Let's get this party started!

Putte i Parken drar igång om 4 timmar och 47 minuter, ca. Vi är laddade till tänderna. Idag blir det Kalle Baah, Kapten Röd, Oskar Linnros, Europe, The Ark.

Bra, bra.


Sisters

I mars vann jag ett presentkort på Sisters på 2000 riksdaler. Ganska fenomenalt tyckte jag. Det tog en tid att få hem presentkortet och så insåg jag att man bara fick handla i en av Sisters butiker i Stockholm, vilket har gjort att det dragit ut lite på tiden. Men följande ting fick idag följa med hem:


Randig tröjklänning


Grå jeans


Blommig sjal

... och ett flätat skärp, en svart kofta, en maffig silverring och tre par strumpor.
Mycket får man för 2000:-!

Sen blev det ett par Acne-jeans också, och lite nagelvård eftersom jag försöker få mina naglar fina nu.
Det var också en sak som var bra fram till Köpenhamn, men där kapitulerade allt och jag bet sönder naglar totalt.
Men nu är jag back on track igen :)

Såhär såg jag ut innan jag åkte, med världens största presentkort:


Vi


Dinerar på Lammet&Grisen på Öland, helt ovetande om systers paparazzikamera.

För ett år sedan tog jag ett beslut som jag inte har ångrat en sekund. Just där och då var jag verkligen i valet och kvalet. Jag hade ett toppjobb i Danmarks huvudstad, Köpenhamn, bodde i en helt fenomenal lägenhet på Österbro tillsammans med två tjejer och hade en sjukligt bra lön. Men jag trivdes inte. Jag förväntades trivas för allt var egentligen som det skulle vara, men av någon anledning gjorde jag inte det. Jag gick ner hiskeligt i vikt under mina månader där, för jag gick in i en ond cirkel där jag mådde dåligt och därför inte åt och därför mådde ännu sämre och åt ännu mindre osv. Jag grät mer än jag någonsin gjort och kände bara tomhet. När jag åkte hem till Örebro i augusti tog jag det bästa beslut jag nånsin tagit. Jag bestämde mig för att säga upp mig och flytta tillbaks till P i Örebro, för jag visste att det var där jag hörde hemma, att det var där jag mådde bra. Nu bor vi förvisso i Uppsala, men jag mår bättre än nånsin, har gått upp 7kg i vikt sen jag flyttade från Danmark och lever livet. Just där och då visste jag inte om beslutet var rätt eller fel, det enda jag visste var att det kändes rätt just då. Så här i efterhand vet jag att det var rätt. Allt löser sig. Nu har jag fast tjänst och tycker det är roligt att gå till jobbet. Precis som det ska vara!

Att må bra är viktigare än alla pengar i världen.

 

 

 


Home is where your heart is

Borta bra, men hemma bäst? Det stämmer nog. Men jag har ju mitt hjärta både här i Uppsala och hemma i Skåne. Därför har jag haft en alldeles fantastisk semestervecka på Öland tillsammans med mina skånska små hjärtan. Ville aldrig åka därifrån, ville bara kramas mer. Vädret har varit toppen i princip alla dagar, utom de två sista då det fullkomlig öste ner. Dagen innan hemresa stängde Ölandsbron, men turligt nog öppnade den tills vi skulle åka hem.

När det gör lite ont i hjärtat efter att ha lämnat mina små hjärtan är det väldigt välkommet att komma hem, kika mejlen och se att det ligger ett nytt jobb och väntar på mig. Ett ganska stort denna gången. Härliga tider! Och så kan man faktiskt njuta av att jag ska till PIP nästa vecka och att jag om två veckor åker till Skåne!


Semester

En arbetsdag till, sen börjar min semester. Ska bli så jäkla skönt att bara slappna av, läsa böcker och ha det fint. Har packat hela kvällen och försöker komma på om det är nånting jag glömt. P ska packa in allt i bilen imorn, vilket inte är det lättaste eftersom det är ganska mycket att komma ihåg. Så jag har skrivit en checklista med tydliga rutor att bocka av när man packat in. Jag har tre katergorier: "Packa ner", "Packa in i bil", "Göra innan du åker hemifrån". Under "Packa in i bil" har jag även skrivit "P". Det är lätt att glömma sig själv i allt kaos.

Skulle rengöra vattentankarna till balansprov idag på jobbet. Då måste man vara två, sa Åsa. Och jag litade på henne. Hon plockade av locket, som är ganska tungt eftersom det hänger värmestänger på det som värmer upp vattnet. Jag skulle ta vattentankarna, som var fyllda till max. Jag fumlade och mumlade något om "Man kanske måste vara tre" innan jag hällde hälften av innehållet på en mycket förvånad Åsa, som strax därefter bröt ihop av skratt. Dyngsur. Mina fötter fick sig också en stänkare, men absolut inte lika mycket som Åsas fötter. Sen hjälpte Anna oss.

För en gångs skull hade Åsa fel. När man byter vattentank kan man inte vara två. Man måste vara tre. I alla fall om en av bytarna heter Sofie..

Påminner mig lite om den här händelsen. Jäklar vad klumpig jag ska vara alltid.

LBD

Long, black dress. Jag har drömt om en sådan klänning i evigheter. Sussie passade utmärkt i sin. Nu har jag provat två. En på Weekday för nån vecka sen, en på JC idag när jag sprang på stan med Anna. Båda satt så galet att jag var tvungen att plocka av dem fortare än kvickt. Hemska tanke. Jag som såg framför mig hur snyggt det skulle vara med min lilla jeansjacka till. Attans. Det är bara att acceptera.

LBD är inte för mig.

Heat

Värmen stiger sakta, men säkert. Det börjar bli olidligt att befinna sig på jobbet, i vår lägenhet, utomhus. Helst av allt vill jag bara ligga på en strand dag ut och dag in. Fyra arbetsdagar kvar, sen väntar semester med allt vad det innebär. Känns ganska underbart faktiskt.

Har köpt semesterläsning också, en hel drös med pocket. Har redan försvunnit i första boken - Flickvännen. Om en tjej som är tillsammans med en kriminell. Spännande. Fängslande. På mer än ett sätt.

Weekend

Har haft en alldeles fantastisk helg i solskenet. Fick tack vare snälla arbetskamrater och en himla massa flex sluta runt lunch i fredags.


Efter en tur till Sigtuna, där vi kikade på Ps jobb, firade vi min fasta tjänst med öl och cider på balkongen tillsammans med Ps föräldrar. Därefter käkade vi middag på Tzatziki, vilket var alldeles fantastiskt gott. Jag åt friterad bläckfisk för första gången och tyckte egentligen varken att det var gott eller äckligt. Något mellanting helt enkelt.


Under lördagen begav vi oss in till Stockholm, promenerade genom gamla stan och tog fina bilder i smala, gamla gränder.


Vi åt brunch på Fåfängan som hade allt och lite till.


Vi kikade på utsikten från Fåfängan också. Fantastiskt fint!


Sen promenerade vi i trappor på Södermalm. Många, långa trappor med solen som stekte.


Uppe på toppen såg vi många fina, gamla hus. Kameran gick varm.


Hittade ännu en utsikt att titta närmre på.


Jag och Pernilla hittade ett oblatbageri och att vara oblatbagare måste vara ett himla enformigt jobb..


Denna text tyckte P var hemskt rolig av någon anledning..


Efter en båttur ut till Djurgården gick vi in på Aquaria. Ingången var fenomenal, i ett vattenfall.


Vi kom alldeles lagom till hajmatningen, vilket var riktigt kul att se.


Ps nya solbrillor har spegelglas, vilket jag och Pernilla utnyttjade.


Vi hann även med ett besök på Icebar, där vi fick nya kläder. Att sippa drinkar i isglas är en helt ny upplevelse!Söndagen spenderade vi på en badplats utanför Uppsala och jag hann med årets första och andra dopp.

Nu ska vi strax iväg på grillning och VM-final hos några vänner.Studentliv

Gud vad jag saknar studenttider. Kikar igenom min gamla blogg och läser inlägg från 2007.. Galna tider.

Som när Anna blev nekad att komma in på Kåren och messade oss andra: "Jävla myt att man kan vara hur full som helst på Kåren!". Oförglömligt sms!


jag och ida

Som när jag flirtade med/var trevlig mot vakten en helg vilket gjorde att han aldrig kollade leg på mig mer, men han stoppade både Louise och Ida som är 1 resp. 3 år äldre än mig. Tänk vad lycklig man kan vara för småsaker!


Suddigt i korridor på studentgatan, jag ida och kling.

Eller som alla fester vi hade med Patrik och Fredulf, där alla deras vänner intog vår korridor. Dagen efter skrev jag i bloggen om den stökiga korridoren:  "som jag hoppas Patrik städar idag, men eller hur..". Jag minns när han la en lapp efter sig i korridoren "Sorry att här är så stökigt, men jag har kommit överens med Ida och Sofie om att de städar :)". Nån sån överenskommelse fanns aldrig. Och hittade ytterligare en kommentar av Patrik, om bakfylla: "Dagen efter är ju halva nöjet! Bakispizza och lucköppning!"


patrik och sandra

Och alla efterfester.. vi hade en rumän som vägrade lämna vår korridor en gång. Han hade följt med nån ur tjejgänget hem. Vi låste in oss på Patriks rum, sen fick Patrik gå ut och försöka få honom att gå hem. Stackarn.


thed och jag, med glassgubben kalle i bakgrunden


Och alla vingliga nätter på Strömpis. Ofattbart kul.

My gawd. Det var tider det. Jag saknar mitt studentliv.

PIP10 - banden

PIP närmar sig med stormsteg och jag längtar värre än nånsin. Jag snodde stilen från Nathalie och listar här banden jag planerar att se, tvingas att se av P och tvingar P att se:

Carolina Wallin Perez
Kalle Baah
Kapten Röd
Oskar Linnros
The Ark
Europe
Neverstore
The Sounds
Timo Räisänen
Teddybears
Hoffmaestro & Chraa
Amanda Jensen
Takida
Andreas Grega
Melissa Horn
Petter
N*E*R*D
Name the pet
The Hives

och kanske en och annan därimellan.
Denna bilden? Den är SÅ 2009..


You

 Hittade gamla bilder på datorn från way back, nåt år sådär. Saknar både tröjan, som är/var Ps och det långa, långa håret. Kom hem idag och hittade världens finaste lapp på bänken från världens finaste kärlek. Sådana saker kan göra hela min dag. En lapp med fina ord. "You had me at hello" stämmer så väl in på mig och P. Men han hade mig så långt innan dess. Lyssnar på Ryan Cabrera och ska strax klirra middag. Sköna onsdag!

 


Tisdagsmiddag

Dinerade med några av jobbtjejerna på Texas Longhorn för att testa de omtalade köttbitarna med namn som Ladies och Big Ass. Jag valde storleken Ladies, eftersom Big Ass inte av någon anledning lyckas passa in på mig. Inga fel på den kvinnliga biffen, pommesen och majskolven. Kom däremot hem med en huvudvärk som hette duga, men efter panodilknaprande och lite sömn är jag på banan igen. Borde dock hoppa i säng any minute, men ska först titta klart på Uruguay-Holland, där det för tillfället står 1-1. Jag hoppades på en megaledning åt Holland i starten så jag skulle slippa titta klart och kunna gå och sova, men nej nej nej.. sån tur hade jag inte.


Små Mirakel

Jag bryr mig kanske lite för mycket.

Men jag blir arg när gravida röker eller pimplar vin. Jag blir arg när barn utsätts för fara, om det så bara skulle vara folk som röker i närheten av sina eller andras barn. Jag vill bara rycka tag i de där människorna och få dem att förstå vad de gör mot sina barn, födda eller ofödda. Få dem att förstå att de kan skada de små.

Jag blir så arg.

Det kanske är därför jag reagerar när Schulman låter sin dotter spatsera med en skruvmejsel i handen och lägger upp en video på det på sin blogg. Lillflickan är 1år och har nyss lärt sig gå, kan man utläsa av texten. Provocera, det är helt okej. Men att göra det samtidigt som man utsätter sitt barn för fara? Det känns fel. Så fruktansvärt, jättefel.

Förstår folk inte vad de gör? En gång i tiden levde jag också i tron om att barn inte råkade illa ut och allt förflyter på bra efter 12:e veckan. Nu vet jag bättre och det gör ont i hjärtat att en del människor inte vårdar det vackraste i livet mer.


80min (40*2)

Walking on sunshine

Eftersom mitt busskort gått ut och jag är för snål för att fylla på med ytterligare en månad när jag ändå bara jobbar två veckor till innan semestern, så började jag idag att gå till och från jobbet. Det tar åttio minuter sammanlagt. Fyrtio minuter dit, fyrtio hem. Perfekt i 30gradig värme. Dessvärre går jag på asfalt och inte på stranden, så det är inte lika kul som ovanstående bild :)

Nu ska jag vattna mina små plantor!

 


Balkongvin


20.30 hade vi 29C på balkongen. Fab.


Gröna Fingrar


Har planterat chilipepparplantor, chokladmynta, citronmeliss, gräslök och oregano. Det går också att skymta jordgubbsplantor som vi fått av M&M och en helt vanlig växt.

Eller snarare svarta fingrar efter att ha grävt i jord hela dagen..

Nu börjar vi få ordning på vår balkong, kika in resten av balkongen med stolar och bord och allt:
And the view!


Nyshoppat

Jag behövde skor. Big time. Och så åkte ett par shorts bara med av farten för att jag tröttnat på alla minishorts och hellre ville ha lit längre.Nya ballerina då de gamla var slitnare än hell. De gamla får hänga med på festival i sommar, medan dessa får trippa fint runt på stan och på uteserveringar och kanske även hänga med till Öland en sväng.Slit-och-släng-skor till festival, som förhoppningsvis kommer vara hela nog att använda efteråt också. Billiga HM-pjucks.Och så jeansen, i lite längre modell än min övriga shortsgarderob. Mer sådant här i framtiden, yes please.

I övrigt är jag inte riktigt normalt funtad som springer runt på stan en dag när termometern visar 35.7grader.

Weekend!

Älskar sådana här sköna helger när man i princip inte gör något alls. Vi funderade på att dra till Stockholm över dagen för att råshoppa, men bestämde oss för att vänta tills nästa lön. Istället har vi legat på en filt i solen, pussats lite för mycket och bara varit allmänt lyckliga och nykära. Innan dess försvann vi iväg och handlade nybakta frallor och byggde ihop en kempestor frulle som vi intog på en sommarvarm balkong, läsandes dagens tidning inklusive bilagor. Livet är allt bra underbart ibland! P njuter av sin semester som startade igår, jag njuter av helg. Min semester får vänta ytterligare två veckor..

Igår var vi på middag med mina jobbtjejer plus män. Vi valde O'Learys just för att de visade kvällens fotbollsmatch där. Det blev trerätters, för min del: vitlöksbröd till förrätt, oxfilé med tzatziki och pommes till huvudrätt och banana split deluxe till efterrätt. Jag är fortfarande mätt.. Men jisses vad gott det var!

Ännu mer tzatziki blir det nästa fredag då vi ska käka middag med Ps föräldrar på just Tzatziki. Gott, gott, gott!

Och just det, mjölkchokladpannacottan jag länkade till i inlägget under blev alldeles, alldeles underbar. Vi strösslade lite färska jordgubbar över, vilket passade alldeles fenomenalt!

A New Life

I förrgår var jag och Anna på bio efter jobbet. Vi såg SATC2, lite senare än alla andra, men ändå. Det var en riktigt skön, "slippa-tänka"-film. Perfekt efter att jag och P sett Shutter Island, som för övrigt var en helt fantastisk "tänka"-film. Imorn ska vi, Malin, Mattias, Åsa och Daniel ut och käka på O'Learys och kika på nån VM-match. Jag har redan spanat in menyn och blivit hungrig tio gånger om. Nästa helg blir det turistande i Stockholm med Ps föräldrar och helgen efter det startar min semester! Yehey! Lycka! Även om jag trivs som fisken i vattnet på jobbet, utan tvekan.

Nu ska jag göra en mjölkchokladpannacotta. Det är ju torsdag!


Kommer roadtripa mycket i sommar. Av någon konstig anledning stannar vi ständigt på McD..


RSS 2.0