Lipsill

Jag har just gråtit floder. Ja, floder. För att vår tvättmaskin är ur funktion. Inte tvättstugan nere i källaren inte, utan vår egna, uppe i lägenheten. Det är katastrof.

.. tyckte jag först. Sen insåg jag vilken lipsill jag är. För jag och P bodde i en etta i över ett år utan vare sig diskmaskin eller egen tvättmaskin. Vem klagade då? Jag bodde med två andra tjejer i en fyra i Köpenhamn, där vi var utan varmvatten i cirkus en vecka. Vem klagade då? Okej, klagade jag verkligen, men det var iskallt vatten och det var jobbigt att duscha i det.. Men jag överlevde. Och jag tror jag kommer klara mig igenom en trasig tvättmaskin också. Det är inte hela världen, även om det känns så ibland.

Ägg

Efter att ha spanat in Ps fotbollsmatch igår så gjorde jag en av mina favoritsysslor - storhandlade! Yeay! Extra bra är det när P inte är med och jag kan plocka i vad som helst i vagnen. Igår plockade jag ner 24 ägg. "För att det var billigt!". Att vi inte brukar använda upp våra 6-äggsförpackningar innan de går ut glömde jag bort ganska fort när jag såg att 12 ägg bara kostade en tia! Så nu ser våra frukostar ut såhär:



Och idag bakar jag, bland annat en banan- och chokladkaka:


P ska inte få rätt! Jag ska använda samtliga ägg innan de går ut. Pust!

 


Gult

Jag lyckades ju snirkla in ett par färger i ett tidigare "hemma-hos"-blogginlägg, men gult glömde jag. Det hade P lagt märke till, så han fixade så jag kunde ge ett helt inlägg till just färgen gul. Han fick nämligen gult kort idag, något som inte är helt ovanligt för den där Karlsson. Och jag satt, som den fotbollsfru jag är, på läktaren och frös och hejjade på fotbollslaget, som dessvärre gick mot förlust, när P spelade sin sista match för den här säsongen. Inte bara gult kort och en förlust fick han med hem, utan även en krossad tå och en förstörd rygg. Stackarn.

Malin anammade en lite smartare fotbollsfrusyssla och gick och shoppade istället. Varför kom inte jag på den idéen? Varför var jag tvungen att sitta på läktaren och frysa i 11plus?

Kameralins



Vi fångades av Fias kamera när vi mös till Melissa Horns sköna stämma under Putte i Parken i somras.


Filmmaraton

Igår tittade vi på två filmer, och till frukost idag såg vi den tredje. Recension? Självfallet!

Prince of Persia - Den är i stil med Pirates-filmerna, vilka jag inte tycker är fenomenala. Denna är dock ganska bra, helt klart värd att se. Om inte för storyn, så får Gyllenhaals pumpade kropp.

Wallander Indrivaren - Jag gillar Wallander lika mycket som jag gillar Beck. Denna var inget undantag. Emil Forselius är fenomenal i sin sista roll. Vilken skådespelare!

Edge of Darkness - Lite rörig, lite snurrig film. Mycket oväntat, men kändes som om de skulle kunna få ut mer av filmen än de fick.

Så.. ingen flopp denna gången, som vi fick sist vi hyrde tre filmer. Hyr aldrig Hierro. Usel.

Eat

Som alla vet är jag väldigt, väldigt kräsen när det kommer till mat. Men en förändring är på gång! Igår öste jag på parmesan på vår spagetti bolognese, trots att jag inte riktigt varit ett fan av det tidigare. Och när vi firade Ps pappa åt jag en halv paprika! Jag som aldrig gillat paprika tryckte i mig den ganska fort. Kanske för att den innehöll en fetaoströra, som är en av mina favoritostar, men ändå. Och kika, visst var den ganska fenomenal till utseendet?



Workout


Förstår ni nu varför jag inte bloggat? Hemma, slutkörd efter ett styrkepass, i lackleggings och tisha.


Jag är på gång! Sen en tid tillbaka har jag gått till och från jobbet, vilket blir en promenad på 80 minuter varje dag. Sen en lite mindre tid tillbaka har jag även skaffat Friskiskort och planen är att träna två gånger per vecka. Jag började, och slutade ganska abrupt när jag åkte på magsjuka. I veckan har jag kommit igång igen, och tränat två gånger, först bas-jympa och därefter bas-styrka. Det sistnämnda passet var enormt bra, med bra övningar, mycket svett(!) och bra musik. Vem trodde att Melissa Horn skulle nästla sig in på ett styrkepass? Även Rihanna fick plats och lyckan var därmed total. Nu kör vi!

En smula rikare, lite fattigare

Helt plötsligt var jag fyra böcker rikare och några kronor fattigare.. Mitt shoppinghumör kommer säkert sina så småningom, men så länge jag har koll på budgeten så är det lugna puckar.

Följande böcker fick hitta hem till mig idag:
- Vecka 36
- Jag älskar dig inte
- Askungar
- Utan ett ord

Just för tillfället har jag fått låna Babbeldrottningen i New York av Ps syster. En riktig chic-lit! Och så ska jag få låna Box 21 av jobb-Åsa, så nu har jag verkligen laddat upp för en bokhöst, utan tvekan.

Ikväll blir det däremot inte böcker, utan film. Vi har hyrt tre stycken från Hemmakväll. När vi var där och snurrade runt hamnade vi mitt i en filminspelning själva. De har nämligen rustat den delen av Uppsala för den amerikanska Män som hatar kvinnor. Imorn börjar inspelningen på allvar och jag funderar på att åka dit och kika. Hela platsen är omgjord till 60-tal. Hemmakvälls skyltar är nedtagna och de har istället blivit en köttbutik. Ett vanligt bostadshus har blivit hotell, med tidsenliga gardiner och gamla lampor. All trafik är omstyrd och när de kommer spela in kommer de gamla bilarna att köra på vänster sida. Vägskyltar är nedplockade och gamla skylta uppsatta. Ska bli roligt att se slutresultatet.

Something new

Har inte varit på bloggtopp de närmsta dagarna, på grund av mycket att göra och därmed mycket trötthet. Men idag har jag ryckt upp mig rejält. Jag och P våldgästade vår innerstad och köpte skål och ljusstakar från Iittala och servetter från Marimekko. Igår gick jag lös på Village och köpte nya kuddfodral och ny duk till vardagsrummet. Plommon is the color denna höst. Har kört på grönt sen jag fick det i present av syster med familj i januari, men nu har jag börjat om på ny kula. Vår 2011 kommer det gröna att åka på igen!


Har blivit totalt förälskad i iittala, även om jag tidigare tyckt att det varit för "enkelt".


The pillows. THE pillows.

Och nu när jag ändå var på gång med inredningstänket försvann jag till IKEA, medan P tittade på fotboll idag. Fick tag på ljus, kikade på julting, köpte en ny stekpanna då vår gamla gått sönder och haffade även ett par nya grytvantar. Är lite inne på stjärnor, som ni kanske kan se...


Blå. Nya stjärnor från IKEA.


Rött. Nya ljus från IKEA.


Grönt. Inte nytt, men P kommenterade denna bild med "jag tänkte faktiskt äta de där äpplena!".


Nya servetter från IKEA respektive Marimekko. Kommer sparas tills vintern närmar sig.


Sunday



Skitiga converse, tröjklänning och leggings är dagens sköna outfit.

Det finns så mycket jag vill köpa just nu och jag blir arg när pengarna inte räcker till. Men å andra sidan så har jag pengar, men har valt att lägga dem på upplevelser och sparande (dels sparande till framtiden, dels till lite större möbler som jag och P planerar att köpa inom en snar framtid). Så jag är glad ändå!


Housewife



Står i köket, i fint förkläde, och gör hemmagjorda köttbullar. Fotograferar med minilaptopen och provsteker samtidigt en köttbulle för att se om jag kryddat tillräckligt. Tidigare idag smög jag upp tidigare än Patrik för att göra frukost på sängen. Sjukt mysigt. Sen försvann vi iväg mot vallokalerna för att rösta, något som känns väldigt viktigt.

I fredags var vi hos M&M, blev bjudna på tacos och spelade spel. Jag kammade hem en silverplats, trots att jag var hur trött som helst. Trötthet plus två glas rödvin är ingen bra kombination.

Nu ska jag rulla tusentals köttbullar. Ta-ta! 

It's time

Är lite småstressad inför morgondagens val. Har gjort tester på både Aftonbladet och Expressen och måste meddela att Expressens stämmer betydligt bättre än vad Aftonbladets gjorde. Den påstod att jag stod närmst Piratpartiet, vilket kändes ganska fel.. Det blir alltså inte Piratpartiet som får min röst under morgondagen.

Nu ska jag krypa ner i soffan och mysa, för idag firar vi två år och tre månader. Det är kärlek.

Höst


Lite bättre bild på nya frippan än den suddiga?
I like it, I like it loads. Men jag kan sakna att inte kunna slänga upp det i en tofs på huvudet a la städknut.

Att löv trillar på mig när jag går till jobbet har jag börjat vänja mig vid, men idag öste även regnet ner. Min nya regnjacka skyddar bättre än bra, men jag har insett att ett par regnbyxor kanske också vore på sin plats. Ahwell. Idag la jag in ansökan om semester i jul. Så fort det är godkänt ska flygbiljetter bokas till Skåne. Vågar inte riktigt lita på SJ längre, så tar flyg i den mån det går.

Imorn är vi inbjudna till M&M på tacokväll! Superb! Lite längre fram i höst, när höst börjar övergå i vinter, ska vi på kryssning inklusive julbord med mina jobbtjejer plus män. I samma veva ska jag och Ps syster på Ladies Night, kommer vi att älska det eller bara skämmas? We'll see! Mycket planer, lite fritid. Men jag gillar't! Nästa fredag är det planeringsdag med jobbet på ett slott utanför Uppsala. Det kommer vara tävlingar, där jag, som är väldigt tävlingsinriktad och en ganska dålig förlorare, kommer gå all in. Utan tvekan.


New Me



Idag åkte en bra bit av håret av när jag besökte min frisör i Örebro. Känns superkort, supernice och fint! Lite längre fram, lite kortare bak.

Helgen spenderade vi i Värmland, firandes Ps pappa som fyllt 50! Underbar helg! Vi lyckades även hinna med en höstmarknad utanför Karlstad. Jag köpte med två marmelader hem, varav en smakar choklad! Såklart. Nu ska jag njuta av nya frippan och slänga mig i soffan och titta på TV.

today, goodnight

Dags att sova. Men innan dess ett citat från samma dag för ett år sedan: Idag vill jag vara hemma i Skåne..
Samma citat, samma dag, varje år.


Studentliv

Studentlivet var alldeles fantastiskt, men det räckte bra med tre år. Hur man ska beskriva studentlivet, mjaa. det går bara i bilder, som vanligt:


Upsidedown


Kärlek plus skadat finger!


It's så 08!


Lögn för fotograf, del 1. Louise: "Hej kan du ta foto på mig, min pojkvän och det här andra paret?".


Lögn för fotograf, del 2. Ida: "Hej, kan du ta foto på mig och min lillasyster?"


På Statt i Karlskoga för första gången, vilket också var första gången jag sov hemma hos P i Karlskoga.


Gud har flera tusen bilder jag vill visa, men så håller världens bästa tv-program på - halv 8 hos mig - så nu blir det soffan igen.


Sjuk

Patrik råkade ut för magsjuka av nån form förra veckan. Han blev frisk och jag jublade över att jag klarat mig ifrån det. Men det är dags att ta till ordspråket "ropa inte hej förrän du kommit över bäcken". I lördagskväll var det min tur. Varit hemma från jobbet igår och idag, och börjar äntligen känna mig fräsch så imorn blir det jobba igen. 

I lördags på dagen försvann jag in mot Stockholm för att luncha med min Anna. Det blev Jensens och vi pimplade lite vin. Så himla härligt att bara snacka massa strunt och njuta av livet. Sprang sen och letade efter Marc Jacobs nya butik, som vi inte kunde hitta. Hittade dock en tavla jag letat efter på Mathilde och en grå kofta från Zara.

På kvällen gick jag och P på dejt med varandra på Villa Romana. Trerättersmiddag och massa, massa kärlek. Tänk att man kan vara så lycklig.

Helg!

Gud vad jag älskar helg. Jag uppskattar det tio gånger mer nu, när jag jobbar, än vad jag gjorde under studietiden. Denna veckan har verkligen varit fullspäckad och jag har jobbar över i princip varje dag. Inget fel i det, för jag gillar mitt jobb, men gud vad skönt det ska bli med helg! Imorn blir det Stockholm, för shopping och lunch med Anna. På kvällen blir det dejt med min kära sambo. Underbart! Nu blir det vin i soffan framför EM-kval (?) i fotboll.

Boxer

Ringde precis och skulle säga upp vårt Boxerpaket. När de frågade efter anledningen svarade jag som det var: "Min sambo finner ingen mening med att ha Boxer nu när ni slutat visa Champions League". Inte riktigt vad de väntat sig tror jag. Fick svar på tal "Då ska du hälsa din sambo att han ska byta lag till ett i La Liga istället!". Härligt med trevliga kundtjänstarbetare! Dock så kunde hon inte hjälpa mig särskilt mycket, tydligen måste man ringa mindre än 30 dagar innan bindningstiden går ut. Och jag som satt i telefonkö i en evighet för detta. Uselt, Boxer!

Hann med ett styrkepass på Friskis i måndags. När man inte tränat på evigheter är det inte ultimat att börja med ett pass som heter "Styrka medel" och som innehåller tusen armhävningar. Men det gjorde jag. Och smärta är vad jag har efter det. Och begynnelsen till muskler, kanske?

RSS 2.0