Kärlek





För att vi hade världens finaste utsikt från stugan i Trysil.
För att jag älskar dig. Massor.

Vårkänslor

Jag längtar efter att få mötas av de här när jag öppnar det stora fönstret i vårt kök. Grönska, sommarsol och varma vindar är kraftigt efterlängtat. Just nu förbereder jag inför morgondagens intervju. Imorn ska jag även plocka hem lite resekataloger... Påbörjat lite planerade inför spännande resor. När vädret känns grått känns det fint att drömma sig bort!

Yesterday

Hade en kanonfin lördagkväll med ett trevligt Karlskoga-gäng. Försvann iväg till Snerikes efter ett tag och kände oss som studenter igen. Gud vad jag gillar nationerna i Uppsala! Runt midnatt, efter shots och cider, kände jag att jag gjort mitt och tog taxi hem medan Karlskogingarna gjorde vad de gör bäst - slog runt hela natten lång. Trots tidig hemgång är det nog jag som har mest huvudvärk idag. Tröstäter lite våfflor och planerar att börja jobba inom kort!

Lackat

I höstas var röda naglar en favvo.

Valde mellan grafitgrått och rosa och tillslut föll lotten på det rosa, som hade betydligt med vårfeeling än det gråa. Lackade naglar är fint! Laddar just nu för fest och tappar inom kort upp ett glas vin!

Liten

Före Trysil hann vi även med ett stopp hemma hos de nyblivna föräldrarna Ida och Oskar och deras purfärska lilla son. Han fick presenter, likaså fick mamman, pappan fick choklad och vi fick tacos och en himla massa bebisgos. Bra utbyte. Längtar redan tillbaks! 


Niklas

Han kräver ett helt eget inlägg, med alla fantastiska, galna bilder från Trysil!


Niklas föll ner för stupet!


Han kämpar för att hålla sig kvar...


Oh no! Where did he go?!

Och så ytterligare en bild där vi försökte få en fin bild på utsikten, men så kom Niklas...



Haha, jag skrattar så jag får ont i magen när jag ser dessa bilder. Underbart!

Trysil

Bilder säger mer än tusen ord.
Detta är Trysil.

Kärlek



Fina backar



Underbar utsikt



Jag och P i backen



Jag och en annan P i backen, denna gången Pernilla.



Paus



Tittar på utsikten från toppen av Trysilfjället.
Och fick till en dagens outfit!
Peak Performance-brallor, Everest-jacka.



Lift upp mot toppen!


Party at work

Å och jag har varit själva på jobbet hela dagen och laddat upp med bra musik, godis och en vetelängd med blåbärsfyllning och vaniljkräm. Det känns helt rätt, nu när resten av gänget lämnade oss för ett möte.

All work, no play

Snart klar med ytterligare en text. Ska korra själv, sen matcha med passande bilder från gigantisk bildbank. Sitter med ett block framför mig med massa, massa text, pilar hit och dit och cituationstecken, streck och klotter. P hojtar något från köket. Hojtar tillbaks: "Scch! Jag hör dig ju inte. Jag är ju på jobbet!". Såklart.


Whip my hair

Nynnar på Willow Smiths I whip my hair back and forth, I whip my hair back and forth här hemma och börjar bli lite småkär i en viss tonårsidol, som är på tok för ung för mig och så långt ifrån min stil man kan komma. Det är då det börjar bli dags att ge upp jobbet för ikväll och gå och lägga sig. Klockan närmar sig midnatt med stormsteg. Tar med mig finaste hjärtat från soffan och säger godnatt för ikväll.

Shop til you drop

 

Förra helgens shoppingtur till Stockholm resulterade i en ekande plånbok och ett behov av en större garderob... Tjöt till P: "Jag får inte in fler koftor på min hylla!". Operation Bygg-ny-garderob börjar inom kort. Och vem kunde tro att jag behövde ett blårandigt linne till, som jag helt klart inte kommer använda eftersom jag inte använder något av mina övriga blårandiga linnen?.. Hittade även ett par brillor, men köpte inte. Har varit inne och fingrat på dem här i Uppsala också, men inte köpt än. Kommer nog gå ett par vändor till och kika på dem innan jag bestämmer mig. Kan även bli något till vår maskeradlåda till framtida maskeradfester. Har en plan...



Just fever

Alla tecken på vår försvann just. Söndagen är bara molnig och grå. Försöker liva upp den ändå, genom att skifta från höstkuddarna till vårkuddarna i soffan. Och byta ut duken från vinröd till grön! Kommer bilder, men just nu måste jag fortsätta jobba.

Springfever



Drog på mig mina slitnaste, tightaste jeans, ett par solbrillor och mina slitna, men oh så underbara Converse. Sen begav jag mig ut på en riktig vårpromenad. Solen sken i ansiktet och jag sken med den. Sprang en sväng på stan och haffade ett par skidglasögon, ett par skinnhandskar (mina tumvantar har gjort sitt för den här vintern..) och diverse vackra ting från Village (P: Ännu fler servetter? Såklart..). Och okej, jag har vårkänslor så det skriker om det, men än slänger jag inte in vinterjackan i garderoben. Jag såg flera som plockat fram jeansjackor och för mig känns det fortfarande aningen för tidigt. Men visst, när jag var 15 kunde jag gå i jeansjacka enda in i december. Om jag var ung, dum eller om det var för att jag bodde i södra Sverige (med varmare breddgrader) låter jag vara osagt.

Shoppade även lite på Espresso House som öppnat i St:Pers Gallerian. Underbart!


Bild

Går igenom en bildbank i jakt på bilder på en viss celeb. Ärligt talat är det samma som jag kikade på tidigare, men nu är det lite mer allvarligt letande. Och nu sportade jag visst ett par Louboutins också. Det gör mig lite lätt ljusgrön av avundsjuka...


Swisch!

Ny lämning - nytt sug i magen. Peuh!

Lyx

Om man sliter så hårt att fingrarna blöder och letar bilder så mycket att ögonen slutligen går i kors.. då tycker jag faktiskt att man förtjänar ett halvt glas rött tillsammans med ost och kex en måndagkväll. Inte sant? Jag har satt upp en planering för mig själv, jag som avgudar listor, så att jag ska ha klart x antal jobb på torsdag då det är ett möte planerat. Imorn är det också möte, men då på mitt andra jobb, med barnteamet. Ska också bli spännande!

På tal om kex... när vi var i Stockholm i helgen uppstod språksvårigheter. Jag var på Åhléns City och skulle testa ett par Acne-jeans. Fick hjälp av en tjej på Acne, som plockade fram ett par Hex, ett par Kex och ett par Flex, och berättade lite om vart och en av dem.
- Jaa.. jag testar nog de där Kex och de där Hex, sa jag.
Självfallet uttalade jag kex som det ska, dvs. "chex". Det gjorde inte hon och hon såg ut som ett frågetecken.
- Hex och Kex alltså, sa jag, skrattade lite nervös och ändrade alltså uttalet till det mer försvenskade "kex".
Så jäkla svårt ska det väl ändå inte vara? Nu köpte jag inte ens de där kexen, utan det blev ett par Hex den här gången, men ändå.

Nu återgår jag till jobbandet och den kära bildbanken.

Saknar

Har spenderat lördag-söndag i Stockholm med bästa mor och syster och shoppat sönder min lilla börs. Det har varit fantastiskt och jag har fått en liten Skåne-dos, men det värsta jag vet är att säga hejdå eftersom jag vet att det dröjer ett bra tag tills vi ses igen. Nu saknar jag hela tjocka familjen så det gör ont.

Sätter på lite musik, i hopp om att må bättre, och vad spelas? Rockstar med Nickelback och då saknar jag plötsligt P väldans mycket och vill att han skyndar sig hem.

Och när vi ändå är inne på saknad så är det skit att mina bästa vänner inte bor närmre så jag kan träffa dem varje dag.

.. men när man saknar är Marabou Mjölkchoklad bästa medicinen, så jag trycker i mig lite till och fortsätter jobba.

Celebriteter

Letade bilder i bildbank igår på en viss celebritet. Efter tio sidor insåg jag att hon hade i princip olika väskor på varje bild. Jag hade spottat följande;

- 1 styck Balenciaga, svart såklart
- 1 styck Alexander Wang, den som är så poppis med nitar undertill, dock ej i svart utan brun
- 1 styck klassisk Chanel

Ibland önskar jag att jag också var en celebritet. Bara för väskorna.

Double up!

 


Kommer bli lite svettigt, och jag kommer vara lite osocial, eftersom jag kommer jobba dubbelt för ett tag, och därefter kommer jag jobba ca 130%, i runda slängar. Tack vare P tror jag det kommer funka. Efter fotbollsträningen ställde han sig och fixade middag, för att jag ska hinna jobba. Han är älskvärd, den dära Karlsson, det är han faktiskt. Alldeles, alldeles underbar.

 


Dröm

Happy face!



"Man måste sikta mot stjärnorna, så når man åtminstone trädtopparna!"

Så sa jag till en av mina tidigare chefer som anlitat mig för frilansuppdrag, när jag kontaktade henne för att fråga om hon ville ställa upp som referens för ett jobb. Jag sökte jobbet, utan ens en tanke på att kunna få det för det var ett sådant drömjobb som fanns uppe bland stjärnorna. Nåväl. I januari fick jag ett brev om att jag skulle få skriva ett provjobb. Jag gapade i en timme, av chock. P skrattade, log, hurrade och grattade mig till att jag kommit så långt. Jag satt sena kvällar och mina ögon gick i kors, men jag skrev så fingrarna blödde för att få till det bästa resultatet jag nånsin skrivit. Och fan, det blev bra, det blev det verkligen. Jag skickade in det, tiden gick och jag tänkte "Jaha, men det var ju häftigt att få komma så långt i alla fall"...

.. tills den dagen då hon, självaste chefredaktören, ringde och ville att jag skulle komma på intervju. På skakiga ben (inte bara av nervositet, jag trodde även att jag skulle kunna gå den "lilla" promenaden från centralen till Hammarby Sjöstad, vilket tog över två timmar innan jag gav upp och tog tunnelbanan sista biten) stegade jag upp för trapporna och in på Frida Förlags redaktion. Mötte chefredaktören och högsta chefen för förlaget och efter ca en timmes intervju gick jag lyckligt hem, fortfarande på skakiga ben.

Dagen efter fick jag veta. Jobbet var mitt! Inte illa, inte illa alls. Kommer jobba värre än nånsin ett litet tag, men när man älskar det man gör är det verkligen värt det.

Tuesday

.. och snart har halva veckan gått!

Myser hemma med UGGs på fötterna. Tog en powernap(?) på en timme i soffan, under världens varmaste filt, och nu står jag vid spisen och fixar min specialitet - potatis- och purjolöksoppa. gott. Orkar inte vänta på att P ska komma hem från träningen utan äter tidigare idag. Ovanligt att laga mat själv, eftersom det allt som oftast är han som fixar middagen, alternativt båda två. Det är mycket roligare att laga mat och äta ihop! Minns studentlivet, där vi först åt mat var för sig i korridoren, men som slutade med att vi lagade middagar ihop. Saknar mina fina tjejer! Mallan har precis flyttat till ny lägenhet med sin Daniel, Idisss har blivit mamma(!), Herrman jobbar på PR-byrå i Stockholm och Lövet blir snart sambo, hon med! Och för att inte tala om Jullan, som jobbar stenhårt i USA! Hon kommer bli nåt stort, minns vart ni läste det först! Fina, fina tjejer, vad jag önskar att ni bodde i samma stad som mig!

RSS 2.0