Adventstid

En uppdatering i adventstider..


Ett mycket nödvändigt inköp av en ljussläckare. Såklart!


Saffransbullar doppade i socker - smarrigt.


Julstjärnan från Fling hänger på hedersplatsen. Dessutom har vi nya julgardiner!


Vår skänk har blivit julifierad - märk väl vårt fina fruktfat, vår minigran med julgranskulor i och vår otroligt fina kandelaber pyntad med rosetter.


Närbild på hela kandelabern, önskad av mamma.


Soffbordet pyntat med julduk, hyacinter (eller..?) och adventsljusstake.


& självklart nya frippan! Mycket mörkare, men inte så mycket kortare. Här tillsammans med Klingan i fredags, som för övrigt var en väldans bra fredag med mina fina tjejer som vi ska göra om snarast.


Christmastime

Julen närmar sig med stormsteg, bara fem veckor kvar! Därför är det julbak här i lägenheten just nu, med massa olika sorters saffransbröd! Köpta pepparkakor också, bara för att vi ska njuta av lite glöggmys ikväll. Och tanken är att julgardinerna ska upp också, annars kommer jag aldrig hinna till 1:a advent, som är om exakt en vecka.

Igår bakade jag frallor, kanske blir det chokladbullar (bullar, inte bollar) senare idag, om mjölet räcker till.

Och snart möter vi julen i Paris!..

Dåligt bloggande på grund av en stressig vecka på jobbet, med mycket nya händelser. Det är det som är bra med det jobbet jag har idag, att det alltid händer nya saker som jag inte gjort innan och som jag måste lära mig. Utvecklande, men nervig som jag är var jag nästintill svimfärdig i torsdags. Men SÅ skönt när veckan är över och man tänker "ja, men jag klarade ju det här också".

Pyssligt


För ett par månader sedan gjorde vi vårt första fynd på en loppis - en 9-armad ljusstake! Idag pysslade jag till den med röda rosetter så att den blev julig och fin. Ser framför mig hur den blir en klenod som går i arv i generationer! Tvingade Patrik att stå och beundra den ett tag med mig! :)


Vintertid

Snön ligger vit på taken... eller nej, det gör den ju faktiskt inte. Men det är isande kallt och vi väntar bara på att snö ska börja falla från himlen.

Jag köpte pjucksen från ett par inlägg ner. De sitter som en smäck och kommer börja användas inom kort. Dessutom körde vi en garderobsutrensning igår och då hittade jag ett par fina, bruna, höga vinterskor från Le Coq Sportif. Säkert svindyra på den tiden då det begav sig. Och sen har jag köpt en dunväst också, från Peak Performance. Så tyvärr, familjen, det blir inga klappar till er i år, jag har handlat alldeles för mycket till mig själv..

Nä. Några julklappar har jag faktiskt också hunnit inhandla. Och ikväll blir det paketinslagnig! Med julmusik i bakgrunden! Och efter det ska jag lägga mig i soffan, med huvudet i Patriks knä, med mina UGG-tofflor på fötterna och läsa Allt i Hemmets Julspecial. 

RSS 2.0