IKEA

Hann med ett besök på IKEA idag där vi bland annat fyndade en hylla till hallen. En hallhylla helt enkelt. Vi har haft en kanonmysig helg tillsammans med patriks syster plus sambo. Och vi fick fina inflyttningspresenter - ett vinställ, som har varit extremt efterlängtat, och små gubbar att märka sina drinkglas med. Toppen till vår framtida inflyttningsfest! Tack tack tack för en mysig helg och för fina presenter!

Design

hittade denna bild på emmas blogg.

Älskar att kika på inredningsbloggar och inspireras. Nu har vi inte fler våningar än en, men hade vi haft det hade jag varit väldigt intresserad av just denna trappa. Inte för att den är särskilt barnvänlig (med tanke på besökande syskonbarn) och som P nämnde ser den inte helt ofarlig ut, men den är galet snygg. Och jag gillar snygga saker. Titta bara på P. Helt fantastiskt snygg.

I work all night, I work all day

.. to pay the bills I have to pay. Men jag gillar't starkt.

Sitter och sliter med texten just nu och placerar om och klipper och klistrar. Jag vill ha det perfekt. Just när det gäller mina texter är jag lite av en perfektionist. Jag lämnar inte det ifrån mig om jag inte är nöjd. Sen kommer kvällens ägnas åt bildletande.

I övrigt kikar jag på lite bloggar under tiden. Och just ja, det blir nog lite OS i afton också.

Igår kikade vi på Avatar, den där i 3D. Riktigt bra. En tjej skrek i sin mobiltelefon efter filmen "Jag har precis sett världens bästa film!". Jag kunde inte riktigt hålla med, men den höll helt klart måttet och var riktigt fint gjord. 3D-effekterna var bättre än de gamla med grön-röda brillor, men jag hade nog förväntat mig mer.

Nä. Nu återgår jag.




Pure Poision

Jo, för en del människor kan säkert min Dior Pure Poision vara rena giftet, t ex om de är allergiska. Just därför bär jag inte den på jobbet. Inte heller spray är okej när jag tjänar mina pengar. Därför är det extra kul att spraya på mig både spray och parfym ikväll! Lasagnen står i ugnen och jag har köpt en jätteapelsinmer. Kan bara bli bra det här!

Har även trixat ihop ett kort till Elton såhär på kvällskvisten. Hans dop stundar och det var snart fyra år sedan jag skrev ihop ett dopkort sist. Om det blev bra? Jag smålipade för mig själv så fint det blev, medan P höll för munnen för att inte börja skratta. Jag tror lille Elle gillar't i alla fall. Börjar han gråta är det säkert lyckotårar för att han har en så himla fin faster. Oh ja.

Check

Ska strax börja fixa och trixa här hemma inför kvällens finbesök. Har skrivit klart texten till tidningen, imorn gäller korrekturläsning och leta bilder. Letade lite redan nu. Sökte på Toothfairy och fick upp en bild på Bono.. I don't get it. Mycket märkligt.


Dot

Igår svepte vi förbi EM, MIO och Möbelhuset för att försöka finna ett par soffkuddar. Vi hittade inte direkt några som föll oss i smaken och därför väntar jag hellre och kikar på kuddar på andra ställen än slår till på ett par som känns "sådär". Vi haffade i alla fall fyra dots. Dots är stolsdynor som är vackra som få. Mina föräldrar har dem, och jag är inte sen att härma. Jag köpte dock en annan färg, ljusare grå än deras om jag inte har fel.


Such a beauty, bild från här.


Som ett brev på posten

Märks det att P valt korten?..

Håller på att fixa inbjudningarna till en liten tillställning senare i vår. Just nu är jag inne i stadiet adressletande. Hur lätt är det att finna en Marcus Eriksson i Göteborg? Eller en Sebastian Andersson i samma stad? Tur att de har sambos så man kan matcha adresser annars hade vi varit totalt lost.

Plus

Finally! När jag vaknade imorse stod termometern på plusgrader! Skönt efter varje morgon med över 20 minus. Galet.

Och så är det helg, det är också ett plus! Vi har fixat fredagsmiddag med kycklingfiléer inlindade i parmaskinka med någon sorts röra i och till det färskpasta med vitlök+örtersmak. Tror det blir toppen. Skönt att bara vara för en kväll. Det blir dock lite städning och kanske trixa ihop en lång gardin till en lite kortare.. Imorn står jobb på schemat fram tills Ps syster plus sambo dyker upp.

Time to go to.. the sofa.

Efter OS

Snart är OS över.. Känns lite vemodigt. Vad ska man prata om därefter? Vad ska man göra därefter? Hm. Tills dess: Heja Kalla! Det går fint i spåret för tillfället. Själv ska jag återgå till all work, no play.

All work, no play

Ett öga på OS, ett på skärmen. Går igenom intervjuer med en stjärna jag ska skriva om. Lite trött efter en helt full dag. Har slitit på rätt bra sen jag kom hem också. Känns ändå skönt. Ska snart joina mannen i soffan, som sover så sött så.

Lugg

Elin Kling har gripit tag i saxen och skaffat sig en lugg. Gör mig lite sugen på lugg också, eftersom hon var så himla fin i den. Men så kastar jag en snabb blick på mitt körkort och inser att den där luggen.. den passar inte mig helt enkelt. I'll go with sidbena tills vidare.

Blue

Ska på bio i helgen och titta på blå människor, nämligen Avatar. Blir även i 3D, vilket ska bli en spännande upplevelse. Min senaste 3D-upplevelse innehöll fula plastglasögon med ett grönt och ett rött öga, vilka gjorde mig totalt yr. Undrar om det blivit någon förbättring? Återkommer med uppdatering.

Copenhagen

Åh. Mejlade med Stina, en av mina två fd sambos i Köpenhamn, igår. Även om jag vet att jag inte alls trivdes utan min "riktiga" sambo, P, så kan jag inte låta bli att sakna en liten del av Köpenhamn. De där danska arbetskamraterna saknar jag verkligen, även om mina nuvarande är minst lika bra. Hörde faktiskt danska idag och njöt rejält när jag han sa "Det er godt", bland annat. Hör eg danska varje dag, med tanke på att vi har en dansk läkare, men han har försvenskat sitt tal rejält, så jag saknar att höra riktigt, äkta danska. Precis när jag kommit hem från Danmark så mådde jag nästintill dåligt av att höra det, eftersom jag var så långt nere på botten när jag var där. Men idag kan jag verkligen tänka tillbaks på tiden och njuta av att jag flyttade till Danmarks huvudstad och bodde/jobbade där ett par månader. Det var en tid som jag inte ångrar idag. Då gjorde jag det, då ville jag bara därifrån. Men idag är jag glad att jag gjorde det, trots allt. En erfarenhet rikare.

Det jag skulle komma fram till är att jag vill åka till Köpenhamn inom kort och springa inom Auris kliniker och säga hej till alla härliga, underbara människor. Så fort möjligheten dyker upp tar jag den.

Gone

Ida tyckte inte jag spottade ur mig tillräckligt många inlägg nuförtin, so here we go.

Anledningen till att jag är lite "borta" är för att jag jobbar heltid på Akademiska. Trivs som fisken i vattnet, fortfarande. Sedan jobbar jag för tidningen uppe på det. Och så ska jag hinna äta. Och baka bröd.



Och så är jag rätt inne i OS också, så där försvinner ganska mycket tid. Imorn blir det sena bussen och tidiga klockan, för då är det hockeykvarten. Spännande!

Helgen innehöll många tårar. Dock endast glädjetårar. Först för att en mamma, inte min egen, sa att jag var så himla fin med hennes son. Därefter blev det tårfyllt när Hellner och Olsson tog guld och brons. Och sen när reprisen gick när grabbarna tog guld och brons. Och speciellt när Södergren gick i mål som tia och jublade. Vackert.

Igår fick vi vår efterlängtade soffa. Underbart. Jag somnade runt åtta. Blev väckt elva av P som tyckte att jag skulle använda sängen till sånt istället..


Namnvitsar

P skäms. Själv skrattar jag så magen gör ont och tårarna rinner. Roliga namn avlöser varandra i detta OS. Lite exempel? Självfallet ska jag bjuda er på det.

P. Piller Cottrer. Lika roligt varje gång de snackar om Herr. P. Piller. Särskilt om de nämner tuffingen Fak i samma mening. Och sen har vi vår egen B. Lind som kör synbart ganska bra. Skidåkarna är bäst i år, åtminstone när det gäller namn.

En del tittar på OS för det sportsliga hejjandet, en del för det vackra utseendet på killarna, somliga för Ferrys kommentarer, jag för namnvitsarna.


Förferryligt roligt

Vem hade trott att Ferry skulle kamma hem guldet i nattens OS? Inte jag i alla fall, som la mig halv tio strax innan det startade. Hemskt att jag missade.

New

Igår fikade jag med Anna på ett kanonfint café här i Uppsala. Mysigt värre att ta igen old times och prata om hur bra korridoren var när vi bodde där och hur kul vi hade. På väg hem smet jag inom MQ som reade ut mängder av tygbitar ur sitt maffiga sortiment. Jag hittade ett par svarta byxor som jag provade. Helt klart inte min typ av byxor, men ändå väldigt vackra. Fulsnygga var mitt första intryck, så jag skickade iväg ett skämtsms till P, som  nappade direkt på dessa skönheter och sa "KÖP!". Sagt och gjort, idag är de mina. Fulsnygga, vackra eller enbart fula - det återstår att se.

Jag kammade även hem ett par jeans från Cheap Monday häromdagen. Helt enkla och vackra. Jag behöver lite nytt i garderoben nu när (jeans)knappar/(blom)knoppar brister.

Nu ska jag trycka i mig ytterligare en semla.


Kalla(s) vinter

Förfryser här i storstan för tillfället. Det var 8- när jag promenerade till bussen imorse. Har småtröttnat lite på kylan nu och längtar efter vår och sommar och framförallt värme.

Kall vinter i all ära, men i år är det verkligen Charlotte Kallas vinter. Hon kammade precis hem sitt första OS-guld, medan jag och P ivrigt hejjade på från "soffan" (we wish, vi sitter fortfarande i fåtöljer och väntar..).

I övrigt bakar jag matbröd just nu. Väldigt ovanligt, med tanke på att mina bakverk brukar vara åt det sockerkraftiga hållet. Min sambo står för tillfället för maten, vilket dagen till ära blev fetaost- och baconpaj.


Saturdaynightlive

Lyckodag. Vi har fixat inomhusantenn så nu har vi canal+ återigen. Fantastiskt. Blombud med trisslotter från världens finaste föräldrar, det tackar vi och bockar för. Och så kom Ps barndomsvän hit och tog med honom ut på galej. Jag lät pojkarna roa sig själva och stannar hemma framför melodifestivalen och skidskyttet tillsammans med massa godis och en och annan semla. Sånt gillas.

Imorn ska vi storhandla. Och jag ska försöka smyga ner nyaste numret av Mama i kundvagnen. Inte för att jag är gravid, nej nej långt ifrån, men för att det är bloggspecial och en av mina favoritbloggerskor är med i ett femsidigt reportage. Spännande!

I övrigt håller jag tummarna för Andreas Johnson ikväll, mest för att hans låt handlar om att förlora ett barn. Jag hoppas den är bra och rörande. Jag tror han kommer att göra ett helt fantastiskt jobb ikväll.

Hemmakväll

God mat, gott vin och fantastisk TV-kväll. Det står på vårt schema ikväll. Underbart att bara ta det lugnt. Har jobbat två veckor på Akademiska och trivs hitintills som fisken i vattnet. Har börjat vänja mig vid de tidiga morgnarna, men det ska bli skönt med sovmorgon imorn. Sen ska jag försöka hitta ett par jeans på stan. Samtliga av mina jeans är snart trasiga. En knapp flög bort från ett par häromdagen. Illa. Och så blir det luncha på stan med min kärlek och sen möta upp en av hans vänner, som jag fortfarande inte träffat.

Dags att klirra sås till fläskfilén. Got to go!


Weekend

Helgen spenderas i vänskapens anda. Begav oss till Örebro efter fredagens arbete och P släppte av mig hos Ida. Även Mallan kom dit och vi drack lite vin och demonstrerade både det ena och det andra. Vi promenerade till stan och Ritz, och trillade in på 30+. Spännande, eftersom det var så otroligt många desperata människor där i 45-50-årsåldern, vilket ledde till många skratt från vår sida. Kom hem till bäddad säng tack vare Oskar, och god frulle dagen efter.


Ida&Mallan


Jag bad Ida hämta ett glas vin till mig. Jag fick det här.. Well, thank you.

Sen blev det en sväng på stan, lugn fika på Espresso House och därefter möta upp Jullan för att fixa oss hemma hos henne. Försvann på födelsedagsfest hos Theddan och hade en av de roligaste kvällarna på länge. Skämtfoto, snöbollskrig, lite för många taxiresor och nakenhet stod på schemat. Världsbäst.


Snöbollskrig. Jag kom lindrigt undan. Det gjorde inte Julia..


Stackarn.


Avslutades med trötta miner i sängen. Och mycket skratt, du vet.

Time



Igår satte vi upp nya klockan på väggen. Blev helt fantastiskt. Var lite osäkra på vart den skulle vara först, men slutligen fick den en ganska central del i matsalsdelen. Nu längtar vi bara efter vår soffa, vill slänga mig i den nu-nu-nu. Får väl hålla till godo med fåtöljerna tills vidare.

The Queen

Melodifestivalen närmar sig med stormsteg. Förra året skakade vi rumpa till Malena Ernmans operadänga. Den var toppen, men det är inte den jag nynnar på fortfarande. Jag fastnade totalt för Velvets The Queen. Hörde den häromdagen på JC och gick bananas, för den är så grym. Lyssna här!

I am, I am the queen!

Room

Inreder för fulla muggar här hemma. Ska sätta upp klocksiffrorna ikväll. Sovrummet är nästintill klart och därför kan ni få en sneak peak. Vi saknar fortfarande en tavelhylla på väggen. Mitt emot sängen står en skänk med TV, smyckesträd och fotografier. Mysigt. TV:n är inte inkopplad, just nu ser den bara fin och lyxig ut. Lovely.


The winner takes it all



Denna platta trillade ner i vårt brevinkast idag!
Kommer spelas varm de närmsta veckorna.
Känns great att vinna!

De närmsta månaderna har jag vunnit denna, en bok och en förvaringsbox med rymdraketer (yeay!).


Paradise

Allt kan hända i paradiset. Såg ni kvällens final av Paradise Hotel? Underbart var det!

Kikade även på ett program på 1an om CI, Hör hit!, men hann inte se hela. Det började i alla fall väldigt bra, om ett dövt par som skulle opereras och få CI.

Elle

bild från elle

Fastnade lite på nätet ikväll och kikade igenom bilder från Elle-galan. Alltid lika spännande. Förra året tyckte jag att Forni på Stureplan var smashing, men i år tog verkligen Frida Fahrman hem priset. Med mörkblå klänning och Rapunzel-fläta var hon utan tvekan kvällens snygging. Och hon körde en favorit i repris dagen efter, men med annan klänning.

bild från fridas blogg

Att jag dessutom fått möjligheten att träffa denna tjej och snicksnacka med henne under ett par timmar under Metro Fashion Week när hon stylade mig är härligt. Hon verkade vara en sjukt skön tjej, som var otroligt lätt att prata med. Hela tiden med ett leende på läpparna och bjöd verkligen på sig själv.

Nu är det dags att sussa sött för imorgon är en helt ny dag på jobbet. Klockan står på alldeles för lite, men jag gissar att det blir lite snooze.

I'm back

Har varit utan internet sen flytten i fredags, men nu är vi tillbaks på banan! Lägenheten är toppen och flytten gick bra (minus lite sjukdomshistorier, det går inte alltid som man tänkt sig). Helgen har bestått av IKEA, uppackning av lådor och upp- och ihopskruvande av diverse prylar. Vi hann även med att gå lite vilse i stan, innan vi hittade huvudgatorna och kunde käka lunch på en mycket mysig restaurang. I måndags startade jobbet med buller(skador) och brak. Trivs hur bra som helst! Inga fel, som min kära sambo skulle ha sagt.

Att ha en stor lägenhet är något helt nytt och jag fnittrar förtjust så fort P inte hör mig när jag pratar från andra sidan lyan. God, I love this place. För övrigt har vi diskmaskin också.Vardagslyx? Yes.

Återkommer med lite roligare inlägg framöver, och lite bilder från lägenheten när vi fått ordning.


RSS 2.0