Lämning

Jag lämnade en sorts jobb idag. Håller fortfarande lite på vad det är för jobb, men kan säga som så att jag är lycklig som få! Det jag vill säga är i alla fall att varje gång jag lämnar ifrån mig något till en chef får jag lite av ett sug i magen. Innan jag trycker på "Sänd"-knappen känns det bra och jag känner mig nöjd, men så fort jag klickat och mejlet med de bifogade texterna skickas iväg suger det till i magen och hundra tankar flyger genom skallen. Adrenalin? Det är som en kick. Sen är jag inte lugn förrän jag fått svar. Peuh! Svettigt.

Ljus


Medan de andra upptäckte domkyrkan passade jag på att tända ett ljus för den starkast skinande stjärnan på himlen.


Birthdaykid

I helgen har vi firat min fina killes födelsedag med hela hans familj, minus syster plus systers sambo. Igår åt vi god middag på Höganäs Brasseri. Min mage svullnad upp totalt efter all mat. Underbart gott! Jag hade hela tiden tanken "Bara lite till.. det går ner lite till!" i huvudet. Sen tog vi ett glas vin i hotellbaren, innan jag och mitt hjärta promenerade hela vägen hem.

Imorse bestämde vi oss för att joina de andra på deras hotellfrukost. Och därefter tog vi en sväng inom stadsparken för att kika på isskulpturerna. Fantastiskt fina! Vi fortsatte upp mot slottet, och jag höll på att få andnöd i slottsbacken. Dags att börja träna igen? Har hållt upp ett tag på grund av en envis förkylning, men nu borde jag kunna träna igen. Det var i alla fall kanonfin utsikt från slottet! Vi gick ytterligare en bit, till domkyrkan, där vi kikade in en sväng. Sedan blev det återigen fika här hemma, innan vi vinkade hejdå för den här gången.

En riktigt härlig helg, som gått alldeles för fort!

Glutenfri kakbuffé

Satsade stort när Ps nära skulle komma för att fira hans födelsedag. Då hans pappa är glutenallergiker fick jag testa mina kunskaper i att baka glutenfria kakor. Det blev superb!



Kladdkakan, som även fick agera födelsedagstårta dagen till ära, är glutenfri. Likaså kärleksmumsen och cookiesen på det höga fatet. De andra två kakorna, på det fyrkantiga fatet innehåller dock mjöl.


Oh, happy day!

Sprang upp på stan för bankmöte med finaste sambon efter jobbet. Fick svar på ekonomiska frågor och fixade lite med bolånet. Sippade på en kaffe, svart. Vuxenpoäng.

Ökade på vuxenpoängen genom att sen smita runt på stan, med samma fina sambo i släptåg, för att inhandla presenter till fina vännens lilla bebis. Åh, vad mycket fint det finns! Ville köpa hela affären, men höll mig till x antal plagg. När sedan samma fina vän slog en signal ikväll blev jag så lycklig över att höra hennes röst, och få höra om hela hennes världsomställning de senaste dagarna. Kan man vara såhär lycklig för någon annan?

Nu ska jag jobba. För hela slanten. Svettigt, men roligt!


Grattis älskling!



Galet tidigt..



.. men vad gör man inte när världens bästa, vackraste, mest underbara sambo fyller 26?

Frukost på sängen it is.


Grattis älskling!



Galet tidigt..



.. men vad gör man inte när världens bästa, vackraste, mest underbara sambo fyller 26?

Frukost på sängen it is.


Lycka

Jag är så lycklig att just han är min och att jag är nykär dag efter dag. Att han ställer upp och lyssnar, ger råd i de mest omöjliga situationer. Och att han säger "Kör! Jag vet att det är det du vill!", när jag vacklar osäkert på en tunn lina och inte riktigt vet vart jag står. För han vet, för han känner mig utan och innan nu, och jag känner honom lika väl. Älskling.

Jag är så glad att jag har världens bästa familj att kunna bolla med om allt och inget och att de förstår och tror på mig. Att de stöttar när jag kanske inte alltid väljer de smartaste valen, men allt som oftast de rätta. Att det är de som gjort mig till den jag är idag och att det är de som är mina stöttepelare när jag har ostadiga ben ibland.

Jag är så glad att jag har så fina vänner som skickar lyckönskningar och som är så nyfikna att de håller på att spricka. Så fina vänner, sådana som inte växer på träd. Underbara, fina. Och en av dem blev mamma igår. Så nu kan jag titulera mig tant Sofie! Grattis, finaste vännen, och välkommen till världen, underbara lilla bebis! Längtar tills vi ses!

Det är allt bra att känna sån stark lycka ibland. Nu ska jag mysa ner mig i soffan med den vackra mannen i mitt liv.

Something New

Idag har vi svängt runt på IKEA, och därefter EM. På EM fick vi med oss ett fint soffbord hem, så nu ligger det gamla på Blocket och väntar på ett nytt hem. Duken fick hänga med ett tag till, men planen är att köpa en ny som passar det nya bordet bättre.

Nu är det dags att fixa hembakta frallor och duka för ikväll får vi finbesök i form av Kattis & Peter!


En sneakpeak på det nya, fina. Lite större, lite maffigare, lite finare.


Två nya Kivi-lyktor från Iittala är också ett nytt tillskott, denna gången frostade.


Popular

Nynnar fortfarande på gårdagens hit Popular som Eric Saade gjorde så bra! Jag tror den kan gå långt och vinna allt. En deltävling kvar, men trots det tror jag redan jag valt min favorit.

Igår satt vi bänkade framför TVn tillsammans med Å & D, efter en middag bestående av inbakad fläskfilé och till dessert en mjölkchokladpannacotta med hallon och björnbär. Riktigt rolig kväll! Och jag är mättare än nånsin efter den här helgen. Glömde dock plocka fram kameran så några bilder bjuder jag inte på.

Something New

Bilden fick beskäras för att man annars kunde ana en ännu skitigare spegel än vad som syns på den beskärda bilden. Storstädning pågår just i detta nu.

Förra helgen gick jag loss på MQs rea. Fick hem tre tröjor, ett linne och ett par lackleggings för strax över 500;-! Underbart! Myser just nu runt i den här skönheten, från märket Sunshine.

Great parents think alike


Så glad att jag har så fina, fantastiska föräldrar! Och så glad att P har likadana! Fina alla-hjärtans-dag-presenter dök upp på posten i veckan. Tack, tack, tack!

Friday Night Out

Klippte bort fina arbetskollegor på bilden då jag inte vet om de vill figurera på bloggen.

Igår firade vi av en kollega som har bytt jobb. Vi åt middag på fantastiska Höganäs Brasseri, och det blev en underbar 3-rättersmeny med rödvin till. Idag värker magen av träningsvärken från alla skratt.



Inledde med Gambas - jätteräkor i vitlök och lime med chiliaioloi och grillat bröd.



Fortsatte med en Oxfilé, mediumstekt, med potatisgratäng och två dip-såser.



Avslutade kvällen med kladdkaka, vit chokladmousse, vaniljglass och skogsbär.
Åt även upp halva Anns efterrätt, som var samma sak.
Som en dröm!


Offline

Kommer vara offline, och obloggbar, ett par dagar på grund av studier(!).

Och ja, Jay Fu var the best. En alldeles fantastisk restaurang med underbar mat. Vi kommer gå dit igen, utan tvekan.

Alla hjärtans dag

Överskattad? Må så hända. Fin? Så in i. Om jag är kär? Som aldrig förr.

Nu smiter vi iväg och firar alla hjärtans dag på restaurangen Jay Fu här i stan!


Birthdaycake

Jag har glömt showa vad vi bjöd på när Ps familj firade min födelsedag! Hur ska vi bräcka det här på Ps födelsedagsfirande om två veckor?



Tre smörgåstårtor..



.. varav en glutenfri.



En fruktig gräddtårta!


Och glutenfria brownies med valnötter som smakade suveränt!
Recept från Leila Lindholms "One more slice".


Varma mackor

Kände för en inte allt för avancerad middag ikväll, vilket resulterade i varma mackor. Mina blev enkla med ost, skinka och tomat, medan P rörde ihop en svampstuvning till sina. Just söndagar rättfärdigar enklare måltider.

Mine..

... and yours!

Nu blir det Sherlock Holmes!

Beautiful Day


Solen sken in genom fönstret imorse. Fantastiska söndag! Tog en promenad på ca en timme mitt på dagen, snicksnackandes med bästa vännerna i telefonen och solen som sken i ansiktet. Ett par minusgrader, som bara kändes av på kinderna. Nu är jag fit for fight för ännu en jobbvecka (har inte ens hunnit skriva om förra, som var galet stressig). Och just det - både igår och idag har vi studsat upp ur sängen vid åtta-tiden.. utan att nån klocka ringt. Vi har helt enkelt vaknat då och varit råpigga, för vi har fått vår sovmorgon. Galet? Yes.

Gamenight



Eftersom våra helgplaner ställdes in, så styrde jag och P ganska snart upp middag och melodifestival tillsammans med vänner. Två från Ps fotbollslag och deras flickvänner kom hit och vi bjussa på tacopaj och drack rödvin. Vi avslutade kvällen med en omgång "När då då?". Sällskapsspel är fantastiskt underskattat.

 


Helgbestyr

Igår skulle Anna kommit hit, men stackarn blev sjuk samma dag. Riktigt tråkigt tyckte jag och P, som verkligen sett fram mot en fantastisk helg.

Anna och jag lärde känna varandra genom hennes dåvarande sambo J och min P, strax efter min flytt hem från Köpenhamn. Vi klickade direkt. Jag kände ganska fort att jag gillade denna fantastiska, sprudlande tjej. Och vi hade SÅ mycket gemensamt och hundra saker att prata om. Eftersom vi bodde ett stenkast från varandra i Örebro sågs vi relativt ofta. Det blev flera promenader och en hel del vinkvällar innan jag och P flyttade från stan. Sen dess har vi bara setts sporadiskt. Avståndet och diverse händelser har gjort att vi inte kunnat ses, och typiskt nog blev det heller ingenting i helgen på grund av sjukdom. Nu får vi planera in en ny träff riktigt snart!


Kärlek


Den 14:e firar vi alla hjärtans dag på en av Uppsalas fina restauranger, där jag för första gången ska testa hummer. Den 18:e firar vi två år och åtta månader. Tiden rinner iväg. Efter två veckors förhållande sa jag till min bror att jag träffat mannen jag skulle leva mitt liv med. Oh my, vad han skrattade. Det hade nog jag också gjort om jag varit honom och hört samma sak. Men jag visste då, och jag vet nu, att jag har den bästa killen i världen. Särskilt visste jag det imorse, när han gjorde frukost på sängen, helt oväntat, och dessutom hade skurit av kanterna på mackorna "eftersom det är så äckligt när man har ont i halsen". Fina, fina du, jag älskar dig mer och mer för varje dag.


Huh?

Kom till jobbet. A sa något med ryggen mot mig, men jag kunde inte urskilja talet, utan hörde bara mummel. Testade hur trumhinnan rörde sig och det visade på ett stort undertryck. Hör uselt nu när jag är förkyld, har verkligen helt täppt till. Det är värst på morgonen, börjar ordna upp sig framåt eftermiddagen.

Hade en hostattack inatt. Då är det fantastiskt mysigt att vi sover i en 120-säng. Underbart. Bara en fråga innan P blir sjuk..

Men åh

Åttondeklassare uppmanas att skriva om sin sexdebut - läs här. En sak som sedan ska betygsättas av en lärare.

När jag var åttondeklassare, och därmed 14 år, hade jag definitivt ingen sexdebut att skriva om. Och jag är långt ifrån ensam, eftersom genomsnittsåldern för både killar och tjejer är 16 år. Jag är chockad. Äcklad. Tycker inte alls det är okej att en lärare ska sitta och läsa igenom unga killar och tjejers sexberättelser för att sedan säga att "denna var bra, duktig flicka, du får VG!". Jag skulle t ex inte skriva om min sexdebut och sen låta min chef läsa igenom det och utifrån det löneförhandla. Inte en chans. dåligt.

My way, or the high way

Diskussioner pågår, i en förkylningsdimma, om vilka ting som ska inhandlas till lägenheten härnäst. Jag vill köpa nya vinglas, och har hittat de perfekta. P tycker inte att de är lika perfekta. Han vill ha "nåt fräckt", medan jag vill köra classy och stilrent, något som håller i evigheter och som vi tycker är lika fint när vi är 50. Jag är som en trulig fyraåring som stampar med fötterna och smäller i dörrar när jag inte får som jag vill. Väldigt moget för en 24-åring. I övrigt är vi ganska överens om vad som ska införskaffas. Döm min förvåning när P nickade och sa "fint!" när jag föreslog ett vitt vitrinskåp som jag drömt om länge, och ett köksbord jag funderat på. Vårt framtida kök kommer gå i svart och vitt, skulle jag tro. Jag tror det blir stelrent, classy. Jag tror P är med på den banan. Kanske drags att skrida till verket snart, innan han ångrar sig.

Nu ska jag bara köra lite övertalning gällande vinglasen. Hoppas, hoppas, hoppas att jag kan få med mig mitt hjärta på dem också. Jag lovar, de är underbara.


På Putte i Parken förra året, P fotograferade när jag var sur för att jag inte fick som jag ville. För övrigt saknar jag min blåbärsjacka från Didriksson och mjukt, varmt sommarregn.

Tuesday



Jeans - ACNE
Tröja - H&M


RSS 2.0