12:57 Regn

Halva tiden gången, nu kör vi igen. Regnet öser ner, det gjorde det igår med, men vi är lyckliga ändå. Mina nya nitsandaler färgar av sig har jag märkt. De har redan blivit lite förstörda sen gårdagen. Det går vilt till här. Nu sticker vi till Tim en snabbis innan vi drar vidare till tjejerna.

13:38 Putte i Parken

Hej hå, första dagen är avklarad. Kul har vi haft och håll tummarna för att det fortsätter så! Igår sken solen, idag öser regnet! Men vi är lyckliga ändå. Min sambo är lite snabbare än mig, så jag skickade iväg honom till Tim lite tidigare så att jag skulle få lugn och ro när jag klirrar min outfit, smink och hår. Och lite bloggande såklart. Igår såg vi Governor Andy, lite av Caroline af Ugglas (bara soundchecket iofs), Ulf Lundell, Hello Saferide och lite Lasse Lindh. Governorn var lika bra som alltid, ännu bättre än sist jag såg honom faktiskt. Idag ska vi bege oss bort till General Knas och sen blir det lite allt möjligt ikväll. Jag minns knappt spelschemat, av någon konstig anledning är det P som håller koll på det, medan jag håller koll på nycklarna hem. Det känns säkrast. Nej, nu ska jag skynda mig iväg - adios!

20:21 Bad Day

Dagen har varit bra i helhet. En lugn dag på jobbet (tro det eller ej, en dag på mitt jobb är sällan lugn faktiskt), har jobbat med två sköna tjejer (Stina & Julie), har tagit semester resten av veckan och befinner mig for the moment i Skåne.

Men så till min bad day - först så skulle jag skynda mig att käka en pölse med bröd på Hovedbangården innan jag skulle gå på tåget. När jag käkat klart var det bara kvar en liten papptallrik med ketchup och senap. Skulle slänga den i papperskorgen, men lyckades med bedriften att slänga den på min vita tröja som jag hade på mig (varför händer det alltid mig? Samma sak hände när jag skulle hälla ut kokande vatten ur en kastrull. Jag skulle hälla det i vasken, men jag hällde det på min mage.. ). Så nu är min vita tröja med röd&gul av ketchup och senap. Skyndade mig på tåget ändå, och två vagnar skulle mot Kalmar, resten skulle stanna i Malmö. Jag hoppade på fel. Hoppade av nästa station. Hoppade på fel igen. Hoppade av nästa station. Hoppade på fel igen. Och hoppade slutligen av på Malmö C och bytte till rätt jäkla vagn och insåg då att jag suttit på rätt från början.. Kommer hem till Kristianstad efter många om och men. Byter tröja till en ren. Sätter mig och ska käka middag, eftersom föräldrarna har fixat lövbiff med potatiskroketter. Ska lägga lövbiffen på tallriken men lyckas lägga den i mitt knä istället.. Ridå.

Jag är officellt klumpig nu. Utan tvekan.


16:59 List it

Skriver ständigt listor på vad jag behöver göra. Denna dagen består av en enda lång lista. Jag gillar att planera upp mitt liv. Nu är lite saker avkryssade i vart fall. Ska snart bege oss ner till biblioteket för att få våra examensbevis påskrivna så att vi kan skicka in dem. Sen blir det danskakurs ikväll. Och så ska jag försöka hinna packa också, för imorgon efter jobbte börjar min semester(!). En liten en, men fem dagars ledighet är värt en applåd.

10:47 Kärlek

Bio igår, som för övrigt var hur bra som helst. Glassbåten idag, för det var så jäkla länge sedan. Sen middag hemma hos mor&far. Sen hem till Kph för lite arbete, tills tisdag då jag är tillbaks här, och på onsdagmorgon bär det av till världens bästa sambo i Öret. Pimpla vin ska jag göra, i flera dagar! Så jäkla härligt ska det bli.

Och jag har inte förstått hur mycket man kan sakna någon förrän nu.

12:24 Do not forget

P och jag har för vana att glömma viktiga saker. Som när Ps mamma fyllde år och vi åkte hemifrån, kom nästan hela vägen till Karlskoga och insåg att vi glömt presenten. Det var bara att vända. Eller som när vi stod på parkeringen på Arlanda och letade efter bilnyckeln, och hade glömt bort var den var eller vem det faktiskt var som hade den. En halvtimme senare hittade vi den längst ner i nån väska. Men det var lite skräckslaget moment där ett tag, när vi trodde att vi glömt den i Grekland. På onsdag börjar PIP och då ska vi åka från Örebro till Karlskoga och P sa till mig igår att vi absolut inte får glömma festivalbiljetterna i Örebro.. Av någon anledning vet jag precis vad vi kommer glömma.

11:46 Sunny Saturday

Man får ta mycket skit på jobbet när man är svensk och skånsk. För ett par dagar sen trillade det in en herre, som jag hade haft en vecka tidigare, och sa "Tur att det är en dansk idag, det har varit svenskar varenda jäkla gång jag varit här". Lite jobbigt att säga "Vi sågs för en vecka sen, jag är svensk, bara så du vet". Och sen en killerblick. Skånska då - igår hade jag två patienter som, när jag sa att jag var svensk, kommenterade med "Ja, bara du inte är skånsk så ska det nog gå fint". Nåväl, jag gillar mitt jobb och arbetskamrater och allt, så det är kul ändå. Och ibland spelar man bara med, som när de sa att "bara du inte är skånsk", så svarade jag "nej, det är lugnt, det är jag inte" och fick svaret "tur, för de där skåningarna förstår man ju inte alls". Jag skrattade, log och höll med. Ibland är det lättast så.

Nu är jag i alla fall hemma i Skåne under helgen och lever livet. Såg Mammut igår, Lukas Moodyssons nya film. Riktigt bra faktiskt. Ikväll blir det grillning med syskonen, sen in till stan och möta upp Linkan, min äldsta och bästa bästis. Vi ska se nya HP-filmen (Harry Potter..). Ska bli kul. Och så ska vi fira Linkans födelsedag lite, hon har fyllt 22. Den ultiamata åldern!

Och nu väntar två arbetsdagar till, sen har jag lite semester över veckoslutet, för jag ska på PIP! Två nya skor är inhandlade och jag längtar lite sönder mig nu. Jag har bokat min kära sambo under förmiddagen på onsdagen, för att vi ska kunna mysa sönder oss, innan vi fester sönder oss (sönder är mitt nya ord, märks det?). Och så ska jag parta med Löfgren igen, och det blir aldrig fel.


18:46 Sömn

Strax är det dags för danskakurs, men först tänkte jag hinna ta en liten powernap. Heltrött är jag. Imorn blir det lite sovmorgon för då ska jag vara på en klinik som ligger lite närmre vår bostad. Riktigt nice.

Orkar faktiskt inte skriva mer idag, måste hinna med powernapen innan 2-timmars-plugget.

Adios!


20:59 Fix

Ringde min frisör idag och fixade en tid till PIP när jag kan bli klirrad i håret. Blir klockan tio på torsdag. Och jäklar vad jag kommer vara trött, direkt från efterfesten möjligtvis?

Eller ja, förfest/efterfest. Pratade lite med Anders idag och han sa att det inte finns sådana på festivaler för där festar man konstant. Jahaja, då vet jag det. Alltid lär man sig något nytt. För övrigt har jag försökt tjata på honom och Jocke att komma till PIP. Tycker de ska dra ihop ett gäng så vi kan festa lite ihop. Inte helt fel, inte helt fel. Tror jag lyckades övertala dem en del i alla fall.

Nu tittar jag på film och halvsover lite framför datorn.. Ska strax sussa sött. Är inte riktigt inne i gemet att gå upp 6.00.. Det är inte min grej.


18:46 Skattehelvete

Lit trött på skatteverket är jag allt. För det första vill jag ju inte anmäla flytt, då jag fortfarande bor kvar i Sverige - dvs. jag har dubbelbosättning och enligt svensk lag ska jag vara bosatt där jag har min sambo. Idag fick jag brev om att det blivit avslaget och att jag nu är avskriven från svensk folkbokföring, för enligt dansk lag så bor jag i Danmark och dubbel bosättning är skitsamma. Men om jag enligt svensk lag bor i Sverige borde väl den svenska lagen gälla?.. I don't get it.

Och nummer två är att jag inte fått min skatteåterbäring än. 1900:- ligger och väntar på mig nånstans ute i världen. Eller jag väntar på dem i alla fall. Dags att ringa det dära skattebolaget nån gång möjligtvis? Och när ska jag hinna det är det tänkt?..


I övrigt är jag glad, lycklig och tycker allt är kanon - för det är sex arbetsdagar kvar tills jag har en minisemester! High five på den.


21:25 Copenhagen

Kommer hem till två stycken extremt trötta tjejer som nyss vaknat. De mumlar något om att rensa duschavloppet och jag motstår känslan av att smita in på mitt rum snabbare än kvickt. Så nu är det där jäkla avloppet rensat, och det luktade vidrigt och såg ännu vidrigare ut. Men å andra sidan såg det bättre ut än vad vi hade räknat med (och ännu, ännu bättre än vad Stina hade drömt att det skulle se ut). Jag tog en glass som belöning efteråt.

Imorn far jag till Taastrup (två danska aa blir å, har vi insett efter x antal dagar i landet) för att arbeta lite.

Kommer bli bättre uppdateringar nu på bloggen, jag har varit extremt dålig på det. Det blir så under sommaren.


10:20 Lycka



Min kamera är tillbaks igen, efter ett par månaders häng i Göteborg. Den trivdes ganska bra där hemma hos Fia&Sjöa, och det var nästintill omöjligt att få med den hem. P glömde den först, men Westman var snäll och plockade med den. Så nu är den i tryggt förvar här i Örebro igen. Bilden ovan är när vi var på gång till maskeraden i Göteborg. Jisses vad kul vi hade. Ghostbusters, Roy&Roger, Barbie&Ken(t) etc  - vilken parfest! Haha. Kul var det i alla fall. Nu ska jag klirra lite mat, packa upp & ner lite kläder och sen kommer P hem och käkar lunch innan det är dags för mig att åka tillbaks till Kph igen. I will miss my man, men jag kommer tillbaka redan om lite drygt en vecka:)

Hälsade för övrigt på Malin och Nova igår, och nu är det bestämt att jag och P också skaffar en ny familjemedlem så fort som möjligt. Nova var något av det sötaste jag nånsin sett, så yttepytteliten, busig och gullig. Det blev lite kakor och saft i korridoren innan jag begav mig hemåt igen. Mysigt värre.

10:17 The reason is you

Anledningen till varför jag sköter inredningen hemma



Jag: Vad fan är detta för nåt?
P: Ett monster jag hittade i fickan.


Såklart!

Home

Hemma i Örebro igen! Kom sent igår, så kvällen spenderades mysandes i soffan. Idag firar jag och P 13 månader (ojojoj, tiden går fort), men han jobbar under dagen. Så jag roar mig själv med att städa, handla lite mat och ha det lugnt och skönt. Städa behövs, då den dära pojkvännen har festat onsdag och torsdag denna veckan. När flickvännen är borta dansar pojkvännen på baren? Eller hur var det nu igen?.. Nåväl. Ikväll firar vi de 13 månaderna med lasagne (vi är panka så det skriker om det) och världens godaste sallad.

Försöker desperat få tag på Mallan också, för att se hur, när och vart vi ska ses idag. Jag vill hem till korridoren och mysa med hennes nya familjemedlem, kissekatten Nova.

Nu ska jag återgå till att planera potentiella outfits inför PIP. Googlar festivaloutfit och känner att det verkligen kan bli fint detta. Mitt enda problem just nu är shoes. Skulle kunna slå P för att han "hindrade" mig från att köpa gladiatorsandaler med kommentaren "Ah, köp dem och sen kan du gå och leka med Asterix och Obelix". Va faan. Gladiatorsandaler är ju utmärkta festivalpjucks. Helt klart.

19:40 On the top of the world



Sommar 2009.
Kärlek.



18:43 First day of the week

Har jobbat på bra idag, riktigt skönt att jobba med Stina. Sen har det blivit lite matlagande och nu blir det lit surfande, lite bacardi breezer och skitsnack med Tove. Sen blir det lite mys med The Hills eller någon annan bra serie. Fan vad jag älskar att ha internet (om jag inte sagt det förr).

I helgen blir det back to Skåne och Degebergamarknad och lit Kristianstaddagarna och firande av födelsedagar. Amazing.

Och så är en Örebrohelg bokad om ca två veckor. Jag längtar sönder mig efter stan och folket i den redan :)


22:33 Weekend

I fredags tog jag flyget till Örebro. Sjukt spännande att åka med NextJet tyckte jag. Det var nämligen ett litet propellerplan. Och vi skulle åka igenom lite åskmoln. Är det bara jag som tycker att det är kul? Lite som berg-och-dal-bana, men jag tycker planet är roligare. Nåväl. Var hemma halv elva ungefär, och möttes upp av världens finaste sambo.

I lördags vaknade vi tidigt för att åka iväg och rida på islandshästar med Patriks familj. I fyra timmar satt vi på hästarna. Det blev både skritt, tölt och lite galopp (ofrivillig galopp för min del, då min häst egentligen bara skulle tölta vid det tillfället..). Men idag har jag träningsvärk som aldrig förr, och skavsår i händerna.

Kvällen spenderades hemma hos oss från början, sen blev det Stället. Riktigt kul för det var 90-talskväll! Massa sköna låtar. Dock lite för många 18-åringar med sönderblekt hår och trasiga kläder.. Jag gillar Björnstugan bättre, fr och med januari kommer jag in där lagligt (wuhu!).

Idag har jag åkt tåg i princip hela dagen och är nu galet trött. Nu blir det sömn. Imorn jobbar jag och Stina på samma ställe. Spännande värre :)

21:19 Kph - the real story

För ca två-tre veckor sen flyttade jag till Köpenhamn, lite halvt (det mesta av mina saker finns kvar i lägenheten i Örebro). Bor numer tillsammans med Stina och Tove, som tidigare var mina klasskompisar, men som nu är mina arbetskamrater på Auri.

Lägenheten
Vi bor i en 4:a relativt centralt, i en kanondel av Köpenhamn. Första titten på lägenheten fick mig att bli lite chockad, för då var den inte helnice. Men Tove såg möjligheterna. Och tur var det, för nu när den är lite renoverad, bl a har vi målat och spacklat i princip allt, så är den helt fantastisk. Enda minuset är att badrummet luktar lite konstigt ibland.. Vi tror det ligger en katt begraven. Bokstavligt talat.

Köpenhamn
Än så länge har vi mest hängt i vår del, eller det har i alla fall jag. Förutom att det blir lite svängar till olika ställen i jobbet. Men i vår del är allt ganska fantastiskt. Vi har Paradis, en glasskedja, relativt nära, och de har världens godaste glass. Sen hittade jag en Second Hand också, vilket jag inte brukar gilla, men de har Louboutin-skor, Marc Jacobs-väskor, Chanel-väskor etc. Så där kommer jag att hänga så fort jag fått min första lön.

Jobbet
Det går kanonfint hitills. Säkert blir det ett och annat misstag, och även missförstånd då inte danskan är den bästa än. Men en 90-årig dam sa att jag pratade väldigt bra danska för att bara ha bott här i två veckor. Behöver jag nämna att hon hör väldigt, väldigt dåligt?.. Danskakurser ska vi börja med, privata sådana. Spännande!

Så mycket mer att säga om livet här finns inte riktigt nu. Jag har bråkat lite med Skatteverket i Sverige, då de tycker att jag ska anmäla flytt, men enligt deras papper ska det inte göras om man har "dubbel bosättning" och inte har planer på att bo i det andra landet i mindre än ett år. Nåväl. Nu blir det lite surfande för vi fick internet häromdagen och gud vad vi är lyckliga! :)


22:16 Livet i Kph

Jotack, det kan jag börja berätta om nu när det trådlösa bredbandet börjat komma igång. Lyckan är total! Idag är jag dock för trött för att prata, för först har vi jobbat, sen sprang vi runt och letade efter Elgiganten i x antal timmar för att kunna köpa en fin routor (eller hur det nu stavas). Jag ska käka en kaka nu och sen sova. Perfekt. Imorn bär det av mot Örebro.

RSS 2.0