Yeay!

Efter att ha firat en helt fantastiskt första advent i Karlskoga har vi firat lite här hemma med glögg med smak av havtorn och kanel plus lussebullar. Ännu bättre blev det ner jag tittade in på Englas blogg och såg att jag vunnit en personlig almanacka! Fantastiskt! Jag som gått utan kalender i över ett år, fick en av Ps mamma i helgen och så vann jag en idag. Galet! Två kalendrar rikare. Den ena kommer ha en plats på jobbet, och fyllas av möten, avtackningar och utbildningar medan den andra kommer ha en plats här hemma och fyllas av saker och ting som händer med egna företaget och personliga saker. Gud vad glad jag är!

Vendredi, Samedi, Dimanche

Det är helg! Jag har varit ganska slut i veckan, efter julbak och pynt. Igår hade jag en fenomenal huvudvärk, som jag förträngde efter två panodil och sen slet jag fram adventsprydnaderna. Ljusstakar testades och slängdes upp i fönstren, en stjärna sattes upp och ett litet ljustorn sattes i sovrumsfönstret. Nu tar jag helg!

Kvällsmys

Tévatten kokar, nygräddade frallor ska skäras upp och smör och ost ska på. Sen blir det soffan framför en thriller ikväll. Tror jag kryper långt upp i soffan och bullar upp med tio kuddar att ha framför ansiktet. Eller det kanske räcker med en? Jag tror inte jag kommer sova så gott efter att ha sett Orphan ikväll.. , men samtidigt har jag börjat gilla sådana filmer sen jag träffade P. Man blir som man umgås :)


Something New


Julen närmar sig med stormsteg, imorgon är det bara en månad kvar. Lyckan lyser i mina ögon, jag blir som ett barn igen! Att pynta är något jag tar på största allvar, och jag försöker verkligen hålla mig från att sätta upp ljusstakar och stjärnor tills på söndag (men kanske tjuvstartar lite.. bara lite?). Igår åkte i alla fall en ny julgardin upp. Jag och Pernilla gick bananas på Hemtex och köpte både dukar och gardiner - underbart! Nu nynnar jag med i min lista med julsånger på Spotify.

Med tanke på traditioner har jag börjat med en ny tradition, inhämtad från Ps familj. Pepparkakor med nån form av ost på, t ex Brie eller mögelost. Jag håller mig till Brie. Första gången jag hörde det äcklades jag och förstod inte alls hur man kunde blanda pepparkakor och ost. Men vad fel jag hade! Jag testade för första gången förra året, eller var det förförra? Nu känns det som något som verkligen hör till den värmländska jultraditionen. I helgen drack vi årets första glögg hos Pernilla och Niklas och jag överdoserade den nya delikatessen. SÅ gott!

 


pimimim goes Leila Lindholm

Har bakat tusen gånger om här hemma. Lussebullar (nu infrysta så att inte flinka pojkvänsfingrar ska nalla) till advent, tre sorters frallor till frukost och idag blev det julgodis!


Frallor med frön, frallor utan frön och frallor med riven ost, strax före de försvann in i ugnen.



Nygräddade lussebullar!


Så kan det gå om mjölpaketet spricker på mitten..

Julgodis? Redan? Anledningen var att jag ville testa hur Leila Lindholms Rocky Road smakar innan jag gjorde storpack och plockar med hem till Skåne och Värmland för att bjussa på. Dessutom vankas lite glöggmys här på torsdagkväll och då måste man ju ha något att tugga på.


Funderade på att skippa julgodiset för en sekund och köra chokladfondue ikväll istället.


Men så blev det Rocky Road tillslut!
Choklad med marshmallows, dumlekolor och cashewnötter.
Skippade pistagenötterna..


What happens on Birka Paradise..

.. stays on Birka Paradise!

Eller?

Att sluta runt lunch på fredagen var för oss helt fenomenalt! Bussen tog oss till Birka och innan vi skulle gå på skulle man visa upp sin biljett framför en vakt som stod nedanför en rulltrappa. Han stirrade ut mig, kastade inte en blick på min biljett och sa med myndig röst "Hur gammal är du då?". Bah! Jag kände för att trotsa och säga "23 och ett halvt!", men log mitt bredaste leende (lite likt julklappsleendet i inlägget nedan) och nöjde mig med enkla "23!". Han stirrade lite till och jag fasade för att jag skulle få plocka upp leget för att få åka rulltrappa, men fick slutligen sålla mig till resten av gänget, som inte alls förstod varför jag stoppade upp rulltrappekön (eftersom ingen annan fick uppge ålder..).

X antal cider, öl, whiskey och drinkar har intagits på båten. Vi har ätit mer än någon skulle kunna gissa och efter julbordet borde vi gått upp på en våg och sett hur mycket vi gått upp under tiden (ungefär som Biggest Loser-deltagarna fast åt andra hållet). Jag lär mig något nytt om min man hela tiden och jag trodde aldrig vi skulle svettas av att dansa bugg på dansgolvet på en Ålandskryssning - men där var vi, och bra var vi!

Frukostbuffén slog allt - chokladtårta till frukost? Yes, please! Vi rullade slutligen av båten, efter att ha druckit en apelsinjuice för 50-lappen, men åh vad kul vi haft! Tack till alla fina, jobbtjejerna plus män, som gjorde resan så bra!

(P och jag glömde kameran, men de andras kamerablixtar gjorde oss vindögda, så några bilder kanske jag kan lyckas slänga upp på bloggen så småningom!)


A diffrent kind of christmas

 

Tjugotvå (snart tjugotre) jular har jag spenderat hemma hos mor och far med syskonen nära, med traditioner som inte får ändras på. Jag minns när de mörkgröna, gamla kopparna försvann från vår stuga av mystisk anledning. De där kopparna som vi varje julaftonsmorgon druckit varm choklad ur. Då bröt helvetet lös. Nu har vi nöjt oss med att dricka varm choklad ur andra muggar, men resterande traditioner står kvar och de håller vi benhårt på. I år ska P fira jul med oss för första gången. Det känns pirrigt, annorlunda och alldeles underbart. Att han ska få vara med och se våra traditioner, bli en del av dem. Det känns konstigt att han ska vara där, men samtidigt helt rätt. Känslan är svår att beskriva.

Nästa år kommer jag fira julafton i Värmland. Efter 23 år kommer traditionen med Skåne varje julafton brytas. Det känns helt sjukt och jag är inte riktigt mentalt förberedd än, men å andra sidan.. det är ett helt år kvar. Och jag tror att det kommer bli fint det med.

 


Bad Morning

Min morgon startade inte som jag ville. Planen var att studsa upp tidigt för att hinna göra mig klar för tandläkaren (dvs. borsta tänderna hundra gånger om så att de ser putsade och fina ut). Det blev inte så. Jag försov mig en timme. Jag tror bestämt att alarmet på min mobil slutat fungera. Jag flög ur sängen, snabbduschade och åt en macka samtidigt som jag försökte måla mascara. Var bara nån minut sen till tandläkaren, efter att ha småjoggat dit. Inte direkt ultimat sätt att inleda morgonen...


I wish, I wish, I wish..


Fling Lampa (julstjärna) i vitt från BS Sweden.


På havets vågade vågade våg

Nu försvinner vi iväg på en dygnskryssning med jobbtjejerna plus män. Årets första julbord vankas och massa, massa dans och drinkar! Ska bli alldeles fantastiskt. Fast bäst var att flexa ut redan vid 12-snåret. Det kändes bra. Det kändes välbehövligt. Nu drar P i mig och vill att vi ska gå så vi hinner med transferbussen. Så nu nynnar jag "På havets vågade, vågade våg så skummet yrde!" medan jag stänger av datorn, tar resväskan i handen, släcker lyset och studsar iväg mot nya äventyr!


Att älska havet


Hej, mitt vinterland

Vaknade upp till vitt, vitt, vitt! Rimfrost på träden och en vit, svag dimma som låg som ett täcke över staden. Kändes sjukt fint. Men kallt. Iskallt.

Nu när vi ändå är inne på det här med önskningar, så kan jag väl fortsätta lite smått..


Kofta från Odd Molly - bild.
(mamma, den kostade yttepyttelite mer än de 6-700 jag sa att den kostade. men visst är den fin?)




En vinterjacka från Elvine - gärna denna Zelda i svart.
Kika mer i Elvines webshop.
(den finns än så länge kvar i XS!)


Up to something good


Capricorn

Mitt stjärntecken är stenbock, här tolkat i brittiska Vogue där de tolkat stjärntecken utifrån designers. Här ovan är stenbocken tolkat utifrån Chloe. Bild.

 


Girls Night Out

Jag och Ps lillasyster försvann iväg på Ladies Night i lördagskväll, efter en superb middag på Pitchers som våra fina killar stod för. Stenmarck, Johnson (mmmm), Brolle, Möller och Simmonds gjorde kvällen alldeles fenomenal! Johnson står ganska högt upp på min lista. Fast P står snäppet högre upp, he's the best. Mitt hjärta.

Garderoben därefter var däremot galet. Tänk x antal tjejer som ska ut samtidigt. De släppte endast in ett par tjejer åt gången till garderoben, men vid garderoben var det trots det total kaos. Konstigt? Nja. Pernilla fick fel jacka. Gick för att byta tillbaka. Sa "Hej, jag fick fel jacka". "Vilket nummer hade du?". "764". Han går för att kika på galgen. "Den är tom, men hoppa över så får du leta reda på din jacka"(redan här blir det ju fel, för vem låter någon hoppa över och leta upp sin jacka? tänk om personen ljög och vill sno en jacka. fritt fram!) I mitt huvud snurrade "Ta en dyr, Pernilla!". Slutligen hittade hon sin jacka. Vilket nummer den hängde på? 764... det fanns tydligen två sådana nummer. Minst. Det var fler som fick fel jacka den kvällen. En tjej framför mig i kön tröttnade på att det var ett sånt tryck bakifrån. Hon vände sig om och skrek "Ni är horor allihopa!". Hur hände det?.. Jag gapade. Jag visste inte att man använda sådana ord nowadays.

Jag är fortfarande i chock. Men showen var i alla fall hur bra som helst!


Mondaymorning

Snarare måndagkväll, men mondaymorning lät klatchigt! Vädret ändras hela tiden, från morgonens 5+ till eftermiddagens snö-/regnstorm. Skyndade hem, drog filten kring mig och satte på bästa spellistan på Spotify på högsta volym. Sköna måndag!


Done!

Idag köpte jag sista julklappen till ett av mina syskonbarn, så nu är samtliga julklappar till samtliga syskonbarn inhandlade! Och vi är inte ens inne i december. Känns great! Jag älskar att shoppa julklappar, men samtidigt får jag en enorm beslutsångest. Nu blir det middag här!

Vuxenpoäng

Samlar lite extra vuxenpoäng genom att ha bokat tid till en bra privattandläkare, via tips från arbetskamrat Å. Har inte varit hos tandläkaren på lite för länge så det kändes som om det var dags nu. 7.20 ska jag infinna mig där inom en snar framtid. Bra med tidiga tider, för det betyder att jag inte måste flexa så mycket från jobbet. Lite dåligt att det är så tidigt på grund av mitt morgonhumör. Uppdatering följer efter tandläkartiden.

Be careful what you wish for

...'cause you just might get it!

Julklappsshoppingen är på gång!

 


Let it snow..

.. let it snow, let it snow!

Familjen trodde nog att jag överdrev när jag sa hur mycket snö vi faktiskt har. Det har snöat hela dagen och när jag kom hem liknande jag en tvättbjörn eftersom mascaran runnit över hela ansiktet. Det snöar fortfarande och jag har plockat fram termobyxor till morgondagens promenad till jobbet. Peuh!

Något suddiga bilder, men knäppte dem snabbt för att inte förstöra kameran i snöstormen på balkongen.


Bdayparty


Firade Malins 26-årsdag lite för sent i söndags. Det blev chokladcupcakes och en smarrig cheesecake med passionsfrukt och vit choklad. Och massa té så klart! Superb!


Tapas

När vi vill lyxa till det hemma blir det oftast tapas, med ett glas rött. Det blev det i fredags framför Idol! Underbara fredag. Och vad Jay, Linnéa och Olle är fantastiska! Men jag däckar i princip i soffan efter att ha jobbat en hel dag och därefter druckit ett glas vin. Helt slut! Vet inte hur det ska gå när vi ska på kryssning med mina jobbtjejer om ett par veckor. Vi åker en fredag och jag känner på mig att jag kommer somna strax innan vi beställer in drink nummer två..

My girls

Igår åkte jag till Stockholm för lunchdejt med mina fina tjejer Mallan och Anna. Anna hade föreslagit Vapiano, så det fick det bli. Och vilket ställe! Underbar lunch! Bolognese med pastasorten Penne - jag åt som en galning. Vi lyxade till det med vitt vin och sen pratade vi bort över tre timmar. Vi hade så mycket att ta igen! Jag är så glad att jag har så fina vänner. Vi bodde ihop ganska länge och att bo under samma tak så pass länge gör att man kommer varandra väldigt nära. Vi har helt sanslösa samtalsämnen och jag riktigt längtar tills vi ses igen. Mina favoriter.

Egenkära

En av våra julklappsönskningar uppfyllde vi själva häromdagen. Vi förstorade en bild på oss själva (okej, vi förstorade två bilder av oss själva), ramade in och satte upp. Den ena pryder sovrumsväggen och den andra vardagsrumsväggen.


Sovrummet, som även innehåller nyinköpta bokstäver


Vardagsrummet


Slut

Är totalt slut i kroppen efter att ha kört ett pass bas styrka innan träningsvärken från step styrka lagt sig. Märks det att jag bygger muskler?


Denna sommaren var ingen hit, då de få muskler jag hade rasade bort. Här skiner i alla fall leendet på läpparna och jag och Tove var på väg till Fisketorvet. Det var en bra dag!

Regn

Regnet tar aldrig slut. Skrev häromdagen om min framplockade skinnjacka, men nu har jag gått hela vägen hem i stormvindar med regn piskandes i ansiktet i en tunn skinnjacka. Bra tänkt, verkligen. Blir té och nån chokladkaka ikväll, vet bara inte vilken jag ska baka.. Förtjänar ju sånt i det här vädret!

Dear John

Såg filmen Dear John häromdagen och förväntade mig en gråtkavalkad utan dess like, med massa kärlek inblandat. Och vad fick jag? En helt okej film, som det inte hände särskilt mycket i. Den har varit hypad på diverse bloggar och jag trodde mycket mer om den, men det blev ganska platt fall. Jag tror jag hade för höga förväntningar..

Se hellre What doesn't kill you som var en riktigt bra film!

Bortblåst kordination

Under passet Step Styrka insåg jag att min kordination är som bortblåst. Det var kul, men eftersom jag mest står som ett frågetecken hela tiden och funderar på hur jag ska komma ihåg de där rörelserna och efterlikna dem på bäst möjliga sätt, så blir jag inte särskilt svettig. Och tränar inte särskilt många muskler. Jag lyckades svettas rejält när det var "normala" styrkeövningar a.k.a armhävning, situps etc, men inte så mycket annars.

Jag tror det krävs ett par gånger till innan det börjar ge mig något. För de som är bättre kordinerade än mig och har koll på sina kroppsdelar så ger det säkert en hel del.

Höstljus

Laddat upp med Rosa Rattar från Ahlgrens. Har en tanke om att sluta äta onyttiga saker under veckodagarna, men det får vänta tills skålen är tom. Eller ännu längre. Kom på ännu en önskning - fler iitala ljusstakar liknande de på fotot! Jag är kär i de ljuslyktorna, helt fantastiskt fina i sin enkelhet.

 


My Second Skin

För nån månad sedan bloggade jag om att jag plockat undan skinnjackan. Nu är den tillbaks på hängaren igen. Jag trodde kylan var här för att stanna, men termometern visade på 10plus igår. Jag kompletterade med en gigantisk halsduk och nu håller jag alla tummar jag har för att jag får använda min svarta skönhet lite, lite till innan kylan slår till på riktigt.

Work Out

Förra veckan drog jobbtjejerna med mig på spinning. Denna veckan har de lurat med mig på ett Step Styrka-pass. Hur kommer det sluta?..

Dining

P och jag har en ny grej på gång. Vi har flyttat ut våra middagar från soffbordet till köksbordet, där man egentligen ska äta. Vi vill testa hur det funkar om vi äter vid köksbordet varje kväll. Kommer vi lyckas? Då kanske vi inte behöver satsa på funktion när det gäller nytt soffbord utan mer kan gå på design. Finns så mycket jag vill köpa nu. Följande ligger på shoppingslistan:

- Systemkamera
- Soffbord
- Köksbord inkl. stolar
- Kontinentalsäng

Och vi fortsätter att spara..

RSS 2.0