning. Just nu har jag haft uppehåll med vitaminer sen i somras, men jag vet att jag mår bättre av det och därför började jag idag igen. Känner att jag behöver bli lite piggare innan jobbet drar igång. Kommer väl se ut såhär om ett par dagar:


Oh my, oh my..


2012

Tog en promenad med Anna ikväll igen, vilket var lika skönt som förra gången. Denna gången följde Sixten också med, och jag blir allt mer sugen på hund. Men det kräver mycket tid och det är nog tyvärr tid som vi inte har. Var ute i en timme idag och man blir rejält pigg av en sådan promenad. Jag försökte hinta till P att vi skulle fortsätta med detta efter flytten, men han är inte lika positiv till promenader. Nu blir det vin och ahlgrens bilar framför 2012.

SOLD OUT

En timme på blocket så var både soffa och datorbord sålt. Sjukt vad det går fort i svängarna. Soffan är dock inte helt klar, eftersom det är många som vill ha den. Väntar på svar från köpare 1, annars tillhör den ev köpare 2. Spännande värre. Skönt med lite extra klirr i kassan tills vi ska till IKEA, för där kommer vi spendera pengar, mina damer och herrar..


Stora Bloggpriset 2009

Bloggar får allt mer uppmärksamhet, vilket är toppen. Snart är det dags för Stora Bloggpriset, som arrangeras av Aftonbladet och Bloggportalen. Rösta kan du göra här.

Jag vill tipsa om en blogg, som är nominerad i Vardagsliv och fritid. Bloggen heter Heja Abbe - här - och skrivs av en pappa till två pojkar, varav en av dem har ett hjärtfel. Den är skriven med sådan värme och kärlek att jag både gråter och skrattar när jag läser den. Just därför tycker jag att alla ska läsa lite i den och sen lägga sin röst på den i kategorin Vardagsliv & Fritid.


Look-a-like

Med tanke på bilden nedan så måste jag nämna att P tycker att jag och Jokern är lika. Han tycker vi har likadana smilgropar. Ska jag ta det som en komplimang?..


Nu blir det study study här. Känner att jag behöver repetera lite innan jag slänger mig ut i arbetslivet.

 


Skåne


När jag skrev om sommaren missade jag att nämna Skåne. Skåne är helt klart det jag längtar till mest. Fantastiskt vackert och så finns hela min familj där nere, de jag älskar mest. Bilden är från när jag och P var på Stenshuvud. Sjukt härligt. On top of the world.

Heath

bild från filmsnack

Vi fastnade framför Batman igår innan vi stängde våra blå. Det var den med Jokern, och gud vad skön han är. Scary as hell, men ändå så fantastiskt humoristisk. Och Heath Ledger är mannen bakom masken, en av världens bästa skådespelare. Hemskt att han inte fick möjligheten att göra fler filmer efter det.

 


Papir, så många papir

Vaknade upp av att posten trillade in genom dörren med en stor duns. Ett stort tjockt kuvert från Nordea med tusentals papper som vi ska läsa igenom och där vi ska skriva på hälften, när vi bara förstår en fjärdedel. Vi har helt enkelt en rolig dag framför oss.. Igår fick vi en minst lika stor bunt med information om eventuellt tecknande av hemförsäkring. Yeay.

Det är inte lätt att köpa bostadsrätt..


Sommar

Gud vad jag längtar till sommaren och grillkvällar som denna. Att byta ut dunjackor och stövlar mot nitsandaler och blommiga klänningar, en grill som fräser när man lägger på köttet, bruset när vågorna rullar in mot stranden, att sitta utomhus utan att frysa trots att solen gått ner för länge sen.. Det är sånt jag längtar till.

Din/Min



Bläddrade igenom nyaste SOLO och läste en artikel om vad killar egentligen vill/tycker. Måste kommentera två av dessa.

1) Killar gillar när tjejer äter mycket mat.
Okej, fine, det är säkert jättetändande med tjejer som käkar mycket och inte petar i en sallad. I agree. Men jag trycker t ex inte i mig en hel pizza själv, ska då P hitta en ny tjej som "äter ordentligt"?.. Hm. Denna diskussion om just mat känns uttjatad och tråkig. Alla killar tycker olika. Tjejer äter olika. Bra, då gillar vi varandra ändå! Toppen.

2) Killar gillar inte när du snor deras kläder
Flickvän ska inte ta pojkväns kläder. Det är sexigt i början, men inte efter ett tag. Jag brukar dra på Ps hoodie när jag går ut i köket och hämtar frukost på morgonen, just för att om jag tagit på min egen så hade jag flashat min rumpa och det tror jag inte grannarna hade gillat. P hade nog inte heller gillat om jag flashat den för grannarna, så där tror jag att han gärna lånar ut sin tröja. Å andra sidan har jag börjat använda dem lite för mycket kanske, men vad fan.. De är ju sköna. Jag har en av dem på mig just nu, se ovan, och jag snor hellre Ps än fryser faktiskt.

Check, check. Så. Nu vet ni.

Rättelse: Det var inte handboll vi tittade på, det var Liverpool. Fotboll alltså. Något helt annat än handboll tydligen.. Who knew?

My Love


Min stora kärlek heter inte P, den heter GHD och är väldigt rosa. Dagen utvecklades negativt när samtliga tjejer ur gänget bangade utgång. Sen fortsatte det gå utför, för när jag hade gjort bloggen precis som jag ville ha den pajjade vårt internet. Går jag då och lägger mig i soffan hos P, som faktiskt är min pojkvän? Nej. Jag går och plattar håret. Med min älskade GHD såklart.

Nu är bloggen finally back in buisness och den blev någorlunda fin. Jag är nöjd. Den får se ut såhär tills vidare. Nu blir det handboll i soffan med älskling. Inte riktigt som planerat, men ganska bra ändå :)


Oh My God

Inte blir det bättre, men jag trixar i alla fall med bloggdesignen nu. Lollo Kling skickade mig vidare till blogghjälp.se och det är där jag suttit senaste timmen. Nu är jag helt slut och jag har ju en fest att tänka på, tror jag minsann. Återkommer med bloggdesignen, ni får stå ut med följande så länge.

Alkoholproblem

I have to admit.. jag har alkoholproblem. Jag köpte en box vin häromdagen och den är inte slut, nej det är inte det som är problemet. Problemet är att jag och min fina sambo har lyckats stapla flyttkartonger runt hela vinboxen. Den står längst inne i ett hörn och jag når inte den. För att få tag på den måste jag flytta x antal lådor och sen ta den och sen flytta tillbaks x antal lådor igen, för att det ska se någorlunda fint ut här hemma. Typiskt! Jag som ska gå ut ikväll och behöver det där satans vinet. Vilket himla typiskt problem..


Så nära, men ändå så långt borta..


Glamourama!

bild från dagens nyheter

Ja! Hibbs, Forni och Tungården har gjort TV för tv3play! Man får följa deras liv i kvartslånga avsnitt. Detta kan bli riktigt, riktigt bra, men som vi också sett när Blondinbella gjorde TV sist så kan det bli riktigt, riktigt dåligt. Jag kommer i alla fall sitta bänkad när det drar igång den 8 februari. Jag läser samtliga tjejers bloggar och ser verkligen fram emot att följa med dem i deras liv som moderedaktör, nattklubbschef och chefredaktör.

Jag hoppas tjejerna tar fram sina äkta jag i TV-produktionen. Jag tröttnade ganska fort på fröken Löwengrips snack om att hon "inte kunde diska för hon ville inte förstöra sina naglar". Galet. Jag önskar detta blir något liknande The Hills eller The City, för i så fall kan det bli riktigt poppis. Det enda som är synd är att det bara är 15 minuter, hade hellre sett en halvtimme..

Needle

bild från elin kling

Jag har fastnat lite i mina nudiejeans den senaste tiden, bara för att de är så snortighta, precis som jag vill ha dem. Men så har jag kikat lite på Acne Needle också och nu vill jag verkligen ha dem. Kolla bara hur snygg fröken Kling är i sina? Hon är föresten snygg i hela outfiten, precis så jag vill ha det. Löst linne och snortighta jeans tillsammans med ett par snygga pjucks. Perfekt.

Today


tunika från designwerket, jeans från nudie, klocka från casio

Har varit på skolan och sålt lite kurslitteratur. Kanonfint att bli av med lite nu när man inte pluggar längre. Vi har behållt en del som vi tycker kan vara viktigt i framtiden, men allt från forskning till engelsk skräplitteratur har fått synas på blocket. Träffade Minny på skolan och bestämde att vi ska mötas upp i Uppsala vår första helg där, så ska hon visa mig stan. Lovely! Precis vad jag behöver, har noll koll på stan!


Kärlek

bild från finest

Vincent och Agnes visade upp sin kärlek på P3guld igårkväll! Sjukt fina ihop. Jag tycker också att vår prins ska välja vilken tjej han vill och om det nu är denna Paradise Hotel-Sofia, låt det då vara så. När vi ändå är på ämnet kärlek har jag och P varit tillsammans i 1 år och 7 månader, vilket för mig är jättestort. Tänk så många år vi har framför oss då! Ja jisses.

23.16 Kids



bild från the sartorialist

Och folk frågar varför jag vill ha tvillingar? Bah! Här har ni beviset! Och så ska jag tvinga på våra kids trenchcoat också. Kläder som går att leka i? SÅ 2009.

Vinterpromenad

You put a smile on my face

Anna sms:ade och frågade om vi skulle ta en promenad. Jag kände ett extremt osug för att ta på mig vinterkläder och klättra över snövallarna och ta en prommis, men jag ville träffa Anna och jag kände att en promenad var just vad jag behövde för att piggna till efter en dag med packning. Sagt och gjort, jag pallrade mig iväg. Och härligt var det! Psykologsnack blandat med frisk luft är perfekt en tisdagkväll! Det är himla tråkigt att flytta ifrån Anna och John nu när vi bor så pass nära dem. Om jag hade fått bestämma hade jag tryckt ner dem i en flyttkartong och plockat upp dem i lägenheten bredvid vår i Uppsala, men man kan väl inte alltid få som man vill, I guess..


Marc vs Mulberry

bild härifrån, härifrån och härifrån.

Det är dags. Marc har varit mannen i mitt hem lite för länge. Marc by Marc Jacobs har visat sig här hemma i form av plånbok, halsband, armband och t o m kondomer. Men nu är det tid att gå vidare. Jag har funnit en ny kärlek. Mulberry. Det började med Bayswater. Jag blev kär och jag visste att jag inte var ensam. Jullan känner precis likadant som jag gör inför den där jäkla Bayswatern. Sen fastnade mina ögon på Mabel när fröken von Sydow skaffade en sådan. Gärna en röd, men chokladfärgad skulle funka också. Och nu! Nu vill jag ha en Alexa, en väska döpt efter Alexa Chung. Den är fin. Den kommer kosta runt 12 lax och det finns en väntelista på Nathalie Schuterman redan nu. Galet. Men jag vill. Och jag ska.

Jag ska bara tjäna lite lax först...

18.19 Stripes


tisha från monki och jeans från nudie. enkelt, precis som det ska vara när man flyttpackar.


16.59 Inspiration

Jag läser lite för många bloggar varje dag. Jag kan sitta i evigheter, och tjatar jag nån gång om Ps tvspelsberoende behöver han bara nämna ordet "blogg" för att jag ska vara tyst. Ah well. Nu har jag gjort nånting bra av mitt beroende. Så fort jag hittar någon fin outfit så sparar jag ner den i en mapp på datorn. Om jag nån gång skulle få klädpanik kikar jag in där och inspireras. Toppen!

Ida och jag smidde planer för framtiden idag när hon var här. En mycket spännande framtid väntar om det blir som vi tänkt.. Men det ligger å andra sidan flera år fram, så det är inget att diskutera på bloggen riktigt än.

15.36 Moneyman


Ps kompis Tim är redan moneyman, är min boyfriend påväg att bli det också..?

P pratar i telefon och nämner att han "har 6 mille att köpa folk för". Jag hoppas det är dataspelet han snackar om, annars tycker jag att han kunde tagit pengar ur egen ficka för att betala vår lägenhet. Right? Right?!

15.24 Kafferep



När Ida dyker upp brukar dagen utvecklas till något likt ett kafferep. Man smuttar lite på kaffet, berättar lite anekdoter och fnissar lite försynt. Sånt är trevligt. Sen var Ida tvungen att rusa vidare till jobb, och kvar blev vi och flyttkartongerna. Inte lika kul. Jag föredrar kafferepet. Så därför tänkte jag utnyttja Lollo Kling och fortsätta kafferepet, men självfallet arbetar hon också idag. Jobb? Så fruktansvärt överskattat.

13.59 Kaotiskt

Vårt hem ser ut som ett bombnedslag och just då ringer Ida och säger att hon kommer över för en fika lite tidigare än planerat. Typiskt, men väldigt mysigt. Så nu luktar det nybryggt kaffe mellan flyttkartongerna. Dags för paus!



Idag är vinglaset utbytt mot en kaffekopp, dock samma leende som alltid!


10.31 Laundryday

Gick upp kl 10 bara för att tvätta. Och är helt galet trött. Måste vända på dygnet innan jag börjar jobba, för det är väldigt onormalt att vara trött vid den här tiden. Hela nästa vecka ska jag gå upp i normaltid för att förbereda inför nya jobbet. Men just denna veckan får det vara okej att inte vara människa förrän efter lunch. ska slänga mig i sängen tillsammans med P en liten stund innan det är dags att byta tvätt. Idag ska vi packa-tvätta-packa-tvätta. Och äta pannkakor.



längtar tillbaks till tidig morgon i grekland


23.13 Elisabeth Who?

ptscreen från Ebbas blogg

Jag har tröttnat lite på Elisabeth Höglund. Hon påstår först och främst att Förkväll är bättre med det nya gänget än det gamla, vilket för min del är helt omöjligt nu när Gynning inte är en del av gänget. Dessutom avbryter hon sina intervjuoffer genom hummande. Hummandet är en grym återkopplingsteknik, men Höglund går över gränsen. Hon tar verkligen återkopplingen till en helt ny nivå. And I don't like it. Hädanefter ska jag försöka undvika Höglund så gott det går.

Förövrigt har jag sålt ett par skor och åtta böcker idag. Ey, brorsan, who's the salesman now?

18.33 Smultronställe

Just idag längtar jag lite extra ner till Kph. Mest för att min favoritbutik finns där. Den som Tove och Stina fick släpa mig ifrån, annars hade jag stannat till stängning och pillat på plagg, väskor och skor. En helt ny värld öppnade sig när jag steg in i affären. Där fanns den där Chanelryggsäcken, som bloggare på olika sidor av världen bara drömde om. Den provade jag. Och pillade lite på. Det var second hand såklart, och därför lite billigare, men ack så fint. Jag höll en tunika från 3.1 Philip Lim framför mig och insåg att det var just den jag saknade i min garderob. Jag provade ett par high heels från Cholé och ett par ballerina från Lanvin. De glappade och jag insåg att de var alldeles för stora för mig, men ändå. Jag var i heaven. Och så såg jag den. Min älskade Marc by Marc Jacobs-väska, som skrek Sofie. Jag pillade, provade, rev i dragkedjan och fällde några glädjetårar.

Jag kommer inte nämna namnet på butiken för någon, än mindre vart den ligger. För ingen ska få finna min pärla, mitt smultronställe, inte förrän jag har varit där och handlat upp hela butiken. Och det ska jag göra, var så säker. En vacker dag..

Until then.. så blir det inbakad fläskfilé, färskpasta och rödvin! Fint ska det va'!

17.04 Inredning


bild kommer härifrån

I julas var jag och P hemma hos min syster och hennes familj. De ville titta på Design: Simon och Tomas. Vi skrattade åt dem och tyckte att det var lite utav ett pensionärsprogram. Hur kul kunde det vara med två bögar som målade färg på väggen? Och blev det inte väldigt extremt och fult?.. Idag har vi ändrat uppfattning. Idag sitter vi framför TV:n varje måndag kl 20:00 och tittar på Simon, Tomas och deras hundar. Vi är stuck. Kanske för att vi snart ska inreda vår första gemensamma lägenhet (även om den vi bor i nu är gemensam, så var P ändå här först). Jag kan inte låta bli att älska dem. Och extrem inredning? Ja, en del ser för jävligt ut, men det mesta blir faktiskt grymt snyggt. Och inspirationen flödar. Jag är kär.. i ett fucking TV-program.

Sen har vi börjat titta på Halv 8 hos mig också, men det är en helt annan historia.


16.23 Found it!

Idag bestämde jag mig för att hitta självutlösaren på min kamera. Lättare sagt än gjort.. Jag har haft kameran i tre år, men aldrig hittat den. Det krävdes x antal felintryckta knappar...





.. men så helt plötsligt satt den där! I found the fucking button! Bilderna ovan är bara ett urval om vad jag var tvungen att gå igenom för att hitta den. Min halvvikta pose beror på att jag inte trodde huvudet skulle komma med. Men jag lär mig, gott folk, jag lär mig..


tadaa!


16.06 Chocolate



Fikade i ett skyltfönster med boyfriend i stan idag, på nya caféet vid Våghustorget. Riktigt mysigt, men deras utbud var sådär. Jag håller mig till Espressohouse i fortsättningen..


Köpte hem foundation från Clinique också. Superbalanced makeup i färgen 03.Ivory. Klarar mig inte riktigt utan den. Den är inte jättebillig, ca 285;-, men den är dryg och håller i evigheter. Clinque är mitt favoritmärke när den gäller smink och rengöring, på delad topplacering med Make up Store och Maxfactor.

15.51 Today



tisha från hm, leggings från jc, kjol från gina tricot, sjalen är en present från ps familj, halsband marc by marc jacobs, armband diddi och klocka casio.


12.16 Golden Globe

Inatt gick Golden Globe av stapeln, vem kan ha missat det? Det är dags för mig att lista mina gyllene vinnare under kvällen, men denna gången hänger det på det stilmässiga.

Bäst klädda man: Taylor Lautner, för att han återför flugan i modesammanhang.
Bäst klädda kvinna 1: Ginnifer Goodwin, rätt färg och snitt på klänningen, skor som matchar håret och fantastisk makeup! Tjejen har alla rätt!
Bäst klädda kvinna 2: Jennifer Aniston, för att hon ständigt lyckas bära upp allt. Denna klänningen slår det mesta. Enkel, men med snitt som gör den amazing.
Sämst klädda kvinna: January Jones, hennes blåsa från Lanvin tar henne inte långt.. Är det svarta bandet i håret ett sorgeband? Usel frisyr.

Årets färgbomb: Diane Kruger, som går all in på färgen rosa. Till skillnad mot Diaz så lyckas hon och ser lika smashing ut som alltid!
Årets hetaste: Cameron Diaz, för hon körde all in på färgen röd. Läppar, klänning och t.o.m ett paraply.
Årets tråkigaste: Amy Adams, för att hon helt enkelt har en klänning med konstigt snitt och dessutom skor och väska i färgen "solnedgång".
Årets mest överskattade: Chloë Sevigny, för att alla andra älskar henne och hennes stil, medan jag står som ett frågetecken och funderar över: "Är det där här som kallas fashion? Då vill jag inte längre va' med!".
Årets misstag: Fergie, som hade otur i sin ljuslila klänning, som blev mörk längst ner då den färgades av regnet.

Bilder på de med namn i kursiv stil hittas här.

11.27 Fashionfrulle

Elin Kling på omslaget av nya SOLO.

Smög upp ur sängen imorse och sen iväg till affären för att handla frallor, utan att P märkte något. Långa frukostar är det bästa som finns. Vi parkerade oss i soffan, tillsammans med Solo och Offside som trillade in genom brevinkastet idag, och åt frukost tillsammans. Underbart. Dessutom kom våra två första hyror för nya lägenheten idag och det känns bra, det känns verkligt, det känns fantastiskt. Snart flyttar vi in i denna fantastiska lägenhet.

Men så finns det ett litet mörkt moln på himlen, både bokstavligt och metaforiskt. Metaforiskt så heter molnet Spärrservice. Jag ringde och sa upp vårt/Ps avtal i oktober. Häromdagen fick vi en ny faktura. Tjejen på kundservice fick veta att hon levde. När jag jobbade på kundservice i Malmö försökte jag alltid ha ett leende på läpparna, så länge samtalet inte bestod av personliga påhopp eller liknande. Denna tjej lyckades inte riktigt med det. Hon var otrevlig och dryg, men efter många om och men strök hon slutligen vårt abbonemang och sa att vi inte behövde betala fakturan som kommit och att det inte skulle komma fler. Så. Nu hoppas vi det blir så.

Nu återgår jag till SOLO. Sen blir det stan med boyfriend.

 


00.39 Hastiga stålar

På kroppen satt linne från JC, lackleggings från JC och pjucks från Scorette. Kändes som en fantastisk today när man ska på bio. Dubbla leggings dock, det var kyligt ute. Plus en kofta och jacka.

P och jag var på bio ikväll och såg Snabba Cash. Mina förväntningar på filmen innan vi gick in i salongen var high up in the sky. Jag tror inte någon skrivit en dålig rad om filmen. Alla har sagt att den varit fantastisk. Och den var bra och otroligt berörande, ingen tvekan om det. Espinosa, som även gjort Babylonsjukan, har ett fantastiskt sätt att göra filmer på. Jag älskar hans stil, som faktiskt inte är som alla andra. Han vågar göra sin egen grej och gör det. Se den, det är värt det. Jag tror dock det är en film som man antingen älskar eller hatar. Det finns nog inget mellanting.

För övrigt är klockan över tolv, det är den 18 januari och jag och P firar 1 år och 7 månader! Kärlek.

17.06 Look-a-likes



Precis läst klart Carolina Gynnings Ego Woman, och innan dess Sofi Fahrmans Elsas mode. Båda två är fantastiskt bra orkar-inte-tänka-läsning. Carolinas mer seriös än Sofis. Sofis påminner mig mycket om Sophie Kinsellas chiclits. Kanske har hon hämtat sin inspiration därifrån? Båda var i alla fall väldigt underhållande att läsa. Men är det inte fler än jag som tycker att omslagen är lite för lika? Blonda lockar, vitt linne, något rosa för att piffa upp och det obligatoriska gapet som visar deras vita tänder (är det ett försök till leende? Eller möjligtvis något helt annat..?). Om Sofi hade slängt upp sina händer i luften hade jag varit säker på att de varit samma människa.

15.41 What could have been







Jag hade extremt svårt att bestämma outfit till Pernillas examen. Slutligen landade mitt val, efter viss hjälp från P, på HM-klänningen ni sett nedan. Men det fanns också funderingar på denna gudaskapelse från Tiger of Sweden, mitt älsklingsmärke. Den består av olika material i svart. Jag är lite lätt kär. Den får hänga i garderoben tills nästa fina tillfälle dyker upp.

14.34 Lost it




Jag har haft två långa koftor från Zara, en mörkblå och en grå. Båda har försvunnit spårlöst. Sjukt märkligt. Vi rensade garderoben häromdagen, men det går inte att finna någonstans.

 

 

 


13.37 Åldersnojja

Jag har precis fyllt 23. Jag gläjdetjöt som ett barn när klockan slog över midnatt natten till min födelsedag. P frågade mig hur jag kunde tycka det var så kul att fylla år, eftersom jag redan fyllt år 23 gånger. Just det. Bara 23 gånger. Det är därför jag tycker det är så kul. Det är MIN dag. Jag får bestämma käk och vad vi ska göra och allt, precis allt. Jag gillar att fylla år för att jag blir lite äldre och för att det är kul.

Just precis därför förstår jag inte att halva befolkningen just nu går runt med åldersnojja. Kikar in på bloggar så som Vimmelmamman och reagerar över följande inlägg. Hon påpekar att hon skulle kunna vara Joel Kinnamans mamma. Då undrar jag hur hon tänker eftersom Joel är 30, hon 43. Hon skulle alltså vara 13 vårar när hon ploppade ut Kinnaman? Lite ofattbart skulle jag vilja säga.

Och Hibbs då, för att inte tala om denna Anna Hibbs! I hennes inforuta står att läsa: "Ålder: 23 (Försöker fortfarande komma undan med 22)". Sen när blev det jobbigt att vara 23? Sen när måste man försöka komma undan med 22 fortfarande? Åldersnojja i den åldern måste räknas till det mer onormala.

Jag är så jävla nöjd med att vara 23, jag längtar redan till min 24:e födelsedag. Jag är glad att jag sluppit åldersnojjan fram tills nu och jag hoppas inte den kommer att dyka upp inom en snar framtid. Jag är fortfarande ett barn och jag är glad att jag funnit en sambo som är precis likadan. Som P nyss nämnde från sin plats i soffan - "du och jag - vi är helt onormala". Häromdagen pratade vi i telefon och förde hela samtalet på stockholmska. Utan att skratta. Bara för att det var kul. Bara för att vi är som vi är. Barnsliga. Utan åldersnojja. Och jävligt lyckliga.


11.39 Stepfather

Det blir lång sovmorgon varenda dag nu verkar det som. Har precis hunnit äta frukost. Borde egentligen börja vänja mig eftersom jag snart börjar jobba och då blir det allt annat än sovmorgon för min del. Igår såg vi både Beck - Moneyman och Stepfather.

Stepfather
är en relativt ny film, från 2009. Det är en nyinspelning från 1987. Både jag och P tyckte den var väldigt bra, trots att min tid bakom kudden under filmen uppgick till x antal minuter. Hela tiden finns spänningen med i bilden och jag slappnade inte av en sekund. Kanske var det därför jag somnade direkt efter sluttexterna. Helt klart värd att se. Ja.. och sen är ju Penn med också (dessutom i väldigt opåklädd form), och det gör ju inte det hela sämre.


bild kommer härifrån


22.09 The time travellers wife

Ikväll kikade vi på The Time Travellers Wife. Jag hade någonstans läst att den skulle vara bra, men tänk så fel det kan bli. Först och främst förstod vi ingenting förrän efter halva filmen. Och resten av filmen var relativt seg och ointressant. Lite söt och romantisk här och var, men det tråkiga övervägde det sockersöta. Helt klart en film värd att kasta i soporna.


bild kommer härifrån

Nu har vi precis sett klart på Wallander - Tjuven, och snart kanske det blir Beck - Moneyman eller Stepfather. Vem kan motstå Gunvald?..


17.43 Pjucksen

Dags att bjuda på pjucksen nu. Bara 22 timmar kvar. Och på plus ligger ju att ni slipper betala frakt om ni är mina vänner, dvs. träffar mig på ett eller annat sätt inom det senaste. Tänk så bra!

Funderade på att svänga förbi Anna och Mallan senare ikväll, då det partar på en korridorsfest near by. Men gårdagens drinkar på Njuta pickar på insidan av min kropp och säger att det räckte för denna helgen. Kanske blir en utgång på onsdag, annars kör vi all in på lördag nästa vecka! Näh. Jag har dessutom en fin kille som ligger i sängen och väntar på att vi ska trycka igång en bra film. Det lockar mer idag, sorry girls!

15.16 Heja Liverpool!

Två mycket manliga män sitter som små barn på julafton. Deras ögon tindrar och ibland utropar de små glädjerop, då och då suckar de besviket. Det är Stoke vs Liverpool på TVn och de två pojkarna med tindrande ögon har klätt sig i rött för att heja fram sitt drömlag till seger. Det är fint tycker jag.


Pojkarna i sina fina röda tröjor.



Jag hjälper till på mitt sätt i mina fina röda strumpor.

I övrigt leder Liverpool med 1-0 efter 74 minuter.


14.47 The winner takes it all

Pengarna för min lilla skinnpaj hade kommit in på kontot, så idag skickade jag jackan till köparen. Sprang iväg till affären för att skicka den. ICA-kortet firar 20år idag så det var tipspromenad, som jag var tvungen att gå, inne i affären. Man fick en tianlott för besväret. Och jag vann! High five!


12.39 Klingeling

I fönstret på Espressohouse.

Igår fikade jag med Lollo Kling på stan. Det var ju som sagt hennes födelsedagspresent till mig, vilket jag tyckte var alldeles utmärkt, för precis som fröken Kling skriver på sin blogg så hade vi mycket skit att ta igen. Vi hittade ett fönster som vi placerade oss i och tittade lite på folk som promenerade förbi utanför. Mitt första besök på Örebros Espressohouse och jag gillar't redan.

12.06 Morn morn

Gick upp sent idag. Sjukt skönt att sova ut. Snart stormar John in för det  vankas fotboll i vårt hem idag. Liverpool spelar.. Spännande värre.


Dagens look när man går upp sjukt sent.

Presenterna igår bestod av blommor, en klocka där man fäster siffrorna på väggen, boken Frostnätter.. och till Patrik: IKEA-presentkort, Martiniglas av den sort han spar på, ett fint fat, ölglas, ostknivar plus ostbok etc. Tack tack tack för alla fina presenter!


00.17 Birthdaynightout




Skrev långt inlägg, men något blev fel och allt försvann. Här är två bilder från kvällen i alla fall, en mycket trevlig kväll. Kvällens outfit ovan (kjol fr Cheap Monday, ni ska för övrigt slippa dåliga spegelbilder i framtiden så ska P försöka fota dagens varenda dag, stackarn) och presenter nedan (mer beskrivning kommer sedan). Tack tack tack för alla fina presenter!


07.45 Last day

Frulle intas för tillfället i form av ostmacka och varm o'boy med grädde. Ska strax iväg till skolan och göra en redovisning som avslutning på den kurs jag nu läser. Gårdagen med tjejerna var som sagt toppen! P trillade hem vid halv fem, men som han sa "man tar bara examen en gång!". Ikväll blir det middag på min favoritrestaurang, och så ska Lollo Kling bjuda på lunch som en födelsedagspresent. Härligt!


Tisha HM, Kofta Cubus, Jeans Acne, halsband Marc by Marc Jacobs.



23.23 Tjejerna

Mallan, Lollo Kling, Anna, Sandra och Jullan + Ida som inte lyckades trycka sig in på bilden.

Ibland behöver jag bara slänga en blick på mina tjejer för att inse hur glad jag är som har dem i min närhet. De är underbara. Tack för att ni firade min födelsedag med mig! Fick fina födelsedagspresenter också, tack tack tack tjejer!


Födelsedagsfika är det allra bästa!


Mallan, Ida, Lollo Kling och Anna!


Sandra och Jullan!


Inne i seriösa diskussioner.
Klockan är en julklapp från P, armbandet en födelsedagspresent från Sandra, Anna och Ida och halsbandet från Marc Jacobs. Jeans från Cheap Monday och body från Monki. Sådär, det var dagens!


11.03 BIRTHDAY!

Jag & Julia på firandet av min födelsedag förra året! :) Men nu har 22 blivit 23! Yeay!

Ni anar inte hur mycket jag älskar att fylla år. Har redan haft blombud här, och P väckte mig med fina liljor imorse. Världens bästa. Och så har jag fått massa sms, och ännu fler facebookgrattis. Började prata med DK-Line på facebook, och gud vad jag måste träna hjärnan för att komma ihåg danskan. Det blir lite knaggligt nu, den var nog inte på topp under mina månader i Kph, men betydligt bättre än vad den är nu.

Ah well, nu ska jag piffa lite här hemma och baka en kaka innan mina favorittjejer kommer på födelsedagsfika till kvällen. Fab!

21.10 The best of you

Så fort jag fick veta att Uppsala skulle bli vår nya hemstad började jag lista bra saker med att bo där. Vill ni höra? Ni har inget val. Vi börjar lite smått och fyller på nya ting varje dag.

Dagens "The best of you"
Några utav mina favoritaffärer finns där, många som inte finns i Örebro eller Kristianstad. Exempel: Monki! Weekday! SOLO! Stockhome! Bönor&Blad! Tur att jag har ett jobb så jag kan spendera pengar där. Kikade precis på Monkis vårkollektion dessutom. Och det ser fint ut. Mycket fint. Rosettdiadem - hello there! Ny vårjacka - behövs inte, men why not när den är så hot!

Gud vad jag älskar att blanda engelska och svenska. Lite smånördigt sådär, men jag gillar't.
Och just det, min mor kom på mig att prata örebrodialekt idag. Usch.


19.09 Birthdayweek

Yeay! Det är födelsedagsveckan! Jag fyller år i veckan! Så hela veckan kan räknas till min. Gärna hela månaden om man vill, men jag vill ju inte begära för mycket.. I alla fall så firas det med tjejerna på torsdag, med pojkvän och hans familj på fredag och nästa helg går jag ut och firar med mina kära vänner på lördag (samtidigt som vår utflyttningsfest). Min familjs firande av mig får ligga på is lite tills vi ses. Jisses vad jag saknar dem!

Nu vankas det tacopaj! Vi har middagarna planerade i veckor framåt och vi är rätt nöjda med det, svar ja. Veckoplanering ligger högt upp på vår lista for the moment.

22.36 Just for you



Sandy, såhär ser soffan ut :) Och alla ni andra som också vill se vårt säljobjekt.

15.53 REA

Rea är inte alltid lätt. Det kan vara förödande. T ex så köpte jag ett par skor på rean för nått år sedan. Köpte dem i Malmö. Nu ligger de uppe på Tradera, totalt oanvända. Kika här.

Och priset på jackan tickar sakta, men säkert uppåt - titta här.

Lite böcker kanske? Finns här. Eller möjligtvis en tavla?

Eller kanske en balklänning?

Och soffan vår kommer läggas ut på blocket om ingen när/kär vill ha den till en billig summa.

Märks det att vi är i flyttartagen?

00.28 All work, no play

Jag pluggar bäst mitt i nätterna. Så just nu har jag suttit och redigerat två texter /min och karins/ till morgondagens inlämning. Sjukt skönt att slippa sitta sista minuterna innan inlämning, sjukt skönt att ha hela söndagen fri, sjukt skönt med sovmorgon. Jag har alltid gillat att skriva på nätterna, för det är då mina texter blir som bäst. När jag frilansade som mest så skrev jag fram till tre på nätterna, och även om det slet hårt på mig så trivdes jag som fisken i vattnet, för vad är väl bättre än att se sitt jobb i tidningen, tillfixat av en grym AD, och med mitt namn under? Oj oj. Snacka om god betalning. Ah well. Här kommer bildkavalkaden jag utlovade. Slänger med lite nyårsbilder jag fann på internet också, tog dem från Sofia, hoppas det är ok! Slänger med lite andra bilder från året också. Eftersom jag vet att stora delar av min familj läser bloggen (och inte har facebook) så får ni se en massa här :) This is for you.

NYÅR


Hela gänget kikar på raketerna! Jag i svart/beige-klänning, trea från vänster.


Jag och Lisa.


Patrik och jag.


Fotograferar och är på väg mot raketerna.


Ytterligare en nyårspuss!


Jag och min tuffing till pojkvän.

PERNILLAS EXAMEN I UPPSALA


Outfitbild. Fyndade boleron på Sisters för halva priset. Klipp!


Parbilder togs det en del.



Som sagt, samma bildtext som till bilden ovan. Här är Pernilla och Niklas i alla fall :)


Patrik hade lite ont av sina finskor.


Jag, Patriks mormor och Gösta.



Patriks föräldrar, Niklas och Pernilla.


Bordsplacering!


Förrätt: Rökt och gravad(?) lax etc.


Huvudrätt: Lammfilé, potatisgratäng och rödvinssås.


Dessert: Vitchoklad pannacotta med orange tillbehör.


Sen gick det vilt till på dansgolvet..


.. så vilt att vi var tvungna att vila lite efter ett tag.


Men sen dansade vi igen, om än sittandes i fönstrena.

På väg hem fick Niklas skeptiska blickar av nån anledning?


Och hur vi lyckades med denna bild vet jag inte, men här är jag, Niklas, Pernilla och Carro på väg hem i kylan.

SOMMAR/HÖST 2009


Grillning strax utanför Tärnvägen. Här är John, Jag, Patrik (grillmästaren), Robban, Pecka och Jenny.


Samma gäng, samma grillkväll.


Och så var det paintballen! Adrian lyckades fånga mig på en bild när jag fixar med dräkten. Om ni inte lyckats lista ut det så står jag till höger i bild. Allra längst till höger finner ni Z:a och längst till vänster Lundberg.

20.58 Examen



Då var vi hemma från Uppsala igen, från en grymt trevlig examen där uppe. Lyckades även haffa en kanonfin soffa som vi båda är sjukt nöjda med. Så snart är det dags att göra sig av med vår nuvarande soffa - nån som är sugen? Annars hamnar den på blocket.

Btw. Bildkavalkad kommer, men helt plötsligt börjar en film vi ska se så jag hinner inte ladda upp mängder av bilder. But I'll be back. Jag fotade t o m samtliga rätter under vår trerättersmiddag. Efterrätten högg jag in på innan jag hann fota, men då skickade Rolf över sin till mig så jag fick fotografera hans orörda efterrätt. Toppen!

10.14 Examen

Nu sticker vi iväg på examensfest i stiliga kläder! I like! Jag borde ha varit i duschen för en kvart sen. Why, oh why, är jag alltid sen? Imorn kör vi ett soffrace, ska försöka hitta en som vi både tycker om. Oj oj.

Och om ni är sugna på en skinnpaj så ligger min ute på tradera for the moment - kika här!

20.47 Irritationsmoment

Det förra inlägget var så himla lyckligt, så jag glömde bort det jag eg skulle blogga om idag. Mitt irritationsmoment för dagen.

Listen to this: Jag var på väg till bilen efter att ha shoppat lite på stan. Upptäcker att ett barn gråter nånstans i närheten. Inte helt ovanligt, så jag fortsätter gå, men kan inte riktigt skaka av mig känslan av att något var fel, så jag börjar leta efter ljudkällan. Då ser jag en liggvagn utanför ett café, var i en liten bebis ligger och störtgråter. Ingen förälder i närheten. Fler människor passerar och uttrycker sitt missnöje över den avsaknade föräldern. Jag står handfallen och bara tittar mot vagnen och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen, dvs. gå vidare eller gå fram till vagnen. Tillslut kommer en tjej (troligen mamman) ut från cafét och går lugnt fram till vagnen. Bebisen har säkert gråtit ett tag. Jag minns inte hur länge jag stod där och såg dum ut. I alla fall - hur kan man lämna sitt barn utanför ett café, i runt 10minusgrader, utan att ha sådan koll på vagnen så att man ser om barnet gråter! Jag fick någorlunda panik och ville ge den käre modern en bitchslap. Nu gjorde jag inte det, utan jag gick fint vidare, men jag hoppas till gudarna att hon får insikt i sitt liv någon gång.

Ah well. Jag ska väl inte uttala mig, jag är inte förälder än. Kanske är det jag som står där om ett par år, med en unge utanför cafét? Och kanske står nån stelfrusen tjej där och ger mig killerblickar? Time will tell.


17.59 Yeay!

Lyckodag! Tjejen som tittade på lägenheten idag ville ha den, så den är hennes från och med det datumet vi flyttar ut. Perfekt. Ingen dubbelhyra. Och så fick jag VG på "informera, argumentera, locka"-kursen. Det är precis sånt jag är bra på! (minns ni vaccinationshetsen? it was all me. typ). Oh well. Nu bliré middag.

Btw. Lyckades tappa min sprayflaska på tån häromdagen så den slog upp ett stort jack och det blodiga blodbadet i badrummet var ett faktum. Hur kan en sprayflaska vara så vass? Hm.


21.27 Relax

Idag skulle jag ha en lugn dag. Det har fungerat sådär.. Jag har fixat mat, bakat en kaka (efter mosters recept, den blev kanon!) och plockat med flytten. Bland annat har jag slängt upp överflödig studentlitteratur på blocket. Peuh! Oh well. Nu pluggar jag. Ska försöka ta det lugnt nån gång.. en vacker dag.

Igår firade jag och P vår 1,5årsdag nån månad för sent. Klirrade god mat och mös. Jäklar vad kär jag är. Vilken kille jag har, va? När han provade kostymer började jag nästan lipa så fin han är. Men jag snörvlade lite och skyllde på att jag var förkyld. För jag? Lipa? Nää. Det skulle förstöra min hårda image.


Så fixar man sallad på sin 1,5årsdag! :)


15.04 Kyligt part deux

Igår var det runt 0-an. Inte så himla kallt alltså. Igår var jag inomhus. Idag skulle vi upp på stan för att klirra en kostym till P och köpa födelsedagspresent till pappa och examenspresent till Pernilla. Idag var det 15 jävla minusgrader. Isande kallt. Plockade på mig så mycket kläder som möjligt för att hindra att bli mer sjuk. Hostade så mycket inatt att jag inte stängde mina blå (eller snarare gröna) förrän halv 3.. Surt sa räven.

12.30 Silence!

Eftersom min hals verkar ha pajjat totalt under de närmsta dagarnas fix och trix så går måndagen i tystnadens tecken. Jag ska försöka att yttra så få ljud som möjligt idag. Wish me luck. Tystnad brukar inte riktigt vara min grej.

I övrigt ska jag plugga idag. Spännande värre.

19:32 Nämen!

Slog du också upp Aftonbladets Söndagsbilaga imorse och slogs över att den glittrade lite extra?
Jag gjorde inte det. Men min farbrors granne, tillika min nästkusin, i min lilla uppväxtby gjorde detta. Självfallet sprang hon över med urklippet till min farbror som tog med det till min fars 60plus-kalas och visade resten av släkten. För på det lilla urklippet var minsann jag och Moneybrother med. Jag skickade in det som en kul grej och tänka sig - jag vann två biobiljetter. Min far ringde och meddelade mig detta och jag blev överlycklig. Dessutom gillar jag min hemby där alla verkar vara släkt med alla.

Jag är fortfarande sjuk, och det verkar inte vilja ge sig. Kanske för att jag vägrar slappna av och ta det lugnt för en sekund. Vi spenderade nyåret med Lisa och Tim med vänner. Riktigt trevligt! Se bild nedan. Och under gårdagen var vi hos John och Jenny i deras smashing lägenhet för spelkväll. Jag kom på delad tredjeplats i Hollywood, men kapitulerade därefter under Risk. Får skylla på att febern började närma sig så smått och när vi kom hem feberyrade jag lite i soffan. Inte lätt.

Så idag var dagen då vi tänkt ta det lugnt. Men satte först igång att riva ut hela vårt förråd. Oh. My. God. Vad mycket skit man kan hitta. Fem trasiga väskor. En hockeytrunk fylld med jackor i alla dess slag (min sambo har en duffel. Som han t o m kallar duffel. Dagens andra Oh my god). Mina försvunna vinterskor som inte längre är försvunna. En trasig DVD. En tavla (som nu ligger på blocket tillsammans med ännu en tavla. Skynda fynda!). Lite vinterjackor och annat smått och gott. Jag gillar att P är en riktig samlare. Och jag gillar ännu mer att han faktiskt försöker lära sig att slänga saker. Ex. att jag fick lov att slänga hans extremt trasiga och håliga mjukisbyxor häromdagen. Han fick ett nytt par av sina föräldrar i julklapp som en hint. Oh well. Vi har även rensat ur vårt vita skåp idag. Fyllt med skit. Så mycket mer organiserat nu. Sånt gillar vi! Slappna av? Jag? Inte riktigt min grej. Måste. Bli. Frisk.



happy new year!

hemma hos lisa och tim innan vi försvann till saras och davids nyårsmiddag! de hade fixat otroligt fint och klirrat både förrätt (tunnbrödsrullar med nån skinka och rödlök), huvudrätt (kycklinggryta, ris etc) och efterrätt (pannacotta med vit och mörkchoklad och hallon). sjukt nice! tack för ett toppenfint nyår! 






RSS 2.0