Höstförkylning

Höstens första förkylning har slagit ut mig rejält. Tur att jag har världens bästa som kokar té, hämtar filtar och tar hand om. Fast när jag låg ynkligt i soffan och ropade "kan du blöta en handduk med iskallt vatten och lägga på min panna?" så sa han nej. Typiskt. Just därför önskar jag att mamma vore här istället, nu saknar jag familjen lite extra.

Men du är bra ändå, älskling. Hur bra som helst!
Yesterday and the day before that

Bloggen har legat på is ett litet tag, därför krävs en rejäl uppdatering om vad som hänt under bloggpausen...Fika med Mathilda på StorkenSpottat Fredde Schiller-kopia på sedgeway på stan.Njutit av höstlövens färger..
... men inte lika mycket av höstregnet.Njutit av "min" tidnings sista dagar i affären, snart är ett nytt nummer ute.Snackat en himla massa strunt i Örebro med nära och kära - här Ida & Per.Styrt upp en sjuhelsikes kräftskiva, och varit på en minst lika bra!


Something New

En och samma vägg..... pre-tapetsering...... och post-tapetsering!
Visst blev det otroligt fint?
Nu ska min gamla, svarta bokhylla ut och ett nytt, fint, vitt vitrinskåp in!


Drömmar

Jag drömde en så fantastisk dröm inatt. Att vi bokade en resa till kärlekens huvudstad Paris, där vi skulle spendera en hel helg, genom att bara vara! Och så vaknade jag upp.. och insåg att det inte alls var en dröm, utan igår så bokade vi faktiskt den dära resan! Klart man då går i ett lyckorus hela dagen. Vi har även haft planer på en vecka i Mexico eller en lyxhelg i Göteborg, men ett 4-stjärnigt hotell i fina Paris känns faktiskt hur bra som helst och något vi är mer än nöjda med!


Paris!

Ikväll bokade vi en resa till Paris!


Last weekend

Våra helger framöver är fullspäckade av saker att hitta på! Förra helgen likaså.

Fredagen spenderades på årets första kräftskiva hemma hos Åsa & Daniel. En riktig kanonkväll med god mat, dålig humor och ett par spel! På lördagen styrde vi mot Örebro för att fira Malins & Daniels "nya" lägenhet (som de bott i sen februari, därmed inte helt ny längre). Grillade för sista (?) gången i år och mös med massor av tjejsnack med fina Mallan, Ida och Anna. Kvällen avslutade vi på Strömpis, där allt kändes precis som förrut. Jag, som inte trodde att jag skulle känna en kotte, såg kända ansikten överallt och var i extas! Tog taxi hem till Ida och sov där, vilket visade sig vara ett lyckokast eftersom vi då fick mysa massor med bästa Anton, 6 månader! En riktig toppenhelg helt enkelt!
Fem år

För fem år sedan lärde jag, Ida och Louise känna varandra. Vi satt snabbt ihop som ler och långhalm. Varje fredag hittade man oss på Kåren, ibland på Bärseback spanandes på faddrar från TekNat och då och då hade vi plankat in på Björnstugan. Nu bor vi inte ihop längre, och i ärlighetens namn har jag inte träffat Louise på evigheter, men igår sågs vi och allt kändes precis som vanligt! Som Per sa: Treenigheten är samlad igen!

För fem år sedan såg vi ut såhär...


(Ida, Louise, jag)

... och såhär...

(Ida, Louise, jag)

.. och idag (eller snarare igår) såg vi ut såhär!
(Louise, jag, Ida)

Fina, underbara ni!


How to get away

P vet hur han ska göra för att linda mig runt lillfingret. Imorse väckte han mig halv 12, eftersom han skulle spela match och skulle åka då. Innan han drog ropade han..

"Du, jag har inte hunnit packa inför ikväll. Men du kan väl plocka fram det du tycker att jag ska ha på mig?"


Får jag välja kläder till min pojkvän har jag inga problem med att packa hans kläder. Jag har liksom inte riktigt kommit ifrån det här Barbie & Ken-stadiet när man fick klä på sina dockor precis det man ville. I still like it.

Afterwork

Såhär såg det ut när jag, Mathilda och Anne försvann iväg på afterwork i onsdags. Välbehövligt en tuff vecka! Drinkar och supergoda tapas stod på schemat, got to love Tilltugg!


End of an era

I slutet av året går Hagmarksgatan i graven. Ouppmärksamma läsare kanske inte vet att det var där vi spenderade en stor del av vår studenttid, hemma hos Alex & Erik.. & Anders... & Pelle... Ja, de boende där har kommit och gått, likaså vi som har haft det som fritidsgård. Nu bor bara Erik kvar. Och när det är dags att flytta ut har de fyra killarna dragit ihop en "Last party of Hagmarksgatan". I oktober smäller det och även om mycket hänt sedan vår studenttid känns det som om det kommer bli precis som vanligt. Jag kommer störa ihjäl mig på Alex dryghet, bli råtrackad av Palm (via videolänk eftersom han är bosatt i Vietnam), skratta åt Eriks fixande,
rådgöra med Theddan som alltid är bäst att prata med och parta med Klingan och Jullan! Etc. Etc. Jag längtar!


Anders, Klingan, Jocke.


Fixad och klar på Hagmarksgatan!


Get together.


Happy times!
Rickard, Erik, Johan, Maria, Pelle och Theddan!


Almost done..

Ungefär såhär har det sett ut i vår matsalsdel den senaste veckan (uppmärksamma det slitna på stolbenen)..Och ungefär såhär ser det ut nu...Bättre bilder kommer, men det är fortfarande papp kvar på golvet då vi har en kant på bordet kvar att måla.Shabby Chic är SÅ 2010Micke visar hur stolen såg ut innan, trots att de i verkligheten var betydligt slitnare på sina ställen..
... och såhär fin blev den efter första strykningen!
Andra strykningen sker ikväll eller imorn. Spännande värre!
Är dock vit lite överallt just nu - mest i håret dock. Märkligt!


Happy Bday!

Nyss hemkomna från en somrig födelsedagsfika hos Åsa & Johan. Satte i oss kopiösa mängder fika, bland annat en grymt smarrig jordgubbstårta! Spanade in deras hus, som vi tidigare bara sett bilder på, och njöt av hur fint de hade fått det!

På väg hem tänkte vi stanna till på färgaffären, men dessvärre hade de stängt vid fyra. Imorn blir det däremot en sväng dit för att köpa färg, olja och titta på tapeter! Spännande värre! Dags för förändring!


Fotbollsfruar

Igår hoppade jag in i Ellinors Saab och så begav vi oss ut mot fotbollsplanen, där de blåröda spelade match. Det blev mycket trevligt snack för oss i sensommarsolen, men dessvärre för få mål för det laget vi hejade på.. 

Städmani

I måndags började jag jobba igen. Klart jag hade kunnat tänka mig ett par veckors (månaders! års!) semester till, men det var helt okej att komma tillbaks. Att jobba med Anne och Per däremot.. Det gör mig paranoid. Berättade för dem hur jag hade dammsugat soffan häromdagen och att jag borde gjort det tidigare.

"Då ska jag inte berätta om sängen.." sa A och syftade på hur äckliga sängar kan vara.

Vilket såklart ledde till att jag idag har vädrat samtliga sängkläder, försökt komma åt att dammsuga i sängen, dammsugat under sängen och ristat alla sängkläder samt kuddar hundra gånger. Jag vill inte sova i vår säng längre! Dags att köpa ny?

Så nu vet ni varför jag inte bloggat på längre. På dagarna jobbar jag, på kvällarna städar jag.


Santa MariaJag har fastnat totalt för Santa Marias nya kryddkvarnar. Det började med Seafood&Fish, nu är jag minst lika kär i Pasta Rossa! Helt klart värda namnet Extra Fine! Spring och köp!

RSS 2.0