11:23 The year of 2009

Januari

Fest i korren med de finaste tjejerna

Februari

C-uppsatspluggande hos Tove med massa godis.


Skidåkande i Säfsen med P och hans familj

Mars

Syster och systerdotter på besök, men vill inte visa för många bilder på syskonbarnen i bloggen så det fick bli en bild på P som lägger pärlplatta med systerdottern.

April

Maskerad på Valborg i Göteborg hos Andreas och Fia.

Maj

Grekland

Juni

Goodbyeparty


Mitt rum i Köpenhamn

Juli

On top of the world.


Turridning med P och hans familj.

Augusti

Putte i Parken - bästa ever.

September

Welcomehomeparty. Ser ni inte hur lycklig jag är? Maniac.


Louise var också glad att jag var hemma igen. Lätt.


Paintball!

Oktober

Mimmi Pigg på den årliga Halloweenfesten i Tybblelokalen

November

Jag och Alexander


Besök hos Mary i Göteborg!

Och så föddes en ny liten familjemedlem, Elton. Försöker ha så få bilder som möjligt på syskonbarnen, därav ingen bild. Men vill ändå nämna det, eftersom det är det bästa som hände under 2009.

December

Firade julen i Skåne med världens bästa familj.
Drog med P ner och hade fina mellandagar ihop.


21:23 Köld

Termometern visar 16 minus. Imorse 17 minus. Mitt på dagen ca 12-13 minus. Det är kallt här idag. Så kallt att bilen vägrade starta imorse och vi fick för första gången ta till motovärmaren. Så kallt att vi numer inte vågar stanna bilen allt för långa stunder, med rädsla för att inte få igång den. Så kallt att vi plockar på oss alla vinterkläder vi har för att gå till affären. Va fan, jag är från Skåne, jag är inte van vid sådan här kyla! Eller jo, vi hade det ju faktiskt för ett par dagar sedan i Skåne också, men ändån. P säger att nyår brukar vara kallt här uppe. Och jag som aldrig firat nyår här hoppar av lycka om nyår blir vitt!

Imorn beger vi oss till Karlskoga. Håll alla tummar för att bilen startar!

Åh, just det. Igår när vi åkte från Skåne till Örebro fick jag plötsligt en himla feber och en tjock hals. Tack för den. Det har inte visat sig under hela julhelgen, men lagom till nyår dock. Låg däckad hela kvällen igår, fylld med panodil. Och idag har det varit lite bättre. Håll tummarna för att det bättrar sig till morgondagen!

Dvs. - håll alla era tummar!


21:03 Merry Xmas


Julen är toppen i Skåne! Har fått massa paket och umgåtts med världens finaste familj. Ska kika på Stenhuggaren nu med finaste pojkvännen bredvid mig. Åh vad allt kan vara bra ibland! :)


10:59 New York, New York



Tänk om man hade befunnit sig i New York nu. Vilken lycka. Jag befinner mig i alla fall i ett snötäckt Skåne. Vi hade 17- igår. Det var kyligt faktiskt.

 

Har haft fullt upp sen jag kom hem, försöker hinna med att mysa med mina fantastiska syskonbarn så mycket som möjligt. Den nyaste familjemedlemmen är också väldigt poppis för tillfället. Sen går mycket tid åt till att fundera på nya lägenheten och hur vi ska inreda den på bästa sätt. Försvann in på Mio häromdagen och letade soffa. Stackars P ska också få inreda lite. Typ lampan i sovrummet. Det är hans grej. Jag tar resten, älskling. NP!

Nu är det fika på g. Jag gillar att vara hemma, här fikar vi mycket. Och nu är det inte långt kvar tills P landar i det kallaste av landskap. Mysigt värre.


18:22 Friendship

Julmiddagen igår var toppen! Jag hade magont när jag kom hem för att jag skrattat så otroligt mycket. Humorn i vårt gäng är på en otroligt låg nivå, och det är det som gör det hela så roligt. Vår flytt till Uppsala blev plötsligt till Tallin, eller Thailand, genom en tripp till Åland, för att hälsa på i Ö-vik för att hälsa på mig som kommit hem från Thailand. Förstår ni? Och Jocke hade köpt en telefon. Som han inte kunde ringa från med sitt abbonemang. Och han kunde inte lämna tillbaks den för han hade slitit sönder kartongen. Och så åt folk dopp i grytan. Och Erik tar folk på brösten för pengar. En kanadensiska tydligen. Mysigt. Men han är förlåten, för han höll ett väldigt fint tal, med hjälp av Pelle och Alex.

Och ikväll blir det mys med tjejerna till Bonde-finalen. Mysigt värre!

Gänget - jag tycker om er. Trots allt.



Ena halvan av bordet, under grabbarnas fenomenala tal.
Fr v. Ivar (bakom ljuset), Jason, Rickard, Maria, Linda, Thed, Tove och Maria.


Lite av julmaten.


Grabbarna under talet.
Erik, Pelle och Alex.


16:32 Ägg

Ägg för hela slanten!
Matbloggen fortsätter idag.



36.



Koka.



Spola kallvatten.



Tadaa!
72.

--

Knytjulbord vankas på Hagmarks hos J&M.
Very nice in deed!



18:19 Vinst

Nu lipar jag lite. Eller en hel del faktiskt. För jag läste precis på Ensam-mamma-Johannas blogg och hittade mitt namn där bland all text! Jag vann boken Ett liv kvar att leva, som jag velat läsa sen jag läste om denna kvinna i en Amelia-tidning, om jag inte minns fel. Och om jag grät när jag fick veta att den är på väg hem till mig, så vill jag lova att jag kommer gråta när jag läser boken. Tack, Johanna, för att just jag fick vinna den där boken. Det betyder mer än du kan ana.

17:26 Matblogg you say, matblogg it is

En bra tjej reder sig själv. Är man själv hemma så får man tydligen också laga maten själv. Sagt och gjort: jag ringer mamma som ger recept. Underbart. Resultatet blev en form av ananas/kassler-gratäng med taste av chili. Till det ris. Amazing. Lookbook kommer nedan:

Blanda vispad grädde och chilisås. 

Varva kassler och ananas.

Häll över chiligrädden.

Strimla över riven ost.



In i ugnen i 200grader ett tag - klart!

--

Fest i all sin ära, men helgen spenderar jag med världens bästa syskonbarn! Även nykomlingen Elton ska det gosas med. Gud så jag längtar!


12:26 Weeeeekend!

"Så, vad gjorde då Sofie i helgen?", tror jag ni alla funderar på. Självfallet ska jag stilla er nyfikenhet.

En riktigt god jul, från oss alla (P, Niklas, Pernilla, Carro, Jenny & Jag) till er alla (alla andra).
Anledningen till "handen-för-munnen-posen": När jag har dricka i munnen och håller på att börja skratta så händer det liiiite för ofta att all dricka sprutas ut över en kvadratmeter stor yta ungefär. Ett sådant skrattanfall var påväg. Då är det bra med händer.

I fredags roadtrippade jag, P och Robban upp till Uppsala. Tog en sväng på Gränby Köpcentrum och käkade italiensk lunch. Sen försvann vi hem till Ps syster Pernilla för bartömning. Folk började trilla in och vi hade så mycket sprit att vi inte lyckades dricka upp allt. Träffade en tjej från Åhus, vilket var ett märkligt sammanträffande, så vi försökte komma på gemensamma Skåne-vänner resten av kvällen. Drog på Värmlands nation framåt natten och det var riktigt nice. Otroligt bra priser. P: "Vet du vad min öl kostade?!" S: "Vet du vad min drink kostade då?!". Ungefär så förflöt kvällen. Som sedan avslutades lite fint på Max, där jag bara åt två pommes eftersom min hamburgare snabbt slank ner i min sambos mage...

I lördags hade vi lite folk över, efter många om och men. Först var det ingen som kunde komma, sen började folk ploppa upp ändå. Jag övervägde länge om jag skulle gå ut, och slutligen blev det Frimis trots allt. Ingen höjdare, lite slös med pengar. Sånt gillas inte. Men där fanns i alla fall grattis glögg, pepparkakor och lussekatter som jag och "den-andra-Sofie" högg in på direkt. Gratis? Ja, tack!

Igår var det fotboll här för hela slanten, sen tittade vi på Solstorm. Sjukt lugn dag, minus att jag fick rusa upp på stan för att försöka finna en julklapp till min brorson som var slut i hela Kristianstad. Dessvärre var den slutsåld i hela Örebro också.. Så det var bara hem igen.

18:16 Xmas

Nästa vecka vankas julbord hemma hos Johan och Maria innan alla far hem till sina respektive hemstäder. Alla ska plocka med sig något och jag har valt ägg och P rödbetssallad. Idag fick vi veta hur många som kommer. 19! Så jag ska alltid plocka med mig 80 ägghalvor på tisdag! Sjukt. Men spännande. Ska bli kul att koka ägg..

Och vi fick lägenheten vi ville ha! Och efter gårdagens bankmöte blev det idag klart att vi får lån! Så lyckan är total!

Men å andra sidan glömde hela min familj min namnsdag igår. Jag är mycket besviken. (P tycker dock inte att mellannamn räknas, men det tycker jag).


08:19 All I want for christmas..

.. is you!



Denna lilla guldklimp från Zoul/MQ i svart.
bild


Något liknande denna fantastiska soffa från EM, alt. bidrag till ovanstående.
bild



De två ovanstående från Sonia Rykiel pour HM (aka. de finns på HM), om de nu finns kvar.
bild


17:08 Glädjeyra

Det blir inte så mycket bloggande nowadays, är lite fullt upp för tillfället.

I fredags försvann vi hem till paret Anna och John en sväng. Vi spelade Risk och jag insåg ganska snart att jag inte hade behövt ta med vinet i dålig-förlorar-syfte, för jag vann med hästlängder! Tack och bock och så var jag glad resten av kvällen. Å andra sidan var vinet himla gott också! Och så gick ju Calle vidare i Idol, direkt till den fantastiska finalen! Toppen! Lyckan var total.

Lördagen spenderade jag hemma, lite lagom bakfull efter allt vin. P kom hem efter att ha tittat på massa fotboll och så blev det film resten av kvällen. Jag laddade inför söndagen..

.. som innehöll lägenhetsvisningar! Det börjar kännas att det är på riktigt nu. Fina lägenheter var det, kära blev vi. Så håll nu tummarna för drömlägenheten!

I övrigt är det plugg-plugg-plugg. Och julklappsletande. 2 kvar - P och min käre bror.


11:21 Stress

Skolarbetet har halkat efter lite i och med letande av lägenhet och sådant där. Så idag har jag en inlämning vid fyra. Jag började vid tio. Nu har jag i alla fall skrivit halva. Och jag är nöjd. Väldigt, väldigt nöjd. Iofs skrev jag anteckningar ur böcker under gårdagen på biblioteket, så jag började ju lite tidigare. Men ändå.

I eftermiddag blir det mysshopping på Marieberg med Ida. Shoppade på stan igår. Inte till mig själv, utan nu är det julklappar jag är ute efter. Och jag som alltid är klar innan december. Förstår ni vilken panik jag har just nu? Jag har iaf två syskon, en sambo och en systerdotter kvar nu. Får se vad jag kan finna idag.

Ikväll ska vi spela Risk hemma hos John och Anna. Sist vi spelade var det jag, P, Robban och en annan John. Det var min första gång på Risk. Och jag blev lyrisk. Jag gick helt upp i spelandet. Och jag vann inte, men jag förlorade inte heller. Jag har fått mersmak. Jag ska vinna ikväll, gott folk. Jag tar med en flaska vin ifall jag inte skulle vinna. För fridens skull.


17:49 My 2009

Snart är det dags att säga hejdå till 2009 och rusa in i 2010. Dags att sammanfatta året med andra ord!

Det blev en bra början, då jag tog mitt pick och pack och flyttade in till P och blev sambo for real. Egentligen hade vi bott ihop sen sommar/höst 2008, men nu var det på riktigt, med mitt namn på dörren och allt sånt. Happy happy!

Sen var det fullt av C-uppsats hela våren och jag och Tove slet oss blåa. Det var det dock värt för det resulterade i högsta betyg! Våren kantades också av jobbsökande och en jobbintervju utöver det vanliga. Jag insåg att jag var tvungen att gå över hav för att få jobbet jag ville ha. And I did.

Jobbet var mitt. Och Toves. Och Stinas. Så vi började leta efter en amazing lägenhet i Köpenhamns storstadsliv. Och vi fann en! Och den blev jättebra tillslut. Jag blev sambo för andra gången detta året.  Det var nytt. Det var spännande. Det var bra. Men det var alldeles för långt bort från kärleken.

I juni var det examen efter tre hela år med en skön klass. Jag och tjejerna tog pick och pack och försvann till Köpenhamn. Började jobba. Träffade nytt folk. Åt på ParadIs var och varannan dag, helst på vägen hem från jobbet i Lyngby.

Så var det äntligen dags för PIP, Putte i Parken, som vi laddat för sen urminnes tider. Fyra dagar fyllda av fest. Vi hade extremt kul, det var ganska blött, det innehöll mycket skräpmat och ännu mer alkohol och ännu ännu mer fantastisk musik! Och det var där och då jag bestämde mig vart jag hörde hemma. Jag plockade ihop mitt pick och pack och blev återigen sambo på heltid med P.

Hösten har varit kantad av kurser på universitetet och jobb som info. assistent på ett företag i världens bästa stad. Jobben som audionom har varit sällsynta, men jag lyckades slutligen haffa ett. Inte i Örebro, men ack så nära ändå. Flytten går någon gång i januari och det kommer då att innebära min fjärde flytt detta året. Eller nej. Det blir ju nästa år. Ah well. Ni fattar poängen.

Året i helhet avslutades bra med en ny familjemedlem!

Och mitt i allt så har jag lärt känna så himla mycket nya och sköna människor :)

18:34 Weekend


Helgen var toppen. Luftslottet som sprängdes i fredags, och ja, den var bra trots dålig kritik. Sen lunch på lördagdag med thörn och adam. Och sen skönt häng med lisa och tim på kvällen. Gjorde försök att ta oss ner på Brickan, men brist på taxi gjorde att vi fastnade hemma hos gustavsson-bodini. Söndagen spenderades på julskyltning och sen hos ps mormor, där vi åt god middag. Perfekt helg.


RSS 2.0