Fråga Mamma

Mamma är lite som Fråga Olle för mig, fast inte om sex. Nej, i Mamma-fallet så gäller det kläder och skor och sådana inköp. Som idag när jag hittade ett par stövlar på stan så slog jag en pling till min kära mor. "Hej, jag har hittat ett par stövlar, svarta, ska jag köpa dem?". Och då ställer hon de rätta frågorna, som avgör mitt beslut. Jag trampade runt i de där stövlarna ganska länge inne i butiken, och kunde inte bestämma mig. Men med mammas råd bestämde jag mig för att köpa dem. Fast sen ångrade jag mig, skippade det och gick hem. Nu har jag ångrat mig igen, jag vill ha de där stövlarna. De var galet fina och hade suttit som en smäck både till vardags och fest. Imorn är det jag som springer upp på stan direkt efter jobbet och försöker få tag på de där pjucksen. 1300:- kommer svida att lämna ifrån sig.. Men man får lida pin om man vill va fin, ju.

Studier

Åh, egentligen borde jag råplugga. Om ungefär en vecka börjar ett par långa dagar av examinationer, baserade på VFU:n.. Känner jag mig motiverad? Just nu inte. Det gjorde jag iofs inte igår heller och inte i förrgår and so on. Och jag kan nästan svära på att jag inte känner någon pluggmotivation imorn heller. Eller i övermorgon. Ibland måste man alltså helt enkelt ta sig i nackskinnet och göra det ändå.

Men inte idag. Idag lägger jag mig i sängen och läser nya numret av VeckoRevyn.

Home


Detta lilla nyckelskåp hänger innanför dörren. Finns plats för nycklar, anteckningar och bakom "skjutväggen" kan man ställa post lite fint. It's great och vi borrade upp det idag. Eller jag stod och höll för öronen och Patrik borrade.. C'est great.

Vardagsrum/sovrum med lite tavlor i bakgrunden som dyker upp på väggarna efter hand.

Såhär såg köket ut för någon dag sen. Total kaos. Nu är det snyggt och fresh igen.

Hallen, som är lite övermöblerad. Tavlan har jag spikat upp. Sjukt nöjd.


Hallen från andra hållet.

TV i köket, inte helt fel. Perfekt med wii där också. Och ett ställ där obetalda räkningar ligger högst upp. Jäkligt organiserat.

Krukhelvete



Okej, man ska inte svära. Men jag kan inte låta bli. Patrik har en blomma som har saknat ytterkruka. Dvs, den har bara haft en sådan där vit, ful plastkruka som man ska placera i en snygg, ordentlig kruka. I alla fall.. Jag har försökt trycka ner den i alla mina krukor, men utan att lyckas. Den är helt jäkla gigantisk. Därför köpte jag årets största kruka när jag var på stan idag och tänkte "Denna kanske är för liten ändå..".. Nepp. Det var den inte. Under natten har säkert blomjäkeln krympt, för nu verkar det som om krukan är helt enorm istället. Den har fullt med rum att växa i om man säger så. Det syns inte så tydligt på bilden, men i verkligheten ser det ganska.. annorlunda ut. Nåja. För övrigt börjar vi få ordning på vårt hem. Kan slänga upp lite bilder i nästa inlägg..



Vuxenpoäng

Igår drack jag kaffe. Idag var jag på julmarknad. Jodå, nog plockar jag vuxenpoäng lite här och var. Irrade runt på julmarknad med Patriks familj i förmiddags. Frös fötterna av mig, men mysigt var det minsann. Ikväll skulle det varit Ålandsparty, men jag har hostat hela natten så jag fick hoppa över det. Kändes bättre att kurera här hemma, eftersom följande vecka är den sista på praktiken, och jag har inte råd att vara sjuk nu. Har satt upp en tavla istället, och röjt i vårt kök, som var fullbelamrat av saker. Men nu ser det rent och snyggt ut och jag är nöjd :)


Kaos

Igår flyttade vi,  med hjälp av Thed, de stora sakerna. Så nu är det fullt hus här helt enkelt. Övermöblerat deluxe skulle man kunna säga. Nåja. Det blir nog bra trots allt. Idag har det inhandlats lite julklappar och om nån timme drar vi hem till familjen Karlsson och firar lite advent. Så himla nice. Och imorn bliré lite ålandsparty, det är ju aldrig fel!


Milk and Cookies

Ibland vill man bara dra täcket över huvudet, sova och vakna nästa dag med ett fantastiskt humör. Det är en sådan dag idag. Jag är trött på flyttandet. Jag längtar sönder mig tills det är över. Det står en hel massa i vår hall just nu som bara väntar på att få packas upp. Fast det får bli senare. Nu ska jag bara lägga mig i soffan och vila. Med mjölk och cookies. Så himla himla bra. Efter regn kommer solsken, så imorn blir en bra dag, for sure.


Sista Hyran

Ja, så ska man precis slänga iväg sista hyran. Eller nja, inte riktigt, men sista egna  hela hyran. I januari betalar jag bara halv hyra, eftersom jag flyttar ut helt och hållet i mitten av januari. Sen är det gemensam hyra för hela slanten tillsammans med Karlsson. Galet vad mycket billigare det kommer bli. Snart är allt flyttat med, vi har eg bara de stora grejjerna kvar. Funderar på om vi ska plocka sönder allt och lägga in i forden, eller om vi ska hyra släp... Hm, svårt val. Kanske hyr ändå. Thed är ju go och kör isf, eftersom vi saknar dragkrok på bilen. Ja, det blír nog släp trots allt. Enklast så.

Bye Bye Bed

Ja, så var sängen såld. Imorn flyttar min lilla loved one in till Sandra. Bara tio meter att flytta den, max. Sjukt skönt att den är såld. Och till ett bra pris för köparen. För mig är det helt okej, och jag är dessutom nöjd med att få den såld fort, plus att det är till världens bästa Sandra, så.. :)Nu ska jag sätta igång och betala en och annan räkning.. peuh.

Plugg

Egentligen borde jag plugga idag. Skriva en mindre uppsats utifrån undervisningsprocessen samt Gibbs Reflektionscykel. Men orkar jag det? Vill jag det? Njaa.. Knappast. De har öst plugg över oss sedan vi började praktiken. Varför kan vi inte bara få koncentrera oss på just praktiken? Bara den tar mycket tid. Åh, jävla skitskola. Jag får väl sätta igång med detta snart.. Men jag tror jag ska pausa lite först. Slänga mig i sängen och bara vara. Så jävla skönt. Lite senare funderar jag på att hämta ännu mer saker i gamla lägenheten. Och se om Sandras kartonger får plats under sängen för isf är den såld idag. Skönt! Inte så mycket kvar att flytta nu egentligen. Det är en liten del kvar, sen ska jag bara återställa rummet som det var när jag flyttade in. Underbart :)

Kärlek

Idag har vi haft bakisdag. Sofie, som snart ska flytta härifrån på riktigt och bli sambo med pojkvännen, har varit här och packat ihop gamla kläder och annat smått. Jag och Sandra låg och dräggade i hennes säng under hela tiden som hon var här och fick lägga önskemål på vilka av de kläder som hon skulle göra sig av med som vi ville ha. Så nu har jag fått 3 linnen, 5 topar, en skjorta och två halsband av henne! Snällast! Även om jag har vant mig vid tanken på att hon ska flytta härifrån och lämna oss för alltid så funderar jag nästan på att dedikera ett av klädesplaggen till att aldrig tvättas så att vi kan lukta på det och känna Sofie-doften när vi saknar henne :P (inte alls stört eller tecken på separationsångest på något sätt...)
citat http://haggberg.blogspot.com

Men åh, Malin då!
Hela min korridor är för söta, särskilt Malin, Ida och Sandra, och vi tillsammans utgör fantastic four. Det känns riktigt vemodigt att flytta ifrån såhär fantastiska människor, men jag lovar att hänga där jättemycket ändå. Jag tycker om er så fanatiskt mycket!

Picnic


Hittade även denna bilden från i somras. Det är Sandra, jag, Patrik och Adrian. Ida tar fotot. Vi är på picnic i stadsparken. Precis den tiden då jag och Patrik var någonstans mellan dejtande och förhållande. Mysigt värre. Nu saknar jag honom mer än någonsin. Och han åkte igår.. Lyckat.

Åh


Jag saknar dig, älskling!

Post it

När P och jag rensade ut papper ur min lägenhet så hittade vi en massa gula post it-lappar. Vi tog med dem till vår lägenhet och det är svårt att säga om det var ett misstag eller ej. Just nu överdoserar vi post its. De finns i varenda rum med små texter på. Handelslistor, kontrollnummer för adressändring, användarnamn till diverse sidor på internet, kapitel som ska läsas i böcker inför skolan osv osv. Vi kommer bli beroende.

Nå. Jag vet att denna blogg mest handlar om flytten just nu. Det beror ju på att ungefär 80% av mitt liv just nu handlar om just flytten. Vad som ska fixas, flyttas, sparas, slängas, städas, sorteras.. Och nu ska jag sticka till affären och hoppas på att "Härligt hemma" har kommit som bilaga idag till en av kvällstidningarna. Shit alltså..

Idag hejar jag galet mycket på Liverpool när de möter Fulham på hemmaplan. (tro det eller ej..)

Slutet på en epok



Igår vinkade jag hejdå till min lägenhet. Eller nja, jag sade upp mitt kontrakt åtminstone. Att det är två månaders uppsägningstid behöver vi ju inte tala om.. Jag och P var i lägenheten och plockade ur hela mitt badrum. Så allt är borta där. Nu är allt inplockat i Patriks badrum och jag har bestämt att vi har varsin del av badrumsskåpet. P har inte lika mycket som jag så jag inkräktar lite på hans del.. Nåja. Nu börjar det bli någorlunda ordning iallafall. Jackor, skor, kläder och badrumsprylar är här. Känns kanoners. Och vi har en lånedator, inte våra egna, därav bristen på bilder. Datorn är iaf lånad av Ps föräldrar. Det är guld värt, då jag verkligen behöver plugga i helgen. Big tim

Mitt i flytten

Fullt upp inför flytten. Adressändring och boxerkort-beställning(inkl. canal+!) har gjorts idag. Och lite tillfixning i garderoberna. Ni som sett Sex&the city-filmen vet att Mr Big ger Carrie en gigantisk walk-in-closet. Skulle det vara verkligheten för mig skulle jag vara överlycklig. Jag skulle nöja mig med mindre.. Idag ser verkligheten inte riktigt ut så, och min kära P är inte lika generös med garderobsplatserna. Men vi har faktiskt löst det på ett ganska bra sätt, efter ett par dagars diskussioner. Dags att dimpa ner bredvid snyggingen i soffan och pimpla lite vin kanske? Inte helt fel, inte helt fel.

Garderobsrensning

Okej. Slet precis ur hela min garderob så det har legat kläder över halva golvet. Ungefär hälften fick hänga med hem till nya hemmet, medan en fjärdedel lämnades till behövande och en annan fjärdedel lämnades till.. "behövande" a.k.a Malin och Sandra.

Gås

Dags för något riktigt skånsk - gåsamiddag. Vi käkar allt, gåsblodet som soppa och hela kitet. Eller nja.. de "riktiga" skåningarna gör det. Svartsoppan som den dära soppan kallas står iofs på spisen just nu, men det är inget som jag tänker skölja ner i min hals direkt. Nåja. Om ca tjugo minuter börjar mina syskon med familjer trilla in genom dörren, så det är väl dags att hjälpa till lite. Röra i soppan kanske?.. Jag må gå härifrån hungrig, men soppa av blod äter jag bara inte.


Hej och hoe

Jag har hamnat i Skåne igen, efter en tid i Örebro. Stannar här över helgen. Första gången på länge som jag sover utan Patrik, vilket känns konstigt. Efter årskiftet blir vi sambos, för er som inte visste det ännu. Visst känns det vuxet? Eller ja, i alla fall tills jag kom hem till bonnahålan Degeberga och insåg att ca 50% av de i min ålder har börjat ploppa ut barn till höger och vänster. Njaa.. Jag håller mig till att bli sambo, tycker det känns vuxet bara det. Exempelvis så ringde jag och sa upp grabbens hemtelefon i veckan. Eftersom numret står på Patrik frågade mannen jag talade med om det stod på min sambo. Ett tyst glädjetjut och sen sa jag "ja!". Lycklig var ordet, jag ska bli sambo. Vi ska bli sambo.

Så.. till livet i Örebro. Först kraschade ju Patriks dator. To bad, tänkte vi och gladdes ändå över att vi hade min kvar.. Bara nån dag senare så sa min lilla älskling "Tack och hej" och då var det hårddisken som kraschat, fick vi veta. Nu ligger mitt lilla hjärta på Elgiganten och blir ompysslad av någon datanisse. Om han lyckas rädda foto och texter? Skulle inte tro det. Frågan är vad som är bäst - ny hårddisk eller ny dator? Svårt att bestämma mig.

Nå.. anledning till bloggbytet då, kan man ju fråga sig? Tydligen är det något skitvirus som kan råka skickas ut om man går in på min gamla blogg? Väldigt konstigt. Förstår inte riktigt hur det funkar, men mina kära föräldrar drabbades av det i alla fall. Så jag skippar nu min gamla blogg och kör på denna istället.

--

Liten lätt uppdatering om vad som hänt på det senaste: Halloweenfesten var fantastisk, dock var inte städningen dagen efter lika rolig då vi var bakfulla och jäkliga (men jag och Ida sjöng "en bonde i vår by, en bonde i vår by" och höll därmed humöret uppe..). Festen hos Patrik var också nice. Innan festen så spelade vi lasergame och vi var helt galna. Westman sköt ner mig x antal gånger innan han såg att det var jag och att vi var i samma lag. Illa. Men kul hade vi! I övrigt knallar allt på på praktiken och av de tio veckorna vi har så har jag bara tre kvar. Fantastiskt. På tisdag drar jag och Viktoria till Askersund och agerar audionomer där. Tror det blir kul. Adios!

--

RSS 2.0