Weekend

Har haft en helt fantastisk helg med bästa föräldrarna som varit här på besök. Igår var vi en sväng i Sigtuna, gick på marknad och kikade in Ps jobb, hejade på hans arbetskamrater. Riktigt kul! Sen blev det finmiddag på Stationen och därefter lyssnade vi på Benny Anderssons Orkester, först på torget där de spelade, sedan från vår balkong där man hörde varje textrad tydligt.
 
Nu ska jag plocka i ordning lägenheten, tända ljus i mina nya ljusstakar från iittala och sen njuta av lugnet. Och försöka dämpa saknaden med lite choklad.

Effektiv är mitt mellannamn

Vaknade ovanligt tidigt, åt frukost till nyhetsmorgon. Fixade kaffe medan P tog bort vår väggstol i hallen, som vi har ute till försäljning. Fikade med mina föräldrar som var i stan. Bakade kanelbullar samtidigt som jag frostade av frysen. Sålde vår stora spegel i hallen (som jag ärligt talat kommer sakna, men det ska dit en ny, lite smalare och i en helt annan färg). Pratat en sväng i telefon. Nu blir det ett avsnitt Heart of Dixie innan jag ger mig på att tvätta fönster!

Renovering pågår...

Just nu gör vi om hallen. Spännande projekt! Jag har en bild i huvudet hur det kommer se ut när det är klart och jag hoppas innerligt att det blir så!

Därimellan tänder jag ljus och väntar på hösten!


HöstSåg nyss att löven på träden började gulna.. och blev glad! Gud, vad jag längtar till höstrusket, varma tröjor, te och bra böcker!


Blogger

På den traditionsenliga onsdagsfikan, som drog igång igen i onsdags efter ett längre sommaruppehåll, diskuterade vi bloggar. Och eftersom mina fyra vänner är lite.. "efter" i bloggvärlden, så känns det som om en blogg-guide vore på sin plats!

Blogg - privat - De bloggar av mina vänner som jag läser är bland annat Mallans och Elinors. Övriga vänners bloggar besöker jag knappt längre, då Lina uppdaterade senast i februari, Palm med två års mellanrum osv.

Blogg - inredning - Självklart kikar jag in hos Trendenser, men även hos House of Philia ibland. Signe-1 har en fantastisk stil, som jag gärna efterapar. När vi i höst gör om hallen är det med hennes dåvarande hus/nuvarande lägenhet som inspiration! Kattabloggen och Starwoman får också dagliga besök.

Blogg - livsstil - Liten Del Av Mig skriver om livet i allmänhet, men även ett par texter om sin dotter med hörselnedsättning. På Anna Malins rum är det mest rosa och fint, om livet i Karlstad. En tjej från min hemstad, Fru Sofie, bloggar om sina två killar och resorna de gör. Missa för all del inte Spiderchick! Jag läser upp citat från hennes blogg dagligen, som vi skrattar åt här hemma. Superrolig! Likaså Knivlisa, men tveksamt om hennes blogg passar in under Livstil.

Blogg - mat - En av mina absoluta favoriter, där jag ständigt hittar inspiration till både kläder, inredning och supergoda middagar och bakelser, är Matplatsen! Kikar även in på Linneas Skafferi och i Leilas blogg ibland!

Blogg - mode - Letar jag inspiration klickar jag in mig på någon av övriga bloggar som jag nämnt, eller kanske en sväng hos Columbine eller Therez. Linn G hade en av de bästa modebloggarna, men lade ner för ett par år sedan. Hennes stil kunde man inte köpa för pengar..

Blogg - kändis - Jag missar aldrig att kolla systrarna Fahrmans bloggar - Frida och Sofi. Frida har en fantastisk stil och Sofis resor från New York till Stockholm är kul att följa! Jag spanar även in Blankens, Jennifer Åkerman (en superhärlig sångerska som skriver om livet i LA, lillasyster till Malin Å), Flinkenberg etc.

--

Det känns som om jag glömt en massa. Men det känns ändå som att onsdagsfikatjejerna kommer ha en del att göra med ovanstående! Have fun, bli beroende och njut!

Lugn

Denna helg har varit lugn, efter lite jobbande. Välbehövligt. Efter en mysig fika och mycket prat med Malin blir det nu filmmys med best boyfriend ever!


My girlfriends

Mina tjejer är så himla viktiga. För allt girltalk, skvaller och skratt. Under semestern hälsade vi på Ida (och såklart lille Anton) en sväng och nu skickade jag nyss iväg ett superlångt mejl till Mallan. Om cirka en månad blir det fest och sleepover med gamla korridorsgänget - Mallan, Klingan, Löfvet och Herrmandos (minus Idilidis) och gud vad jag längtar efter vin och skvaller med bästa gänget.

Kling & Jag

Idilidis, jag och LöfvetIdilidis, Herrmandos, jag och Mallan - på Mallans födelsedag förra året!


Och om två månader beger jag mig mot Helsingborg och best friend forever, Lina. SÅ bra! 


Lina & jag - runt 7-8-årsåldern. Snart 20 år som bästa vänner!

Och ikväll kommer Elinor och Kattis hit för en typisk lördagskväll med tacos på menyn!


Kattis, Elinor & jag - idag utan kräftor och hattar.


RSS 2.0