Spotify

Jag är såld på spotify. Så på högsta volym spelar jag Pink på världens bästa Spotify medan jag sminkar mig. Plötsligt tystnar musiken! Mitt beroende kickar in och jag springer och sätter på musiken igen, och försöker ignorera kommentaren som ploppat upp om att "någon annan loggat in på samma konto på en annan dator". Ingoreringen funkade tills P ringer och säger "Stäng av mitt spotify". Gaah! Där försvann min partyfeeling. Jag får spela Pinks "So What" på repeat på youtube och springa till datorn en gång i minuten för att starta om. P's kommentar när jag klagade över att jag inte hade nån musik: "Men du har ju winamp".

Fuck Winamp, det är SÅ 2008.

Navy Nails

Outfit för kvällen är bestämd, ni får se sen när jag är hel och ren och påklädd. Det blir i alla fall Tiger-klänningen. Jag kan dock inte riktigt bestämma mig för pjucks - High heels eller Low show (ballerina)?

Och så är det naglarna. Tove hade The Hills-naglar häromdagen, mörkblåa och fina. Men eftersom jag inte har något blått lack så funderar jag på om jag ska ha pastelligt polish eller om jag ska köra på mörka. Pastelliga färgerna är Magic (aprikos), Miami(baby-rosa) eller Mystic(ljust lila) i Mavala-serien. Jag har målat tumnageln i Magic än så länge. Men det blir nog Mystic.. tror jag.

Detta går helt klart in på minuslistan över att ha flyttat från korridoren. P är inte hemma, och skulle han varit det tror jag det finns saker han hade brytt sig mer om än vilket nagellack jag skulle ha. I korridoren däremot var det alltid någon hemma och nagellack hade helt klart näst högsta prioritet en lördagkväll (kläder låg högst i topp). Jag saknar mina fina tjejer.


Forskningsmetodik


Ni kan inte annat än tycka synd om mig idag. Dagens består av plugg och som sällskap har jag Enkätboken, Den kvalitativa forskningsintervjun samt Forskningsmetodik...

Börjar jag lipa så förstår ni varför.

Yesterday


Så, då tänkte jag bli en lika stor modetönt som resten av bloggSverige.
"Yesterday" av den enkla anledningen att fotot togs häromdagen och inte idag.

Acne (Hex tror jag det är) Jeans
HM-tröja
VeroModa-kofta
PearlsForGirls-halsband med texten Love
Lila klocka från USA


Du & Jag


bild

det är jag och benjamin ikväll.

Match

För några veckor sedan var jag och P på bio. En tjej och kille kom in i likadana jackor (i princip), jeans och svarta skor. Jag fnissade lite för mig själv, slog till P och viskade "Titta, de matchar ju! Fan vad töntigt". Alright, jag tycker väl att det är lite sött och kände mig lite avundsjuk, men va sjutton. Lite mobbande måste man vara ibland. Dessvärre gick det inte hem. P tittade på mig och sa:

"Vad tror du folk säger om oss då?"

Ehm. Jag glodde ner på våra kläder och siktade långa svarta jackor med huvor och jeans. Är vi också look-a-likes? Oh my God.

Men som sagt.. LITE LITE sött är det ändå!

Oro över Outfit



Just nu planerar jag outfit inför morgondagens 30-årsfest. Alternativen är:
1) Långärmad svart-grå tigerklänning, svarta strumpbyxor, gråa heels.
2) Samma som förra helgen: beiga chinos, svart tubtop och svarta ballerina.
3) Min signaturoutfit: svart, tight kjol, vitt linne, svarta strumpbyxor och svarta heels.

Vad kommer jag att skratta mest i?
Patrik ska ha skjorta, som går i rött.
Fan också, jag som tyckte att vi skulle vara ett matchande par imorn!


Lovestory

P och jag blev ett par i juni. Vi blev sambos i januari. Och jag är lyckligare än nånsin. Ja, vi kör på snabba ryck nu i början. Bara för att det är så roligt och för att vi klickar så bra. Vi har klickat bra i sju månader snart och fan vad kul man kan ha! It's a fucking lovestory!

.. men det är inte bara en cha cha på rosa moln som gäller när man har hittat kärleken i sitt liv. Det finns svåra saker också, som nu till exempel. Det är dags att finna födelsedagspresenter till sambon som har allt! Eller ja, han önskar sig en snowboard. Men 1) jag har noll koll på snowboards och 2) min ekonomi finner sig inte i att jag köper en snowboard till min kärlek. Men efter ett par timmar av letande, med Spotify i bakgrunden, så har jag nog hittat något som min man ska gilla. Och nej, älskling, det är inte en hund, fast jag jättegärna hade viljat köpa en till oss, så du kan vara lugn!

För att spinna vidare på hundgrejjen så träffade jag och Julia världens finaste och goaste Torres på vår promenad. Ja, Sebbe var ju såklart också med, men han fick inte alls lika stor uppmärksamhet som Torres. För övrigt är Torres en liten pinchervalp på 15 månader. Och ja, jag är kär.


Influensatime

Japp. Det som jag trodde var en förkylning var inget annat än en influensa. Så jag har haft hög feber sen i fredags, och är fortfarande pepprad av panodil. Blir en jäkligt lugn dag med panodil och film tillsammans med P.


Förkylningar gör också ont

Min hals började retas igår. På föreläsningen började jag hosta. Och jag har fortfarande inte slutat. Dessutom gör hela kroppen ont. Åh. Jag är som en man när det gäller förkylningar. Så jävla jobbigt är det. Så jobbigt att jag skippade en lång föreläsning idag, för att undvika att mina klasskamrater skulle störas av mina "host host host host". Ja, riktigt så låter det inte. Mer "Öhööhööö". Typ. Over and out.


Fotboll gör ont

Liverpool spelade ikväll. Mot Everton. Jag hade ena ögat på matchen till en början. Sen tröttnade jag. Men sen gjorde Liverpool mål. När jag hade alla mina tankar inne i en blogg. Och Patrik skrek av gläjde. Och jag blev så rädd att jag slog knät i datorbordet. Det gjorde ont. Som tur var blev det inga glädjeskrik när Everton kvitterade. Och sen var matchen slut.

Rock this party

Ikväll blir det födelsedagsparty på hög volym för del 1 av gänget plus patriks vänner. Ska bli kul! Jag kör på rockig stil med chinos, ballerina (jag har övergett mina high-heels denna kvällen) och tubtop. Nu fixar jag låtar genom spotify och har städat hela lägenheten. Och nu ska jag äta pannkakor med mina kära sambo! Fantastiskt.


Fantastic

Vilken underbar dag jag hade igår! Massa fina presenter, tårta med mina och patriks föräldrar plus patriks syster och en hel massa wii-spelande! Patrik hade nämligen köpt ännu en wii-kontroll till mig i födelsedagspresent, så nu spelar vi mot varandra. Underbart. Idag ska jag leka lite med mina födelsedagspresenter och imorn ska jag in till stan och handla upp mina presentkort. Fick bl a ett bokia-presentkort av Patriks föräldrar plus syster och för det ska jag köpa en bok plus att jag och P ska köpa en kalender att hänga på väggen. Great.

Idag är helt enkelt en jäkligt lugn dag.. Skönt :)


Two-two

Okej. 22 är jag nu. Men kommer jag in på Björnstugan för det? Nepp. Där är det fortfarande 23. Så jag får snitsa in mig bäst det går, och nu har ju Löfgren OCH Lollo åldern inne så möjligtvis går det lättare nu när det bara är jag som är under i vårt lilla tjejgäng. Well well well! Lycka över att fylla år är det i alla fall! :) Mina kära parents befinner sig nämligen i Örebro för tillfället och så snart de har checkat in på hotellet beger de sig hitåt för att spana in lyan och bjussa mig på lunch! Innan dess ska jag spela wii och slå några av Patriks rekord.. Mihihihi!


Norrbo

Nu kan jag officiellt titulera mig som norrbo. Jag bor på norr. Men gud vad man saknar korridoren. Mina små liv där. Ida, Sandra och Mallan framförallt. Nåväl, jag får hänga där och de får hänga här så det blir lite som vanligt trots allt.

Idag har jag alltså hunnit med att putsa till flyttstädningen, få flyttstädningen kollad, lämnat nycklarna, tagit en powerwalk med Ida, i princip skrivit klart ett arbete med Arvid och Rebecka, bakat chokladkakor, tvättat, diskat, fixat och trixat. Och imorn fyller jag år så då kommer mina föräldrar och patriks föräldrar plus syster, så då blir det tårta och grejjer. Och imorn tar jag sovmorgon! Lovely.

Out


Hittade denna bilden på facebook på Ida, mig och Emilia från i fredags :)
Nu ska jag göra mig iordning, ringa öbo och sen springa till skolan (eller ja, köra bil.. jag är lat) för att möta upp Rebecka och Arvid och råplugga. Have a nice day!

Jag fyller år om två dagar!

It was the year of 2008...

... jag sa att det inte skulle bli någon årskrönika. Men vem sa något om bildkrönika baserat på 2008? Vi tar det från början...

Januari

Födelsedagsfest med fantastiska vänner.


Och sen Jimmys födelsedagsfest, som slutade med Nisse och Viktor hemma hos mig. Bilden visar Nisse som läser ett av mina jobb i Julia.

Februari

Februari spenderade jag allt som oftast i denna klänningen, med ett leende på läpparna och min sidekick Sandra ständigt i närheten.

Mars

Mars förflöt på bra, i samma klänning som tidigare, med grabbarna grus och Malin!

April

Jag och Julia ville inte vara med på vimmelfoto på Kåren. Vi kramades hellre!

Maj

Erika kom och sa hej en helg i Örebro. Hon snodde mina kläder och fick skavsår här och var. Och så träffade hon Robban och freakade ur totalt.

Och jag.. ja, jag träffade mannen i mitt liv och blev störtkär (iofs ett år efter vårt första möte, men ändå) 

Juni

Kalle tog examen och begav sig ut på en långresa. Därför var det dags för ett rejält hejdå. Jag saknar Rataxes Soundsystem på Kåren.

Juli

Kristianstaddagarna. Jag, Danijela, Dajana och Alle. Kul var det!
Men det räcker faktiskt med en utekväll i Kristianstad per år..

Augusti

New York, New York, älskade New York.
Mitt första, men helt klart inte sista, besök i denna stad.
Inne på Century 21 fick jag tårar i ögonen.
Fantastiskt!

September

Back på Hagmarksgatan hos grabbarna grus.
Onykter och glad.

Oktober

Conventum var här nånstans. Jag och Lollo hittade ballonger!

November

Vår årliga Halloweenfest i Tybblelokalen!

December

Merry xmas, och vi firar med festis i högsta hugg.

Today

Dagen är fullkomligt utstakad. Vaknade nyss, försökte dra med P upp, men utan resultat. Har precis käkat frulle, ska snart duscha. Sen blir det råstädning av lägenheten, medan jag tittar på reprisen av Let's Dance. När det är klart så blir det statistik-plugg, medan P kollar på fotboll. Och sen återigen lite flyttstädning i Tybble. Som sagt. Planeraren själv.

För övrigt är siktet inställt på en väska. Jag har lite lätt övergett Marc Jacobs för Mulberry.. Antingen Bayswater eller Mabel. Åh.. det är så svårt. Ska man köpa en sådan typ av väska gäller lite lätt planering. Det får inte direkt bli ett felköp..


Did you say Party?


På med partystassen, gott folk!
Jag ser fram emot kvällen som, om den fortlöper som den ska, kommer att innehålla x antal krossade vinlglas!
HIGH FIVE - HIGH LOW - TO SLOW!

I Love Marc


Min plånka är net-a-porter-material! Waaaay.
Sitter och spanar efter väskor att spara pengar till. I w-w-w-ant one!
PS. Älskling, jag fyller år snart.

NY

Ta mig till New York - nu.
Är det något jag önskar mig i födelsedagspresent så är det en resa dit.
Jag saknar staden något gigantiskt.

Sweet 22

Ja, gott folk, nu närmar sig "sweet 22" med stormsteg. Inom en vecka har jag blivit ett år äldre. Inga fel alls. Just nu sitter jag och trallar för mig själv hemma i lägenheten, medan jag väntar på P som ska komma hem och laga mat. Vi har en deal här i vårt hem, där jag diskar och P lagar mat. Funkar förvånansvärt bra.

Idag har jag tillbringat/tillbringar jag dagen i sängen, eftersom min hosta inte ger med sig, febern pendlar upp och ner och jag vaknat titt som tätt inatt. Dagens paus var välbehövd. I'm back on monday.

Jag tycker för övrigt att Kleerup är grymt överskattad.

Blogg

Det är svårt att avgöra vad som är "för privat" för att dela med sig av i bloggen. Att blogga är lite som terapi för mig, jag skriver av mig om allt möjligt, dag efter dag. Så när något väldigt privat och jobbigt inträffar så vill jag såklart skriva ner mina känslor. Idag har jag gjort det, men inte i bloggen. Jag skrev flera sidor i ett block om vad som inträffade i september.

Anledningen till att jag inte skrivit ner det i bloggen är att jag inte har någon aning om vem som läser min blogg. På min förra blogg visste jag att det var ca 30 personer som läste den varje dag, men jag visste inte alls vilka dessa trettio läsare var. Idag vet jag inte hur många som läser den eller vilka.

Jag har så många ord som vill fram, så mycket att säga. Trots alla tankar och minnen jag printade ner på text i mitt block imorse, så finns det inget slut på allt.

--

Du var en ängel vi hade till låns
men himlen ångrade sig.
(...)
Åh, det finns inga ord som beskriver
hur saknad du är
saknad du är.

- Nilla Nielsen

Tillbaks

Det blir ingen årskrönika för 2008.

Jag kom hem från Teneriffa natten till igår. Har varit en bra, välbehövlig resa, för oss alla. Tog bilen upp till Örebro i råhalkan igår. Fram kom jag i alla fall och hade myskväll med P. Idag blir det uppackning av allt möjligt. Igår installerade vi nya TV:n! Härligt. Den blev kanoners. Idag blir det städ av korridorsrum och lite fix, och en och annan promenad.

För övrigt är jag sjuk. På riktigt.


RSS 2.0