Glitter glittrar

Köpte nya favvotidningen Glitter häromdagen.



Slog upp första sidan...



... och såg mig själv!


Sköna, gröna



Söndagsmiddagen resulterade i en fantastisk god sejfilé, potatis, kall sås & de här fina, gröna ärtorna.
Och jag, som vanligtvis brukar vara kinkig med fisk, tyckte faktiskt den blev toppen! Gjorde den i ugn med den nya kryddan, som innehåller både saffran och dill.



Avslutade med ett halvt glas rött och en mini-gino. Vi fick samma efterrätt igår, men det satte sina spår för nu är vi sugna på det hela tiden. Superb! Perfekt att använda de där fulsnygga underläggen när portionsformen är het.


pimimim hjärta iittala

Jag har länge haft en förkärlek till märket iittala - kivilyktorna, sockerskålarna, Essence-serien med mera. Igår hittade jag min jämlike! Så nu har jag och M bokat in ett datum då vi ska shoppa på iittala-outleten här utanför stan. Åh, jag längtar redan!

Weekend

Säljer ut allt från kameror till kläder till skor - kika in mina ting på Tradera!

Igår startade vi dagen på Solvalla tillsammans med Malin & Johan. Vi spelade på hästar (Vinnare, nr 6, 30kr - så säger man, det har jag lärt mig nu!), men vårt vinstkonto förblev tomt. Det var nära ibland att hundralappar rullade in, men icke. Vi tröstade oss på kvällen med att äta god middag hemma hos ovanstående par. Medan P och Johan sedan smet ut till vardagsrummet för att titta på CL-finalen stannade jag och Malin kvar i köket, drack vin och pratade massor. En trevlig heldag!

Vi har även varit kattvakt i helgen till två, små underbara monster. Leo och Steven har skött sig exemplariskt och vi har till och med fått mysa med dem en liten stund när vi varit där för att ge mat och vatten.

Sammanfattningsvis har det varit en toppenhelg, utan tvekan!


You and Me



Längtar till sommaren, semestern och värmen. Och gärna en resa i vinter... Åh!

Igår, eller snarare på den arla morgontimmen, tog vi ett beslut efter flera timmars velande. Tänk vad ångest ett litet beslut kan åsamka. Då visste vi inte om vi valde rätt, men såhär ett par timmar efter och en tids fundering så känns det ändå bra. Vi var inte redo att lämna vår lägenhet riktigt än helt enkelt.

När P kom hem i eftermiddag började vi fixa pizza. Det slutade med att vi kastade gris med en degboll. En helt vanlig dag hemma hos oss helt enkelt...

The Perfect One

När du hittar ett plagg som sitter perfekt finns det ingen anledning att byta bort det. Jag älskar mina Acne Flex och för ett par veckor sedan köpte jag ett nytt par i en ny färgkombination. Jag älskar mina baslinnen från SunshineMQ och har dem i färgkombinationerna vitt, rött, mörkblått, grått, svart långt och svart kort. Och nu har jag även hittat den perfekta BH:n från Twilfit. Därför är jag på jakt efter en ny, i en annan färg. Men dessvärre finns den för tillfället bara i kritvitt och i leopard. Eftersom jag av okänd anledning är emot vita underkläder (annat än i bröllopssammanhang) så lutar det åt leopard. Och det känns lite för mycket pantertant. Det bär emot lite, men kanske kanske... Och vem vet? Det kanske bor en liten pantertant inom mig trots allt.


Orealistisk läsning

Småläser Kallentofts Vårlik för tillfället, ett kapitel eller två lite här och där. Idag stötte jag på ett fullkomligt orealistiskt inslag för ett hygienombud (kanske måste sluta vara det för att sluta störa mig på böcker?). Bokens stjärna Malin Fors möter en läkare på ett sjukhus och blir attraherad. Hon konstaterar snabbt att han inte har en ring och därmed måste vara ogift. Fel! På grund av god vårdhygien är det inte tillåtet att ha ringar, klockor, armband etc på sig på arbetsplatsen. Så om denna läkare av en händelse skulle vara gift skulle det inte synas på arbetsplatsen. Kan ju vara bra för er andra att veta om ni stöter på en snygg läkare i sjukvården...

--

I övrigt handlade vi på ICA Maxi tidigare idag och lyckades få till vår största storhandling någonsin. Och eftersom vi självscannade gick det snabbt och smidigt fram tills vi kom till kassan. Då skulle allt kontrolleras, eftersom de har stickprover då och då. Attans också... Packa upp - packa ner - packa upp - packa ner. Trist. Men vi är nöjda med storhandlingen, mycket grönsaker blev det. Vi är nyttiga from now on.


Sunday

 

P, Malin, Ellinor, jag och JP.

Igår grillades det för fullt, spelades kubb och "När då då?" med snillen som spekulerade. "Men Bellman.. var det inte han som uppfann telefonen?" och "När Amnesty grundades? När började man vara snäll mot fångar då?" ledde till många skratt. Vi glömde kameran hemma, men snodde en mobilbild från Mattias facebook. Nu står en glutenfri kladdkaka i ugnen och vi väntar strax besök av Ps föräldrar. Sen stundar en fotbollsmatch som jag gärna skulle se, men känner lite stress med all tvätt och dessutom har jag ont i halsen efter en småkylig försommarkväll igår. Typiskt. Men jag ska agera fotbollsfru nästa helg och heja heja heja. Och då ska vi även besöka Solvalla, tro't eller ej!

 


Sommarkväll

Vi hade bestämt oss för en obokad helg. Och så blir det helt plötsligt bestämt grillkväll hos JP! Ah well, det lät ju så himla trevligt så det kunde vi inte tacka nej till. Men att frosta av frysen har jag i alla fall hunnit med denna lördag. Imorn tvättar vi och städar (jag) och spelar match (P).

Märkesväskor

Att jobba på en redaktion innebär inte bara att du får höra senaste skvallret om kändisar eller sitta mitt emot en stor tjejtidnings chefredaktör. Det innebär även att du ser en himla massa märkesväskor (Mulberry, LV, Marc, Chanel etc), samlade på samma plats. Och det jag upplevde som märkligast är att samtliga skribenter och stylister verkar sätta sina väskor på sitt skrivbord bredvid datorn, hur klumpiga och stora väskorna än må vara. Efter lite koll runt om i kändisvärlden märkte jag att både VeckoRevyn-Angelica och Elle-Emma gör likadant, och säkert många med dem.

Jag är glad att jag har anammat det här. Nu får jag byta ut min Filippa K mot en dyrare variant så att jag också har en dyrgrip att ställa på mitt skrivbord.


Dripp, dropp



Gissa vad jag gör denna sköna lördag..


Like a dream

Gårdagens drömdessert - chokladpudding med jordgubbar och grädde!



Lägg även märke till den fina iittala-skålen som vi börjat samla på. Perfekt dessertskål, perfekt yoggiskål, perfektionism i sin helhet.


Odd Molly

Idag klickade jag hem denna skönheten från Odd Molly! Visst är den fin? Du hittar den till superpris på Campadre, tillsammans med flera andra supersköna erbjudanden. Billiga priser på fantastiska grejjer!

On my own

Tänk vad fint det är att jag har vänner som tänker som jag ibland. Som också är sambos, men som tänker tanken "Vad skönt det vore med en egen lägenhet, som man fick inreda precis som man ville, med bara mina möbler och precis som jag vill ha det". Att slippa kompromissa och få ha allt det där man drömmer om. Gud vad skönt det är att ha vänner som vågar uttala de där tankarna. Och vad skönt det är att vi ändå vet att ingen av oss någonsin skulle byta bort våra älskade, underbara män (och gemensam lägenhet) mot en egen lägenhet, trots att fantasin om en sådan ändå finns där.

Jag är så innerligt tacksam att jag har så fina vänner som jag har, som har samma tankar som mig och som jag kan ventilera allt med. Ni är så fina, så fina!


Weekend

Igår var tjejerna från jobbet över. Vi hade tema Glitter och samtliga tjejer glittrade lite extra. Vi startade med middag i form av västerbottenpaj med tillbehör och avslutade med chokladfondanter. Hade oturen att bränna mig på plåten och har numer ett fint rött sträck/brännmärke över vänstra armen... Nåväl. Sen hejade vi fram Eric till en fin tredjeplats! Han borde vunnit, Irland borde kommit högre upp och varför kom Blue/Storbritannien så långt ner? Vi var hursom nöjda ändå och njöt av folkfesten.

Idag har vi haft söndag så det skriker om det. Sovit länge, ätit rester från igår och fikat på kladdkaka med Johan och Malin. Ska ta med korsordstidningen nu och lägga mig i soffan med best boyfriend ever! Det är nämligen försa söndagen på länge som jag inte sitter med jobb upp över öronen.

Nästa helg har jag strykit totalt i kalendern. Med stora, röda bokstäver har jag skrivit "BOKA EJ NÅGOT! LEDIG HELG!". För ibland behöver man det, och de senaste och kommande helgerna är vi uppbokade. Nästa helg däremot.. då ska det bara vara vi, soffan och en massa bra filmer. Det är fint, det.

Work, work

Vi får inte nog av varandra på jobbet. Nu sitter vi på Facebook på kvällarna och kommenterar varandras statusrader. Ikväll är det min statusrad som blev mest uppmärksammad. Vi har nämligen ett tema på lördagens Mellokväll - Glitter

Sofie: Letar glitter i garderoben inför lördagens Mello-tillställning. It's time to sparkle!
Åsa K: Oj, oj, oj... Vilka krav man känner... ;-)
Sofie: Äsch. Jag tänkte ju köpa nåt nytt, men plötsligt hade alla pengar på kortet försvunnit (det är inte jag som shoppat.. eller är det?). Så nu får jag helt enkelt leta i garderoben istället. Kanske hittar någon skatt där inne.. Hoppas, hoppas. Det jag ville få fram: känn inga krav! Haha. Jag har nämligen inte hittat något glittrigt än, men jakten fortsätter!
Åsa S: Hm, det enda glittret jag hittar hemma är julgransglitter. Funkar? =)
Sofie: Oh! Funkar utmärkt! Mer glitter än vad jag hittade, vi har inte ens julgransglitter.. haha
Åsa K: Inte vi heller.... :-) 
Anne:Går det bra med en glittrig ärtpåse? Den är hemsydd......
Karin: Heja Norge! :-)
Sofie: Nu är jag född -87 här. Kan någon förklara begreppet ärtpåse? My mistake föresten, jag googlade innan jag skrev det här. I min generation kallar vi det beanbag, men vi är väl helt enkelt lite mer internationella. ;)
Sofie: Men Karin, jag trodde du hejade på The Moniker? ;)
Åsa K: Anne: du kanske även kan låna en svartglittrig mössa :-)!
Karin: .. ja och Norge!

Det roliga var att när jag och Åsorna började kommentera sa jag till P: "Snart kommer Anne också kommentera!" och tio minuter senare hade hon gjort det! Så himla bra.

Valborgsmässoafton

Om man inte kan åka till Örebro på Valborg får Örebro komma hit istället!

Under fredagen var jag pepp till tusen, så var även Robban.

Under lördagen var jag minst lika pepp.. ett tag. Påklistrat leende? Never.




 

Små Blå

I slutet på maj ska jag springa Blomomloppet som är 5km. Jag har inte laddat alls. Jag springer för picnickorgen som man får om man är över fem personer eller vad det var. Men om man nu inte kan springa, så kan man i alla fall se jäkligt snygg ut. Därför har jag inhandlat ett par små, blå shorts från Nike idag. Vad jag ska ha på mig i övrigt? Ja, det blir nog ett vitt, pösigt linne och svart sportbh och svarta pjucks. Det är min plan.

I helgen fick Pernilla och Niklas nya hjälmar och nya cykelkläder inför Vätternrundan, de ska cykla 15(!) mil nämligen. De skrattade lite åt att de i alla fall skulle se snygga ut innan de hoppade på cyklarna och att det var det viktiga. Jag förstod aldrig skämtet. Klart som korvspad att det är det som är viktigast. Jag vet vad jag värdesätter.

I veckan hade jag tänkt att rasta mina små blå, träna lite inför loppet.


My love, my(?) shoes

Jag visste att jag inte skulle provat dem igår när jag och Åsa gick på stan. Ändå kunde jag inte låta bli. Jag drogs till dem. De drogs till mig. Nu är de min drog. Mina älskade Acne Track.


My way, my day

Min dag i siffror.

25. Så många rimbo-bullar gjorde jag idag. Himmelskt goda!
6. Så många presenter har jag slagit in idag till familjen Karlsson, eftersom majoriteten lyckats fylla år under samma vecka.
3. Så många skolsköterskor undervisade jag idag i praktiska övningar gällande screening.
2. Så många jobb skickade jag nyss in till min chef.
1. Så många fantastiska pojkvänner har jag.
0. Så många sekunder kommer det gå från nu tills jag stupar i säng.


All work, no play

Just nu är det very much jobb som gäller. Jobbade över till kvart över fem på jobbet. Gick hem, fortsatte jobba här hemma med tidningen. Nu, runt elva, ger jag upp och går och lägger mig. Fortsätter imorn.


Byline

Har ägnat kvällen åt att fotografera bylinebilder. Tur att jag har mästerfotografen P vid min sida! Över 40 bilder senare ska vi nog kunna hitta något. Innan dess ska vi käka lite tapas och kika på Det blir bättre. Mys!

Helgen har varit smashing, bilder därifrån kommer!

RSS 2.0